Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Stefan1005

Re: Apartamenty Gałczyńskiego Kraków od Toplokum - opinie na forum

Postautor: Stefan1005 » 11 paź 2023, 22:54

czang pisze:Ale patrząc na to, że jakiś pod koniec ubiegłego roku to ogłaszali, to powinien już stać stan surowy przynajmniej, jeśli nie więcej.

No chyba, że czkają na wzrost cen dodatkowy ; ) Jak w ogóle obecnie się tam ceny kształtują?

Chyba nie ma tam za dużo miejsca.. wychodzi na to, ze zgodnie z wizualizacja budynki będą prawie "na ulicy" :?

czang

Postautor: czang » 05 kwie 2024, 11:15

Może ktoś był w okolicy ostatnio i da znać, czy coś tam ruszyło? Jakoś nie mogą zabrać się za tą budowę, może czekają, aż ceny dobiją do poziomów, które sobie wymyślili?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 05 kwie 2024, 14:42

czang pisze:Może ktoś był w okolicy ostatnio i da znać, czy coś tam ruszyło? Jakoś nie mogą zabrać się za tą budowę, może czekają, aż ceny dobiją do poziomów, które sobie wymyślili?

Nic się nie dzieje. Teren posprzątany i to by było na tyle.

iti

Postautor: iti » 05 kwie 2024, 16:40

Byłem nie tak dawno i wyglądało to tak:

Obrazek

Jak na razie, to nie zanosi się na to, żeby udowa miała jakoś szybko ruszyć, ale może coś się zmieniło ostatnio.

iti

Postautor: iti » 05 kwie 2024, 16:43

I na stronie z pośrednictwem sprzedaży mieszkań:
tabelaofert.pl/apartamenty-galczynskiego-konstantego-ildefonsa-galczynskiego-35-krakow-czyzyny-mieszkania-na-sprzedaz,i8735746
mają wpisane:
Termin oddania:
I kwartał 2025

Ciekawe czy się wyrobią : )

czang

Postautor: czang » 24 paź 2024, 23:36

Wygląda na to, że jakieś 2 lata po tym, jak zaczęli reklamować, ruszyli wreszcie na poważnie z robotą.

Obrazek

Te zdjęcia robiłem jakiś czas temu, więc prace mogły od tego czasu posunąć się do przodu, ale chyba faktycznie mają zamiar zbudować te Apartamenty Gałczyńskiego.

Obrazek

Jak na razie ciężki sprzęt i chyba jakaś stabilizacja gruntu. Było po ulewach, jak robiłem zdjęcia, więc temu, że woda stoi nie ma się co dziwić.

czang

Postautor: czang » 24 paź 2024, 23:38

Ciekawe w takim razie, ile zajmie im budowa, ale skoro już zaczęli, to może ruszy z kopyta.

Obrazek

Ktoś się może interesował tą inwestycją ostatnio? Wiadomo, kiedy mają zamiar skończyć budowę, którą najwyraźniej na poważniej rozpoczęli?

iti

Postautor: iti » 17 sty 2025, 0:01

W listopadzie 2022 pisałem tu, że widziałem reklamę inwestycji Apartamenty Gałczyńskiego, a stan prac wygląda tak na dzień dzisiejszy.

Obrazek

Trzeba przyznać, że coś faktycznie ruszyło, choć postęp prac od tego czasu nie jest jakiś imponujący. Prawie rok później ruszyła niedaleko mnie budowa bloku 6-piętrowego i teraz już wprowadzają się do niego pierwsi mieszkańcy, a tu wciąż błoto.

Obrazek

Swoją droga, te wszystkie wystające z ziemi rury, to znaczy, że każdy z tych segmentów będzie osobno podpięty np. do kanalizacji? O co z tym chodzi dokładnie, ktoś wyjaśni?

iti

Postautor: iti » 17 sty 2025, 0:07

Ciekawe, jaki był deklarowany termin zakończenia inwestycji, kiedy startowała i z czego wynika tak długi proces budowy oraz ile jeszcze będzie to realizował deweloper Toplokum.

Obrazek

Ale chyba trzeba by mieć dużo cierpliwości, żeby tyle czasu czekać na wybudowanie mieszkania, to tego też chyba wcale nie taniego.

Obrazek

Ktoś może zgłębiał temat, dlaczego wszystko się tak bardzo ciągnie tam?

Stefan1005

Postautor: Stefan1005 » 17 sty 2025, 11:38

iti pisze:Ciekawe, jaki był deklarowany termin zakończenia inwestycji, kiedy startowała i z czego wynika tak długi proces budowy oraz ile jeszcze będzie to realizował deweloper Toplokum.

Kiedyś otrzymałem taką informację z ich biura "Przekazanie kluczy planowane jest na początek II kw 2025 r." - jak widać ten termin nie zostanie dotrzymany.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”