Inwestycja (kamienica) Sarego Kraków / deweloper GalInvest - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Mar G

Inwestycja (kamienica) Sarego Kraków / deweloper GalInvest - opinie na forum

Postautor: Mar G » 20 gru 2024, 18:43

Drzewa dzisiaj zostały wycięte podała KK

radiokrakow.pl/aktualnosci/krakow/gdzie-jeszcze-mozna-wcisnac-blok-w-krakowie-okazuje-sie-ze-miedzy-kamienicami

Master

Re: Inwestycja (kamienica) Sarego Kraków / deweloper GalInvest - opinie na forum

Postautor: Master » 20 gru 2024, 19:52

Mar G pisze:Drzewa dzisiaj zostały wycięte podała KK

Dobre to jest, takie krakowskie:
Nie podoba się to jednak mieszkańcom pobliskich kamienic, przed których oknami ma wyrosnąć nowy budynek. Według relacji - wycięto już kilka drzew z podwórka.

Coś podobnego, jak mi chcieliby blok przed blokiem wybudować, to też by mi się nie podobało. A tu widać, że jest tam miejsce na plombę, są ślepe ściany kamienic po obu stronach tej działki. To miejsce było najwyraźniej przewidziane pod zabudowę pierzejową i ktoś chce je tak wykorzystać. Inna sprawa, ile podwórka zajmie ta oficyna, ale miejsce na budowę kamienicy wydaje się być jak najbardziej słuszne.

Bas Kra

Re: Inwestycja (kamienica) Sarego Kraków / deweloper GalInvest - opinie na forum

Postautor: Bas Kra » 20 gru 2024, 20:54

Najmocniej chyba protsestuje włascieoil tego garazyku na zdjęciach. Na google maps widac koleiny po oponach prowadzace do "wrót" blaszaka.

Mar G

Postautor: Mar G » 20 gru 2024, 21:37

krakow.tvp.pl/84140568/mieszkancy-kontra-deweloper-kontrowersyjna-inwestycja-w-sercu-krakowa

Bas Kra

Re: Inwestycja (kamienica) Sarego Kraów / deweloper GalInvest - opinie na forum

Postautor: Bas Kra » 20 gru 2024, 23:31

Typowa mentalność Kalego. Jak ja jezdze na urlop i przeszkadzam lokalsom, to jets oki. Jak do mnie rpzyjezdzaja i mi przeszkadzają, to jest be. Jak moja kamienice zbudowali w podwórku, to jest ok, jak mają budowac cudzą, to zle.

phantom

Re: Inwestycja (kamienica) Sarego Kraów / deweloper GalInvest - opinie na forum

Postautor: phantom » 21 gru 2024, 20:26

Te mieszkania chyba faktycznie byłyby typowo dla turystów, bo nie wyobrażam sobie kupować mieszkania tam, otoczonego z każdej strony kamienicami? Zwłaszcza na niższych piętrach.

Bas Kra

Postautor: Bas Kra » 22 gru 2024, 10:31

Kamienice budowane w oficynie, czyli na podworzach z tyłu frontu i okna wychodzace na oficyny, to zawsze byl synonim ubostwa, dla biedoty i szczurów, z marnych materialów, bez swiatla, z wejsciem przed brame. Bogaci mieli lokale od frontu z okanmi na ulice. Na mapie zaznaczylem oficyny z tej afery. Ale zawirowania dziejow sprawily, ze teraz potomkowie nędzarzy chca życ jak hrabiowie z ogordem botanicznym przed oknami. skoro na podworzu sa dobudowane inne kamienice, zbudują im tę nową.
Załączniki
oficyny.jpg
oficyny.jpg (91.39 KiB) Przejrzano 701 razy

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”