Droga dojazdowa do inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie od Atal

Forum przeznaczone dla mieszkańców inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie. Zapraszamy do omawiania spraw związanych z osiedlem oraz dzielenia się opiniami i spostrzeżeniami na jego temat.
prawego

Re: Droga dojazdowa do inwestycji Apartamenty Bajeczna w Krakowie od Atal

Postautor: prawego » 30 paź 2017, 17:57

Angrrr pisze:FYI - ostatnie co sie dowiedzialem - furtka od strony Bajecznej zrobiona bedzie przez Dewelopera tuz po odbiorze technicznym inwestycji (obecnego etapu).

Tam każdy mówi w takim razie coś innego. Dostałem informację, że nie będzie ani dojazdu od Bajecznej, ani furtki do czasu zakończenia 2 etapu.

Natomiast nie mają jeszcze nawet pozwolenia na 2 etap...

Angrrr

Postautor: Angrrr » 31 paź 2017, 8:11

Proponuję byśmy spróbowali dostac odpowiedz drogą mailową. To zapewne "bardziej" wiążące niz spekulowanie..

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 18 lis 2017, 15:32

Czy ktoś z obecnych na forum ma informacje, czy będzie jakaś furtka w płocie i chodnik to tej? Czy też jedyne wyście to będzie przez bramę (szlaban???) na Ofiar Dąbia?
Pytam bo na chwilę obecną by pieszy wyszedł z "osiedla" musi zrobić spore koło szutrową drogą, by nie brnąć w błocie.

kasia86

Postautor: kasia86 » 18 lis 2017, 15:50

Podobno mają zrobić furtkę od str. Bajecznej po odbiorze przez nadzór budowlany, a droga wjazdowa od bajecznej ma powstać przy etapie 2....są to wiadomości usłyszane przez telefon! A czy ktoś ma jakieś informacje czy Atal dostał zgodę na budowanie 2 etapu? Tak jak już pisałam we wcześniejszym poście, na mojej umowie notarialnej droga dojazdowa jest od ul. Bajecznej i tak też od samego początku informowały mnie Panie z biura...

Daniel11

Postautor: Daniel11 » 18 lis 2017, 17:41

Rozumiem. Tylko że zakończenie budowy pozostałych dwóch bloków to pieśń przyszłości. Ktoś już wspominał, że mieszkańcy tego białego bloku protestują przeciw budowie.
A co do planowanej furtki i chodnika to na chwilę obecną nic nie wskazuje, by takie coś miało powstać. Trawa posiana, krawężniki osadzone itp.
Przy okazji. Czy ma ktoś informacje, czy będą jakieś stojaki na rowery?

kasia86

Postautor: kasia86 » 19 lis 2017, 13:17

Dlatego ja proponuje dzwonić do kierowników budowy i nalegać na furtkę od strony Bajecznej!

prawego

Postautor: prawego » 19 lis 2017, 13:45

kasia86 pisze:Dlatego ja proponuje dzwonić do kierowników budowy i nalegać na furtkę od strony Bajecznej!

Rozmawiałem z kierownikiem budowy na temat furtki od strony Bajecznej. Powiedział, że będzie teraz, przed budową kolejnych bloków (które może kiedyś powstaną).
Wiadomość przekazana osobiście. Natomiast kwestia tego, czy nie zmienią zdania i czy mówią prawdę...

kasia86

Postautor: kasia86 » 19 lis 2017, 17:42

Czyli to jest dobra wiadomość :-)

Wróć do „Bajeczna Apartamenty Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”