Wzgorze Gustawa Kraków (ul. Gustawa Morcinka) / Awim Grupa Inwestycyjna - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mercy

Wzgorze Gustawa Kraków (ul. Gustawa Morcinka) / Awim Grupa Inwestycyjna - opinie na forum

Postautor: Mercy » 22 gru 2024, 18:04

wzgorzegustawa.pl

Pojawiła się kolejna oferta od mniejszego dewelopera w okolicy Zesławic. 3 mniejsze bloczki, obecnie pośród niczego jesli chodzi o uslugi, chyba nawet zabki nie ma w okolicy gdzie wystepuje juz pare blokow innych deweloperów. Niedaleko ATUT wykupił niedawno tereny pod inwestycje. Co myślicie o okolicy I przyszłości?

Cenowo 12,5 - 15k za metr :shock:, jak przyjmujecie takie ceny w takim miejscu ? Znajdą się chętni czy dewelopera czeka mocna korekta :roll: :D .

wojdyla1980

Re: Wzgorze Gustawa Kraków (ul. Gustawa Morcinka) / Awim Grupa Inwestycyjna - opinie na forum

Postautor: wojdyla1980 » 22 gru 2024, 18:33

Cen nie ma co komentować, można się pośmiać co najwyżej, brakuje jeszcze żeby dopisali “inwestycja premium”, teraz jak mieszkania się nie sprzedają to wszystkie inwestycje będą premium, z nazwy

Ale to co mnie zastanawia, to mieszkania do 50m2, to samo na tej inwestycji w Skawinie, miejsca na jakimś końcu świata albo jeszcze dalej, i układy jak w ścisłym centrum

W ciągu ostatnich 4 lat wszyscy kupowali inwestycyjnie, małe mieszkania pod wynajem, i jak widać deweloperuchy się dostosowały do wymagań rynku

Przy odpływie inwestorów z rynku, myślę że popłyną na tej inwestycji, z takim produktem i po takich cenach

Mar G

Re: Wzgorze Gustawa Kraków (ul. Gustawa Morcinka) / Awim Grupa Inwestycyjna - opinie na forum

Postautor: Mar G » 22 gru 2024, 21:47

Jeśli Atal obok sprzedaje po 10 T to ci się odkleili.

Chyba sami nie spojrzeli na mapkę która załączają do oferty
Załączniki
IMG_20241222_214519.jpg
IMG_20241222_214519.jpg (39.84 KiB) Przejrzano 1232 razy

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 22 gru 2024, 22:40

To też dobre, nawet nie wiedziałem, że S7 do centrum prowadzi, a jednak :)

Screenshot_10.jpg
Screenshot_10.jpg (42.1 KiB) Przejrzano 1206 razy

cegielka

Postautor: cegielka » 22 gru 2024, 23:27

Podoba mi się ta kreatywność w wymyślaniu opisów, to jest cytat ze strony inwestycji Wzgórze Gustawa w Krakowie:
Jednym z największych atutów "Wzgórza Gustawa" jest czyste powietrze – położenie na wzgórzu gwarantuje doskonałą cyrkulację i brak zanieczyszczeń typowych dla terenów miejskich. To miejsce, w którym można oddychać pełną piersią, ciesząc się zdrowiem i harmonią. Osiedle oferuje luksus życia blisko natury, bez konieczności rezygnacji z wygód miejskiego życia.

Tak więcej kupując tam mieszkanie krakowski smog nie jest wam straszny. Ciekawe czy mają na to jakieś badania i mogą je przedstawić, chętnie bym zobaczył, jak im to wyszło.

