Plac zabaw dla piesków od dewelopera na osiedlu / wybieg dla psów obok placu zabaw dla dzieci - osiedle Młyny Mogilska

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Młyny Mogilska w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Noho Investment. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
mlynek

Plac zabaw dla piesków od dewelopera na osiedlu / wybieg dla psów obok placu zabaw dla dzieci - osiedle Młyny Mogilska

Postautor: mlynek » 18 sty 2025, 19:54

To zdecydowanie jedna z większych ciekawostek, które zostały wniesione na krakowski rynek nieruchomości przez dewelopera Noho Investment, w ramach budowanego przez tą firmę osiedla mieszkaniowego, powstał także plac zabaw dla psów, do tej pory nie spotkałem się z takim elementem zagospodarowania na nowych osiedlach.

mlynek

Re: Plac zabaw dla piesków od dewelopera na osiedlu / wybieg dla psów obok placu zabaw dla dzieci - osiedle Młyny Mogils

Postautor: mlynek » 18 sty 2025, 19:56

Chodzi oczywiście o osiedle Młyny Mogilska w Krakowie, a więc jedną z najbardziej spektakularnych inwestycji mieszkaniowych w naszym mieście ostatnich lat.

Obrazek

Być może ten psi wybieg nie jest jakiś spektakularny, nie powala wielkością, w zasadzie "psi wybieg" to może złe określenie, bo bardziej jest to plac zabaw dla psów, a może nawet placyk zabaw.
Ostatnio zmieniony 18 sty 2025, 20:02 przez mlynek, łącznie zmieniany 1 raz.

mlynek

Re: Plac zabaw dla piesków od dewelopera na osiedlu / wybieg dla psów obok placu zabaw dla dzieci - osiedle Młyny Mogils

Postautor: mlynek » 18 sty 2025, 20:00

Przy czym zdaje się, że to jeszcze nie jest wykończone całkowicie, więc na finalny efekt trzeba będzie jeszcze chwilę zaczekać, niemniej taki placyk pieskowy, to jednak pewien ewenement. W zasadzie lepiej, żeby pieski miały swój plac zabaw, a nie siedziały na tym samym, co dzieci, znajdującym się obok.

Obrazek

Co myślicie o takiej inicjatywie, jakie macie o niej opinie, dobry pomysł, czy jednak średnio się sprawdzi? W ogóle na osiedlu Młyny Mogilska sporo zmian ostatnio, jest już pierwsza część elewacji wysokiego budynku przy Mogilskiej - D, to też powinno wyjść ciekawie.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 18 sty 2025, 20:20

mlynek pisze:osiedle Młyny Mogilska w Krakowie, a więc jedną z najbardziej spektakularnych inwestycji mieszkaniowych w naszym mieście ostatnich lat.

Możesz napisać co jest tak spektakularnego w tej inwestycji?

mlynek

Postautor: mlynek » 18 sty 2025, 23:40

tonyxxl pisze:Możesz napisać co jest tak spektakularnego w tej inwestycji?

Pewnie, kawał terenu jest zagospodarowywany, niedaleko centrum, do tego część zabudowań poprzemysłowych wpisana do rejestru zabytków, adaptowana na mieszkaniówkę. Porównaj to też do tego, co jest budowane w Krakwie przez różnych macherów od deweloperki, którzy już nawet nie udają, że im się chce cokolwiek robić pod ludzi, jakieś Wawel Servisy, Bryksy, Dasty czy inne Murapole.

Pokaż mi w Krakowie realizowane obecnie ciekawsze projekty mieszkaniowe, Portowa? Górka Narodowa (to wygrywa chyba skalą).

I abstrahuję od ceny, bo nie wiem czy jest przesadzona czy nie, od układów mieszkań, z których wiele jest co najmniej dyskusyjnych, od tego że ruchliwe ulice po sąsiedzku itd., ale to jest moim zdaniem ciekawa inwestycja.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 19 sty 2025, 1:27

mlynek pisze:
tonyxxl pisze:Możesz napisać co jest tak spektakularnego w tej inwestycji?

Pewnie, kawał terenu jest zagospodarowywany, niedaleko centrum, do tego część zabudowań poprzemysłowych wpisana do rejestru zabytków, adaptowana na mieszkaniówkę. Porównaj to też do tego, co jest budowane w Krakwie przez różnych macherów od deweloperki, którzy już nawet nie udają, że im się chce cokolwiek robić pod ludzi, jakieś Wawel Servisy, Bryksy, Dasty czy inne Murapole.

Pokaż mi w Krakowie realizowane obecnie ciekawsze projekty mieszkaniowe, Portowa? Górka Narodowa (to wygrywa chyba skalą).

I abstrahuję od ceny, bo nie wiem czy jest przesadzona czy nie, od układów mieszkań, z których wiele jest co najmniej dyskusyjnych, od tego że ruchliwe ulice po sąsiedzku itd., ale to jest moim zdaniem ciekawa inwestycja.

Że to jest ciekawa inwestycja to się zgodzę ale czytając "spektakularna" spodziewałem się lepszych argumentów.
Może patrzę pod siebie i raczej wolałbym większe mieszkanie gdzieś dalej, niż mniejsze tam. Ta wysoka wieża...Ona robi robotę, trzeba przyznać.
Szkoda tylko, że i tak już prawie wszystko sprzedane w niej mają... zostało 59m2 na 2 pietrze za 1,2 mln, ale to tyle to nie, podziękuję : lol: Nawet na 5-6 piętrze też bym się nie skusił.
Tak od 10-tego w górę musiałbym zobaczyć z balkonu czy ten widok warty ceny:)

mlynek

Postautor: mlynek » 19 sty 2025, 10:52

tonyxxl pisze: Że to jest ciekawa inwestycja to się zgodzę ale czytając "spektakularna" spodziewałem się lepszych argumentów.
Może patrzę pod siebie i raczej wolałbym większe mieszkanie gdzieś dalej, niż mniejsze tam. Ta wysoka wieża...Ona robi robotę, trzeba przyznać.

Ale jak wcale nie twierdzę, że chciałbym tam kupić mieszkanie i mieszkać. Układy średnie, lokalizacja może i blisko centrum, ale jednak hałaśliwa, brak sensownego sklepu najbliższym sąsiedztwie, układy mieszkań, zwłaszcza większych bardzo średnie. Pewnie fajne dla "inwestorów", natomiast nie wiem czy na pewno dla stałych mieszkańców z rodzinami. Sam celuję raczej w bardziej przyjazną do mieszkania okolicę. Tym bardziej, że stosunek ceny do tego, co wymieniłem jest tu taki sobie.

Przy czym wydaje się, że jeśli chodzi o wykończenie budynków, części wspólne, zagospodarowanie terenu itp., to tu jest faktycznie wysoko ustawiona poprzeczka.

Wróć do „Młyny Mogilska Kraków od Noho Investment - forum mieszkańców osiedla”