Sitowie Kraków ul. Obozowa Polana Żywiecka od URBA - opinie na forum
Re: Sitowie Kraków ul. Obozowa Polana Żywiecka od URBA - opinie na forum
Ciekawsze niż stawik są "stawiki" w garażach, komórkach lokatorskich, wózkowniach - wszystko zalane, mokre a w garażach nie ma spadków poprawnych więc woda nie wpływa do kratek ściekowych tylko rozlewa się po miejscach postojowych oraz komórkach lokatorskich.
budow21 pisze:Ciekawsze niż stawik są "stawiki" w garażach, komórkach lokatorskich, wózkowniach - wszystko zalane, mokre a w garażach nie ma spadków poprawnych więc woda nie wpływa do kratek ściekowych tylko rozlewa się po miejscach postojowych oraz komórkach lokatorskich.
samo parowanie wody z garaży powinno wpłynąć mikroklimat w mieszkaniach na wyższych kondygnacjach
budow21 pisze:Ciekawsze niż stawik są "stawiki" w garażach, komórkach lokatorskich, wózkowniach - wszystko zalane, mokre a w garażach nie ma spadków poprawnych więc woda nie wpływa do kratek ściekowych tylko rozlewa się po miejscach postojowych oraz komórkach lokatorskich.
przy tak suchym lecie zalane garaże - co będzie jesienią/mokrą zimą ...
ale skoro zatapia się budynek tak głęboko w ziemi żeby dołożyć kolejne piętro - że 2 piętro jest na poziomie parteru budynku obok - to są efekty.
Podobno woda skrapla się przez różnicę temperatur, ale problemem jest bardziej to że nie scieka do kratek bo są złe spadki.
mallu pisze:Nie znalazłam takich informacji a widzę, że jesteś bardzo zorientowany w temacie więc zapytam - to ma być droga dwupasmowa czy jedno? Dosyć mało miejsca tam jest.. podobno jeszcze pod drogą ma być tramwaj więc wydaje się, że będzie bardzo głośno.
My kupiliśmy mieszkanie w budynku A i nie sądziłam, że ta droga tak szybko powstanie.
wygląda, że zaczynają we wrześniu budowę 8 Pułku. . cały zielony pas drzew pod topór niestety. chyba nie zdążyliście się wprowadzić nawet.
dopilnujcie developera może, żeby dogadał dojście do ulicy z osiedla - dopóki jest gospodarzem terenu inwestycji
krakow.pl/aktualnosci/285606,26,komunikat,wybrano_wykonawce_ul__8_pulku_ulanow.html
Z zarządcą trzeba ustalić aby dojście do 8 Pułku było przez furtkę na klucz - aby przejście nie stało się traktem dla wszystkich ludzi z okolicy.
Przechodziłem tamtędy niedawno.
Czy ta pompa koło stawu i budynku C to cały czas tak buczy?
Strasznie uciążliwy dźwięk muszę przyznać.
tomaszk pisze:Przechodziłem tamtędy niedawno.
24/7
Bez tego zarasta zielonym syfem
-
Dzień Dobry,
intensywnie rozważam kupno mieszkania w budynku B i chciałam podpytać Państwa o opinie.
Jak się Wam mieszka? Czy macie dużo uwag do wykonania budynków i samych mieszkań. Czy jest duży problem z zalewaniem garaży? Będę wdzięczna za każda informacje
Pozdrawiam
intensywnie rozważam kupno mieszkania w budynku B i chciałam podpytać Państwa o opinie.
Jak się Wam mieszka? Czy macie dużo uwag do wykonania budynków i samych mieszkań. Czy jest duży problem z zalewaniem garaży? Będę wdzięczna za każda informacje
Pozdrawiam
Ja również zastanawiam się nad zakupem mieszkania w budynku B lub c. Czy warto? Co z tym zalewaniem komórek lokatorskich i garaży? Czy są w ogóle wolne miejsca postojowe (niewykupione)?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”