Do tego te wygody miejskiego życia, w tej lokalizacji, autor tego opisu chyba musiał mieć niezły ubaw, chyba, że nigdy nie był w lokalizacji, w której to osiedle powstaje.

cegielka

Postautor: cegielka » 22 gru 2024, 23:34

Z ciekawostek, to udało im się wycisnąć mieszkanie 5-pokojowe mające 77,5 m2, przy czym najmniejsze sypialnie mają powyżej 8 m2, więc nie ma dramatu. Tyle, że do części pomieszczeń drzwi znajdują się w salonie, więc oszczędzone jest tu na przedpokoju. Gdzieś już widziałem podobne rozwiązanie w Krakowie. Salon z aneksem też całkiem przyzwoity, bo 27 m2 - sporo z tego wycisnęli. Tam na parterach do tego mieszkania, które oglądałem, przynależą też spore ogródki.

Mieszkania 4-pokojowe, nad którymi są tarasy, największy na ponad 50 m2 też nieźle wyglądają. Taras na dachu, to fajna sprawa, trzeba przyznać.

Ale sama okolica i te ceny, faktycznie pozostaje się pośmiać, ciekawe, jak to się będzie sprzedawało i za ile faktycznie będą te mieszkania sprzedawane? Szkoda, że ten rynek jest tak nieprzejrzysty, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że w tych cenach ustawiła się kolejka chętnych na zakup mieszkania tam.

Mercy

Postautor: Mercy » 23 gru 2024, 8:57

cegielka pisze:Podoba mi się ta kreatywność w wymyślaniu opisów, to jest cytat ze strony inwestycji Wzgórze Gustawa w Krakowie:
Jednym z największych atutów "Wzgórza Gustawa" jest czyste powietrze – położenie na wzgórzu gwarantuje doskonałą cyrkulację i brak zanieczyszczeń typowych dla terenów miejskich. To miejsce, w którym można oddychać pełną piersią, ciesząc się zdrowiem i harmonią. Osiedle oferuje luksus życia blisko natury, bez konieczności rezygnacji z wygód miejskiego życia.

Tak więcej kupując tam mieszkanie krakowski smog nie jest wam straszny. Ciekawe czy mają na to jakieś badania i mogą je przedstawić, chętnie bym zobaczył, jak im to wyszło.

Do tego te wygody miejskiego życia, w tej lokalizacji, autor tego opisu chyba musiał mieć niezły ubaw, chyba, że nigdy nie był w lokalizacji, w której to osiedle powstaje.

Coś w tym może być! :lol: :lol:

Pamiętam jakoś dziecko lat kolo 10, wracając z dzialki i wjeżdżając z rodzicami od strony Prus zawsze kiedy tylko mijaliśmy okolice pętli tramwajowej na wzgórzach krzyczałem: blee, śmierdzi, czuć że Krakow. :D więc organoleptycznie coś tam czuć różnice, jednak to traktowałbym jako głos rozpaczy szukając atutu w świeższym powietrzu (w końcu i tak większość z nas na codzien będzie jeździło do centrum Krakowa codzinnie). No chyba że ktoś wyprowadzi się z okolic oczyszczalni na plaszowie, to faktycznie może być game chager :D

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 23 gru 2024, 12:17

Mercy pisze:Pamiętam jakoś dziecko lat kolo 10, wracając z dzialki i wjeżdżając z rodzicami od strony Prus zawsze kiedy tylko mijaliśmy okolice pętli tramwajowej na wzgórzach krzyczałem: blee, śmierdzi, czuć że Krakow. :D więc organoleptycznie coś tam czuć różnice, jednak to traktowałbym jako głos rozpaczy szukając atutu w świeższym powietrzu (w końcu i tak większość z nas na codzien będzie jeździło do centrum Krakowa codzinnie). No chyba że ktoś wyprowadzi się z okolic oczyszczalni na plaszowie, to faktycznie może być game chager :D

Dawno temu było czuć kombinat, dzisiaj po kombinacie zostało praktycznie wspomnienie. Takie samo tam powietrze jak dookoła Krakowa albo gorsze, zależy jak zawieje. Ale nazywanie tego rejonu jakimś uzdrowiskiem to oczywiście nieporozumienie
aqicn.org/map/krakow/pl

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”