Byłam dziś oglądać mieszkanie i rzecz, która przykuła moją uwagę to niesamowicie maleńkie grzejniki.
Co o tym sądzicie? Czy myślicie że mieszkanie będzie ciepłe patrząc na rozmiar grzejników? Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Małe grzejniki w nowych mieszkaniach pod wyższymi oknami - Piasta Towers
Małe grzejniki w nowych mieszkaniach pod wyższymi oknami - Piasta Towers
- Załączniki
-
- 10075582_IMG_20171122_140142.jpg (30.18 KiB) Przejrzano 5792 razy
Re: Małe grzejniki w nowych mieszkaniach pod wyższymi oknami - Piasta Towers
Hej,
to było wiadome że przy tak dużych oknach grzejniki będą nie wielkie. w jednym pokoju mają 30/60, w drugim 30/70 a w salonie 110/130. No i w planach są obliczenia ile mają generować ciepła, wiec według obliczeń takie okna mają wystarczyć, Zwłaszcza że dodatkowe ciepło będzie biło miejscowo od podłogi, bo tamtędy przebiegają rury do grzejników.
Także głowa do góry, będzie git
to było wiadome że przy tak dużych oknach grzejniki będą nie wielkie. w jednym pokoju mają 30/60, w drugim 30/70 a w salonie 110/130. No i w planach są obliczenia ile mają generować ciepła, wiec według obliczeń takie okna mają wystarczyć, Zwłaszcza że dodatkowe ciepło będzie biło miejscowo od podłogi, bo tamtędy przebiegają rury do grzejników.
Także głowa do góry, będzie git
Dzięki !!
Uspokoiłam się! 

Nie ma za co,
Choć małe grzejniki, ale myślę że będzie dobrze, zwłaszcza że jest też podwójne ocieplenie na zewnątrz.
A sąsiadka z którego piętra?:)
Pozdrawiam
Choć małe grzejniki, ale myślę że będzie dobrze, zwłaszcza że jest też podwójne ocieplenie na zewnątrz.
A sąsiadka z którego piętra?:)
Pozdrawiam
Małe nie oznacza ,że gorzej będzie grzać;)
Kuba pisze:Choć małe grzejniki, ale myślę że będzie dobrze, zwłaszcza że jest też podwójne ocieplenie na zewnątrz.
Jak to podwójne cieplenie?
Hej, no bo najpierw dawali wełnę a na to dopiero styropian. Także cieplutko będzie 

Pytałem o to znajomego po budownictwie. Ta pierwsza warstwa ma służyć do zapobiegnięcia skraplania się wilgoci pomiędzy murami a styropianem.
Ma to zapobiec pojawianiu się pleśni na ścianach w mieszkaniu.
Więc nie do końca służy ona ociepleniu chociaż na pewno będzie miała na to wpływ.
Inter Bud wszystkie inwestycje tak buduje, niektórzy developerzy na tym lubią oszczędzić
Ma to zapobiec pojawianiu się pleśni na ścianach w mieszkaniu.
Więc nie do końca służy ona ociepleniu chociaż na pewno będzie miała na to wpływ.
Inter Bud wszystkie inwestycje tak buduje, niektórzy developerzy na tym lubią oszczędzić
Hej,
A to nie wiedziałem że ta wełna temu służy. Ale to też fajnie, przynajmniej widać że się do tego przykładają.
Ale z drugiej strony zawsze to coś ciepła też da
A to nie wiedziałem że ta wełna temu służy. Ale to też fajnie, przynajmniej widać że się do tego przykładają.

Ale z drugiej strony zawsze to coś ciepła też da

Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”