Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w inwestycji Centralna w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Proins. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
central

Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)

Postautor: central » 01 gru 2024, 20:23

No i jeszcze odnośnie etapu II inwestycji, to mają to być 2 bloki / segmenty, czyli zapewne posadowione na jednej hali garażowej, zapewne też 2-poziomowej.

central

Re: Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)

Postautor: central » 01 gru 2024, 20:26

To mają być budynki C1 i C2 - czyżby miały mieć malowanie zielone, tak patrząc na dotychczasowy schemat?

Obrazek
Plan osiedla: deweloper Proins

To już całość działek tego dewelopera w tej okolicy, czy można będzie spodziewać się jeszcze etapu numer III? Wiecie może czy to osiedle będzie się jeszcze rozrastało w stronę ul. Sołtysowskiej? Na tym planie droga w jej kierunku nieźle się wydłuża, ten kawałek też zbuduje Proins, czy to będzie jakaś osobna inwestycja?

luc

Re: Plan Osiedla Centralna w Krakowie budowanego przez dewelopra Proins (etap I i II)

Postautor: luc » 30 gru 2024, 0:48

Uderza wielkość placu zabaw, jak na tą liczbę bloków ; ) Chyba, że tam jeszcze jakiś inny jest planowany? Ale patrząc na to, że chyba widać tu kompletne zagospodarowanie terenu, to chyba jest już całość.

marlenas

Postautor: marlenas » 30 gru 2024, 15:54

luc pisze:Uderza wielkość placu zabaw, jak na tą liczbę bloków ; ) Chyba, że tam jeszcze jakiś inny jest planowany? Ale patrząc na to, że chyba widać tu kompletne zagospodarowanie terenu, to chyba jest już całość.

Prezentowane przez dewelopera zagospodarowanie mija się z rzeczywistością. Pomiędzy blokiem B1 i B3 (środek osiedla) na wizualizacji znajduje się zieleń i nasadzenia - nic bardziej mylnego. Deweloper postawił w tym miejscu Śmietnik. Ogólnie rzecz biorąc deweloper nie wykonał według mojej wiedzy i obserwacji żadnych nasadzeń - ba, nie postawił nawet śmietników czy ławek :). Plac zabaw rzeczywiście znajduje się w wyznaczonym miejscu, w sezonie często korzysta z niego przedszkole z budynku A2.

luc

Postautor: luc » 30 gru 2024, 23:52

marlenas pisze:Prezentowane przez dewelopera zagospodarowanie mija się z rzeczywistością. Pomiędzy blokiem B1 i B3 (środek osiedla) na wizualizacji znajduje się zieleń i nasadzenia - nic bardziej mylnego. Deweloper postawił w tym miejscu Śmietnik. Ogólnie rzecz biorąc deweloper nie wykonał według mojej wiedzy i obserwacji żadnych nasadzeń

Faktycznie, to było coś, co mnie zaskoczyło, jak byłem obejrzeć to osiedle, mianowicie, że nie ma na nim właściwie żadnej wyższej zieleni. Nie wiem, może to przez posadowienie bloków na dużym garażu, nad którym nie bardzo drzewo wyrośnie. Ale pomimo dużego garażu, to jeszcze wyznaczono naziemne miejsca postojowe pomiędzy blokami. Jak już musieli do lokali usługowych, to mogli chociaż jakoś na skraju, od strony Centralnej.

Wróć do „Centralna Kraków od Proins - forum mieszkańców osiedla”