Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development
Re: Czyżewskiego 1 Kraków Łobzów opinie i forum od Convector Development
Powiem Ci że na poznańskiej też mam mieszkanie i na początku byla cisza i spokój teraz minęło kilka lat i zrobiło sie jedno wielkie blokowisko i duży ruch.. do przystanku pkp daleko a pod biedronką autobus.. jeżeli chodzi o angoli to nie miałem żadnych problemów.. tak że myślę że historyjki o angolach trochę na wyrost
Pozdrawiam

Poznanska jest faktycznie daleko. Jednak nie ma co porownywac tego z Raclawicka bo ta jednak jest juz odpowiednio blisko do przystanku kolejowego Lobzow. Wrecz idealna odleglosc. Na tyle daleko, ze nie ma halasu pociagow i na tyle blisko, ze mozna w 5-7min sobie podejsc. Pewnie docelowo jeszcze powstanie wejscie od wschodniej strony na perony. Ponadto jak powstana stacje na malej obwodnicy kolejowej to bedzie taka bluzej Lokietka i ulicy Pod Fortem. Dodatkowo z Nowej 5 Dzielnicy jest blisko na trase rowerowa w ciagu Raclawickiej. Pociagiem student przyjezdza raz na miesiac natomiast rowerkiem w ciagu raclawickiej na AGH jezdzi codziennie. No i jednak standard nowej5dzielnicy.pl wyzszy. Na Czyzewskiego bedzie zerowe zagospodarowanie osiedla. Aczkolwiek tez dobre miejsce jednak mimo wszystko w tej samej cenie nowa5dzielnica jest lepsza. Blizej sklepow i uslug.
Jeżeli chodzi o mnie to nikt mnie nie musi przekonywać za albo przeciw jeżeli chodzi o Czyżewskiego bo już trochę Krakowski rynek mieszkaniowy znam tak że tak jak pisałem wyżej ta inwestycja jest jak najbardziej na +.. i jestem przekonany że zabudowa w kierunku Głowackiego ruszy w następnym etapie... ale jednak z cenami mogli by być bardziej elastyczni.
pozdrawiam

Złomowisko w sąsiedztwie inwestycji Czyżewskiego 1 Kraków
Dumel pisze: i jestem przekonany że zabudowa w kierunku Głowackiego ruszy w następnym etapie... ale jednak z cenami mogli by być bardziej elastyczni.pozdrawiam
Nikt z Was nie wspomniał o złomowisku, które znajduje się w bezpośrednim sąsiedztwie nowej inwestycji. Utylizacja odpadów powoduje sporo hałasu i generuje mnóstwo kurzu, nie wspominając o estetyce takiego placu. Czy z powyższego wynika, że deweloper wykupił tereny obecnego złomowiska i zamierza postawić kolejne budnyki wzdłóż ulicy Czyżewskiego ?
To złomowisko to porażka. Miejmy nadzieje, że zabudują i jednocześnie nie wytną szpalerów drzew jak na Czyżewskiego. Ja oczywiście polecam inwestycje choć cena jak dla mnie za wysoka. Choć z drugiej strony jak się ma kupować po 7000zł na Ruczaju czy innych dziwnych Prądnikach Czerwonych, albo Bonarkach to faktycznie lepiej kupić na Czyżewskiego. Jednak okolice Lobzowa to rejon podobny do Zablocia, czy Grzegórzek.
Rafał_Kraków pisze:Odnośnie Convector Development, to jest to sprawdzony deweloper - od 20 lat na rynku sprawdzałem na stronie development.pl. Wcześniej wybudował min. osiedle Sołtysowska 35a i apartamenty Chełmońskiego i nie wiadomo mi nic o jakiś wpadkach. Tory kolejowe znajdują się na oko jakieś 50-60m – nie tak znowu blisko – i jeździ po nich głównie kolei aglomeracyjna (wpływ porównywalny z tramwajem), ale z układu budynków wynika, że wszystkie części użytkowe są skierowane na drugą stronę. Moim zdaniem Czyżewskiego 1 wygląda na bardzo fajny projekt – idealnie zlokalizowany pod względem komunikacyjnym, bardzo bogata oferta małych i średnich mieszkań.
Tak... sprawdzony developer...

