Wątek w którym można się dzielić różnymi znaleziskami w kontekście flipowania, jest to zjawisko które niewątpliwie ma wpływ rynek nieruchomości, i warto byłoby budować świadomość w społeczeństwie o jego pozytywnych/negatywnych skutkach
na początek przykład jak można kupić mieszkanie nie posiadając kapitału
x.com/plazawstegnie1/status/1852558308978184255?s=46
O fliperach i flipowaniu
-
Re: O fliperach i flipowaniu
dużo mieszkań od właścicieli, które pilnie potrzebują gotówki
Może są na forum jacyś fliperzy do których nie dotarła odezwa
Tak swoją drogą, ciekawe jaki procent z obecnej sprzedaży mieszkań, to fliperzy "ratujący" deweloperów kupowaniem mieszkań w płatności 10/90.
Jedni dzięki temu wykazują jakąkolwiek sprzedaż, drudzy liczą że przed odebraniem mieszkania odsprzedadzą je z zyskiem
Życzę powodzenia jednym i drugim

-
youtube.com/watch?v=s-a5TXGz5qs&ab_channel=WojciechOrzechowski
moja ulubiona postać z tego uniwersum wspomina o korekcie cen na rynku, piekło zamarzło ...
i całkiem sporo o ryzyku niosącym się w inwestowaniu w nieruchomości, czyżby "wspólnicy" zaczęli się dopominać o obiecane zyski i bał się jakichś konsekwencji? Nie wiem, być może
moja ulubiona postać z tego uniwersum wspomina o korekcie cen na rynku, piekło zamarzło ...
i całkiem sporo o ryzyku niosącym się w inwestowaniu w nieruchomości, czyżby "wspólnicy" zaczęli się dopominać o obiecane zyski i bał się jakichś konsekwencji? Nie wiem, być może
Nie zdawałem sobie sprawy że są jeszcze ludzie którzy są tak oderwani od rzeczywistości...
Moglęm zostać flip[erem. Na bardzo dobrej ulicy w maire w centrum była do sprzedazy piwnica z pozwoleniem na różne rzeczy, z pradem, wejscie od pdoworka, bezpiecznie. Na biznesik idelana, typu warsztat. Zaniedbana jak diabli. Cena była 70 tysiecy. Oglądałem to ogloszenie, na miesjcu nie bylem, zastanawialem sie, nie chcialo mi się tego ruszac i tym bawić. ogloszenie wisiało na otodom chyba 2 miesiace. Kupilem ostatecznie miejsce parkingowe w garazu gdzie indziej za 40 000. Potem ktoś łyknąl te piwnice, lekko odremontował i wystawil na tyhm samy otodomie bodaj za 200 tysiecy. Nie podam danych, bo juz ich nigdzie nei ma, ale tak bylo, to nie bajki marzycieli z tego forum,t ylko rpawda. Oglsozenie bylo w dziale garaże, zeby bylo smieszniej.
Summa summarum: przez te 2 mieisac e kazdy mogl kupic te pownice, ja, Ty, inni, ten użyszkodnik z nieustającym bólem d***y tutaj. Zainwestowac 70 000, dolozcy na remont, miec ekipe i sprzedac.
Summa summarum: przez te 2 mieisac e kazdy mogl kupic te pownice, ja, Ty, inni, ten użyszkodnik z nieustającym bólem d***y tutaj. Zainwestowac 70 000, dolozcy na remont, miec ekipe i sprzedac.
Wydaje mi się że chodzi o to że jest bardzo delikatna granica pomiędzy przedsiębiorcom który wykorzystał sytuację na rynku, który został opisany w powyższej sytuacji a blogerami/naganiaczami którzy budują systemy przypominające piramidy finansowe.
Fliperzy szukają roboty
wiadomosci.wp.pl/deweloper-fliper-zostal-prezesem-panstwowego-instytutu-srodowisko-oburzone-7097188198382144a
wiadomosci.wp.pl/deweloper-fliper-zostal-prezesem-panstwowego-instytutu-srodowisko-oburzone-7097188198382144a
-
Sól polskiej gospodarki doczekała się materiału w głównym wydaniu wiadomości
x.com/jan_co_pyta/status/1863298848212320551?s=46
x.com/jan_co_pyta/status/1863298848212320551?s=46
-
x.com/plazawstegnie1/status/1863635592027771268?s=46
Żywa legenda wychodzi z rynku nieruchomości i sprzedaje wszystkie swoje mieszkania. Koledzy brać póki jeszcze są, to jak koszulka meczowa ulubionej drużyny
Żywa legenda wychodzi z rynku nieruchomości i sprzedaje wszystkie swoje mieszkania. Koledzy brać póki jeszcze są, to jak koszulka meczowa ulubionej drużyny
A on to z Łodzi nie jest i tam on nie działa? Bo w Łodzi to sytuacja ze wszystkich największych miast wygląda najgorzej 

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”