O fliperach i flipowaniu

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
Bas Kra

Re: O fliperach i flipowaniu

Postautor: Bas Kra » 29 gru 2024, 19:39

Pato pisze:
35-letnia doktorantka architektury usłyszała w banku, że nie ma zdolności kredytowej, bo jej dochody nie są z umowy o pracę, nie ma też działalności gospodarczej.

A pozyczylbys jej włąsne, prywatne pieniadze? bo ja nie. bank to nie świety mikołaj do rozdawania nieudacznikom życiowym. nie ma konstytuctjnego prawa do posiadania pieknego i duzego meiszkania

Pato

Postautor: Pato » 29 gru 2024, 20:07

Bas Kra pisze:
Pato pisze:35-letnia doktorantka architektury usłyszała w banku, że nie ma zdolności kredytowej, bo jej dochody nie są z umowy o pracę, nie ma też działalności gospodarczej.

A pozyczylbys jej włąsne, prywatne pieniadze? bo ja nie. bank to nie świety mikołaj do rozdawania nieudacznikom życiowym. nie ma konstytuctjnego prawa do posiadania pieknego i duzego meiszkania

Sama o TBS marzy i wychowuje zdaje się potencjalnie płatników na moje starcze leki więc prędzej jej bym cos odpalił niż deweloperom
Chcesz dostępnych cenowo mieszkan ? Rozważ na kogo głosujesz!

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 29 gru 2024, 20:21

Pato pisze:
Bas Kra pisze:
Pato pisze:35-letnia doktorantka architektury usłyszała w banku, że nie ma zdolności kredytowej, bo jej dochody nie są z umowy o pracę, nie ma też działalności gospodarczej.

Sama o TBS marzy i wychowuje zdaje się potencjalnie płatników na moje starcze leki więc prędzej jej bym cos odpalił niż deweloperom

no to skontaktuj sie z dziennikarzem i niech przekaze tej pani info, ze jest chetny do pzoyczenia jej na cale meiszkanie na 30 lat. zpalaci ci procenty, wiec smialo, prawo nie zabrania pozyczania pieniedzy na procent, jelsi %% wynoszą do dwukrotnosci odsetek ustawowych jest to legalne.

Pato

Postautor: Pato » 29 gru 2024, 20:53

Bas Kra pisze:
Pato pisze:
Bas Kra pisze:A pozyczylbys jej włąsne, prywatne pieniadze? bo ja nie. bank to nie świety mikołaj do rozdawania nieudacznikom życiowym. nie ma konstytuctjnego prawa do posiadania pieknego i duzego meiszkania

no to skontaktuj sie z dziennikarzem i niech przekaze tej pani info, ze jest chetny do pzoyczenia jej na cale meiszkanie na 30 lat. zpalaci ci procenty, wiec smialo, prawo nie zabrania pozyczania pieniedzy na procent, jelsi %% wynoszą do dwukrotnosci odsetek ustawowych jest to legalne.

Spoko jeśli będzie zrzutka w jakiejś formie pare tysiaków na taką pożyczkę bym wrzucił.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 29 gru 2024, 21:03

Pato pisze:Spoko jeśli będzie zrzutka w jakiejś formie pare tysiaków na taką pożyczkę bym wrzucił.

możesz pomagac codziennie, od teraz od g. 21.00, i tak Twoje pieniadze trafią do deweloperów, bo wielbiciele dostatniego życia od razu chcą meiszkać w nowym meiszkaniu, rynek wtórny odrzucają, nuemr 3 to Sandra, zebvrała już 268 zł ze 100 000, pomoz jej i zobacyzmy wpłąte. nr 1 nie chce długo czekac, też chce nowe meiszkanko. ma już 5 zł wpałty

Obrazek

Pato

Postautor: Pato » 29 gru 2024, 21:08

Bas Kra pisze:
Pato pisze:Spoko jeśli będzie zrzutka w jakiejś formie pare tysiaków na taką pożyczkę bym wrzucił.

możesz pomagac codziennie, od teraz od g. 21.00, i tak Twoje pieniadze trafią do deweloperów, bo wielbiciele dostatniego życia od razu chcą meiszkać w nowym meiszkaniu, rynek wtórny odrzucają, nuemr 3 to Sandra, zebvrała już 268 zł ze 100 000, pomoz jej i zobacyzmy wpłąte. nr 1 nie chce długo czekac, też chce nowe meiszkanko. ma już 5 zł wpałty

To nie zrzutka na kredyt z jakąś tam szansą odzyskania kasy choćby i małą

Dwa na jej tbs się miałem zrzucać nie dew

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 29 gru 2024, 21:23

Pato pisze:Dwa na jej tbs się miałem zrzucać nie dew

na TBS już się zrzucasz, bo to program finansowany z nasyzch podatków do samorządu i panstwa, hehe.

po 5 latach życia w TBS mieszkaniec moze wykupic meiszkanie na własnosc, więc różnicy w ideologii - zly deweloper- dobry tbs - nie am żadnej , a jesczze upasie sie prezesik spóldzielni:

Po nowelizacji ustawy w dnia 10 grudnia 2021 r. okazuje się, TBS-y dają możliwość dojścia do własności i mogą oferować mieszkania jako najem z docelowym nabyciem praw do własności. Oznacza to, że za zgodą instytucji i z uwzględnieniem rozliczenia partycypacji, wykup mieszkania TBS jest możliwy. Prawo to przysługuje tym lokatorom, którzy wpłacili minimum 25% kosztów budowy a okres dotychczasowego najmu mieszkania wynosi minimum 5 lat i jednocześnie nie zalegają oni z żadnymi opłatami.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 08 sty 2025, 11:11

Obrazek

Ktoś pomoże?

Swoją drogą przyszła mi do głowy pewna analogia, z 6 lat temu każdy zostawał software deweloperem (programista), powstawało pełno kursów i szkół programowania do golenia jeleni, czas i rynek w przytłaczającej większości negatywnie zweryfikował tych „specjalistów”

Mam wrażenie że Ci ludzie przeszli do branży budowlanej, i teraz mieliliśmy wysyp „domorosłych deweloperów budowlanych/specjalistów od rynku nieruchomości/flipperow”, skończą tak jak poprzedni, tyle że tym razem dodatkowo z długami …
Ostatnio zmieniony 08 sty 2025, 12:15 przez wojdyla1980, łącznie zmieniany 2 razy.

wojdyla1980

Postautor: wojdyla1980 » 09 sty 2025, 12:58

Obrazek

Jest tort do zjedzenia, ktoś chętny?

Pamiętajcie że nie trzeba mieć kapitału ani zdolności kredytowej żeby inwestować w mieszkania, można kupić w kilku, w kilkunastu, w kilkudziesięciu, w kilkuset

Awatar użytkownika
anubis⠀

Postautor: anubis⠀ » 09 sty 2025, 20:34

Obrazek
Prognoza anubisa > taka jak Kierownika Zakładu Ekonomii Instytucjonalnej i Politycznej SGH:
https://cutt.ly/pEi3HOF

Nowe pustostany w Krakowie > zapraszam do wątku o pustostanach:
https://budujesie.pl/viewtopic.php?f=14&t=12022

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”