W czasie zabiegów żebyś kupił mieszkanie - same miłe uśmiechy, wydaje się że profesjonalizm i w ogóle super.
Jak już kupisz, to za każdą zmianę np. gniazdek, instalacji, chcą dużą dodatkową kasę i dochodzisz do wniosku, że sam sobie to zrobisz później 3 razy taniej.
Co do jakości wykonania, to niestety bardzo słabo nadzorują swoje inwestycje i po oddaniu budynków wszystko zaczyna się sypać... W garażach podziemnych po deszczach, po ścianach leje się woda, bo nie przypilnowali żeby dobrze uszczelnić. Balkony wykonane niewłaściwie - przeciekają i zalewają mieszkania poniżej, bo Convector nie przypilnował i źle wykonano izolwacje. Płytki na balkonach odpadają jeszcze w czasie gwarancji/rękojmi, a Developer Ci mówi, że wszystko jest ok i nie poprawi odpadających płytek. Jak mu zwrócisz uwagę, że "ta płytka się rusza", to Ci mówi że taki klimat w Polsce, że ma prawo się ruszać i nie ma zamiaru naprawiać. Dopiero jak sądem straszysz, to może Convector coś jednak naprawi.
Convector robi z klientów idiotów, udaje że nie ma usterek, nie chce ich naprawiać, stara się przeciągnąć temat do zakończenia gwarancji.
Po zakończeniu gwarancji wychodzą kolejne poważniejsze usterki w budynkach, które musi już na własny koszt usuwać wspólnota.
No i tak to jest z Convectorem. Wiem, bo mam od nich mieszkanie i w mieszkam na wybudowanym przez nich osiedlu.
Szkoda, że tak jest bo projekty często mają fajne architektonicznie i lokalizacyjnie, ale problem Convectora to słaba jakość, słaby nadzór i niewielkie poczucie do naprawy usterek...

Rzeczywiscie nie fajnie jeżeli miałeś takie problemy.. Z tymi dopłatami za przeróbki to tak na dwa razy.. Bo ja zmieniłem u siebie nie mało i nic nie musiałem dopłacać jedyne koszty to 2 razy jeździłem podpisywać przeróbki na projekcie ale zmieniałem jak jeszcze moje piętro nie było wybudowane.
. A znajomy chciał coś przerabiać już po wybudowaniu jego piętra to rzeczywiście jakieś chore ceny mu wyliczyli i zrezygnował.. Jeżeli chodzi o bloki przy Czyżewskiego to ja przed zakupem sprawdzałem kto buduje i jakie ma opinie.. Akurat tutaj wykonawca jest firma Les z Brzeska i o to jestem spokojny.. Gdyż jest to firma z dużym doświadczeniem na rynku i z tego co się orientuję maja tez kilka swoich inwestycji wybudowanych w Krk i w Brzesku i opinie są pozytywne..
no ale fakty są takie że teraz się tak buduje byle by szybciej a później wychodzą poprawki.. PS. W mieszkaniu na poznańskiej miałem problem z przemakajacym sufitem. 

Ja zgłaszałem przeróbki, jak jeszcze mieszkanie nie było wybudowane, także nie było kosztów podwójnie zrobionej roboty.
Jednak Convector mówił, że wszystkie zmiany kosztują i wyliczył za przesunięcie kilku gniazdek i dorobienie kilku drobiazgów ponad 15tys.zł.
Zrobiłem to później na własną rękę za tysiąc złotych i jeszcze znalazłem w ścianie nieprawidłowe łączenie przewodów, co mogło skutkować wybijaniem bezpieczników/różnicówki w przyszłości.
Jak firma, która buduje Czyżewskiego sama siebie dobrze pilnuje, to jest szansa że może będzie ok. Bo Convector nie wie co to nadzór inwestorski.
Jednak Convector mówił, że wszystkie zmiany kosztują i wyliczył za przesunięcie kilku gniazdek i dorobienie kilku drobiazgów ponad 15tys.zł.
Zrobiłem to później na własną rękę za tysiąc złotych i jeszcze znalazłem w ścianie nieprawidłowe łączenie przewodów, co mogło skutkować wybijaniem bezpieczników/różnicówki w przyszłości.
Jak firma, która buduje Czyżewskiego sama siebie dobrze pilnuje, to jest szansa że może będzie ok. Bo Convector nie wie co to nadzór inwestorski.
Serio 15 tys ? Lol to ja jak kupowalem mieszkanie to dalem za przerobki 2500zl a bylo to dobudoeanie 1.5m sciany jakies gniazdka przesuwane wlaczniki, baterie w lazience, przesuniecia scian. Deweloper niestety troche naciaga kupujacych. Znaczy w cenie 7000zl/m2 warto i tak bo przy obecnych cenach w Krakowie to przynajmniej lokalizacja jest sensowna, a nie jakies Kurdwanowy, Biezanowy czy Gorki Narodowe. Osobiscie uwazam ze w zasadzie nie ma duzo lepszej lokalizacji gdyby jeszcze jakiea polaczenie tramwajowe powstalo z Azory - AGH - Kapelanka i Trasa zwierzyniecka pod Kopcem na Ruczaj to ogolnie super miejsce.
co sądzicie o obecnej sytuacji? Budynek A już jest, a budynkowi B brakuje jeszcze piętra. W grudniu podobno miala byc mozliwosc wejscia na budowe i niestety nie jest to mozliwe. Mam nadzieje ze zmieszcza sie w I kwartale. 

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”