Ulica Portowa Kraków / nowa zabudowa wzdłuż ulicy Portowej / zmiany w okolicy ul. Portowej
Re: Ulica Portowa Kraków / nowa zabudowa wzdłuż ulicy Portowej / zmiany w okolicy ul. Portowej
Ciekawi mnie czy Casa Feliz budujac swoje skrzyzowanie bedzie musiała połączyć chodniki czy będzie przerwa w chodniku. Z tego co rozumiem oni budują na długości zaznaczonej na czerwono tylko. Wiec odcinek pomarańczowy może byc dalej bez chodnika?

Re: Ulica Portowa Kraków / nowa zabudowa wzdłuż ulicy Portowej / zmiany w okolicy ul. Portowej
W dokumentach Casy Feliz jest tylko mowa o fragmencie od skrzyżowania w dół - więc wygląda na to, że deweloperzy tego brakującego odcinka nie zrobią
Wygląda na to, że coś ruszyło, to pewnie już powoli startuje przebudowa ul. Portowej w Krakowie - wrzuciłem to do osobnego wątku.

Widać, że zwieźli już trochę materiałów do prac, miejmy nadzieję, że przy tej drodze, a nie na potrzeby dróg osiedlowych.

Widać, że zwieźli już trochę materiałów do prac, miejmy nadzieję, że przy tej drodze, a nie na potrzeby dróg osiedlowych.
Ciekawe, po tej przebudowie, jak zmieni się taki ogólny odbiór tego miejsca, bo jak na razie, to nie wygląda ono zbyt atrakcyjnie.

I nie wiem czy przyglądaliście się betoniarni, ale wygląda jakby ktoś w to dosyć oszczędnie inwestował już. Może to nic nie znaczy, a może to zapowiedź jakiś zmian w perspektywie kilku lat - zobaczymy.

I nie wiem czy przyglądaliście się betoniarni, ale wygląda jakby ktoś w to dosyć oszczędnie inwestował już. Może to nic nie znaczy, a może to zapowiedź jakiś zmian w perspektywie kilku lat - zobaczymy.
Teraz sporo się tam zmieniło, jest syf i rozwałka, ale chyba coś robią. Widziałem wykopy i izolowane rury, więc wygląda na to, że podciągają tam sieć ciepłowniczą. Na dużej części ulicy chyba w ogóle nie ma asfaltu, nie polecam spaceru, jeśli ktoś chce zachować czyste buty. No ale coś tam robią i wygląda na to, że przynajmniej część ulicy Portowej zostanie gruntownie przebudowana, a prace już ruszyły na całego. Pewnie przed oddaniem pierwszych mieszkań w budowanych obok inwestycjach, ulica powinna wyglądać jako tako.
No i będzie budowa szkoły obok Betoniarni na Dekerta. Projekt został przyjęty w budżecie na lata 25-29.
Re: Ulica Portowa Kraków / nowa zabudowa wzdłuż ulicy Portowej / przebudowa ulicy Portowej w Krakowie - zdjęcia
No i są zmiany na ulicy Portowej w Krakowie, patrząc w perspektywie roku wstecz, to sporo się tam pozmieniało.

Jak na razie raczej na gorsze niż na lepsze, ale jak to mówią, musi być gorzej, żeby było lepiej. Ruszyły na całego prace przy przebudowie tej drogi.

I nic w tym dziwnego, bo patrząc na stan zaawansowania budowy nowych bloków przy niej, to pewnie dobrze by było, gdyby droga była gotowa do czasu końca prac albo wydania pozwolenia na użytkowanie.

Jak na razie raczej na gorsze niż na lepsze, ale jak to mówią, musi być gorzej, żeby było lepiej. Ruszyły na całego prace przy przebudowie tej drogi.

I nic w tym dziwnego, bo patrząc na stan zaawansowania budowy nowych bloków przy niej, to pewnie dobrze by było, gdyby droga była gotowa do czasu końca prac albo wydania pozwolenia na użytkowanie.
fjrc pisze:No i będzie budowa szkoły obok Betoniarni na Dekerta. Projekt został przyjęty w budżecie na lata 25-29.
Jeśli chodzi o szkołę, to dobra informacja, choć ciekawe, jaki rejon będzie obsługiwała ta placówka. Wiele osiedli wybudowanych znacznie wcześniej, niż bloki w okolicy, od lat nie może się o nową szkołę doprosić. No ale dobrze, że ktoś pomyślał i skoro planuje się w tej okolicy tak dużo nowej zabudowy, to na pewno szkoła się przyda w przyszłości.
A wracając do tego, jak idzie przebudowa ul. Portowej, to pojawiły się wzdłuż niej wykopy, nie wiem czy to nie będzie prowadzona sieć ciepłownicza, bo chyba były izolowane rury przy nich.

Zresztą tam wykopy będą też na pewno potrzebne pod budowę odwodnienia i kanalizacji, bo zdaje się, że nie było takich cudów tam.

Aktualnie gdyby ktoś się chciał tam przejść, to warto pomyśleć o kaloszach ; )

Zresztą tam wykopy będą też na pewno potrzebne pod budowę odwodnienia i kanalizacji, bo zdaje się, że nie było takich cudów tam.

Aktualnie gdyby ktoś się chciał tam przejść, to warto pomyśleć o kaloszach ; )
Tu widać blok budowany przez Matexi przy Portowej, stawiają 3 piętro, przy czym nie jest to najbardziej zaawansowana inwestycja tam.

Ktoś może widział projekt ulicy, jak ma to docelowo wyglądać? Mam nadzieje, że nie odwalą chały i będzie obustronny chodnik tam. Ciekawe, czy będzie też droga dla rowerów.

No i ciągle działa tam betoniarnia, ciekawe czy dostarcza świeżutki beton na budowy bloków prowadzone po sąsiedzku.

Ktoś może widział projekt ulicy, jak ma to docelowo wyglądać? Mam nadzieje, że nie odwalą chały i będzie obustronny chodnik tam. Ciekawe, czy będzie też droga dla rowerów.

No i ciągle działa tam betoniarnia, ciekawe czy dostarcza świeżutki beton na budowy bloków prowadzone po sąsiedzku.
Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”