Parmiarnia i zabudowy / szklarnie dla roślin / Ogród Botaniczny Kraków
Parmiarnia i zabudowy / szklarnie dla roślin / Ogród Botaniczny Kraków
Wydawało mi się, że to gdzieś widziałem na forum, ale nie udało mi się znaleźć, więc podrzucam. Może i zbudowane już jakiś czas temu, ale ciągle robi wrażenie nowością i wyglądem.
Re: Parmiarnia i zabudowy / szklarnie dla roślin / Ogród Botaniczny Kraków
Ten budynek to palmiarnia w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie, która zastąpiła starszy budynek, w którym podobno palma się już przestawała mieścić.

Jak widać, obiekt bardzo się przydaje, bo pewnie palmie (jednej z najstarszych w Polsce) nie byłoby najlepiej w padającym śniegu. Choć wiem, że są odmiany, które nawet radzą sobie w naszym klimacie w gruncie.

Jak widać, obiekt bardzo się przydaje, bo pewnie palmie (jednej z najstarszych w Polsce) nie byłoby najlepiej w padającym śniegu. Choć wiem, że są odmiany, które nawet radzą sobie w naszym klimacie w gruncie.
Poza samą palmiarnią dobudowano lub przebudowano chyba jeszcze inne obiekty, jest tam spora szklarnia w Ogrodzie Botanicznym.

A także jakieś mniejsze domki dla roślin. Ogólnie ładnie to wygląda zimową scenerią, kiedy pada śnieg.

A także jakieś mniejsze domki dla roślin. Ogólnie ładnie to wygląda zimową scenerią, kiedy pada śnieg.
Warto wybrać się o tej porze roku do ogrodu botanicznego w Krakowie, wygląda to o wiele lepiej w takiej zimowej aurze. Nowa palmiarnia robi super wrażenie, na pewno warto się wybrać.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”