Przebudowa ul. Dolnych Młynów w Krakowe / projekt / prace - zdjęcia i opinie na forum
Przebudowa ul. Dolnych Młynów w Krakowe / projekt / prace - zdjęcia i opinie na forum
Zdaje się, że ma zostać przebudowana ulica Dolnych Młynów w Krakowie, a jest to związane z tym, że po sąsiedzku deweloper Noho Investmet prowadzi swoją inwestycję w dawnej fabryce wyrobów tytoniowych w Krakowie. Zdaje się, że były już pierwsze propozycje, protesty mieszkańców, a teraz pojawiły się propozycje kolejne dot. tego, jak ta ulica miałaby finalnie wyglądać. Ciekawe czy pójdzie to w taką stronę, jak przebudowa ul. Krupniczej, która moim zdaniem wyszła całkiem udanie. Powoli, ale zmienia się ten kawałek Starego Miasta. Nie wiecie czy ta przebudowa prowadzona przez dewelopera Noho ma obejmować też część ul. Czarowiejskiej pomiędzy ulicami Dolnych Młynów i ATW, bo ta ulica też częściowo graniczy z inwestycja na terenie dawnej fabryki cygar?
Re: Przebudowa ul. Dolnych Młynów w Krakowe / projekt / prace - zdjęcia i opinie na forum
Nawet pojawiły się ostatnio wstępne koncepcje tego, jak miałoby to wyglądać, udostępniał je Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie, choć nie wiem czy one jednak nie były przygotowywane przez inwestora zastępczego, tj. dewelopera Noho Investment.

Wizualizacja: ZZM Kraków
Generalnie, to widać, że sporo więcej zielni ma się w tej okolicy pojawić, nie wiem czy nie kosztem miejsc postojowych. Chyba też jakąś ciekawą kostką ma to być wyłożone. W założeniach jest całkiem nieźle, może właśnie całkiem dobrze nawiązywać do projektu Zielona Krupnicza, czyli przebudowanej ulicy Krupniczej w Krakowie.

Wizualizacja: ZZM Kraków
Generalnie, to widać, że sporo więcej zielni ma się w tej okolicy pojawić, nie wiem czy nie kosztem miejsc postojowych. Chyba też jakąś ciekawą kostką ma to być wyłożone. W założeniach jest całkiem nieźle, może właśnie całkiem dobrze nawiązywać do projektu Zielona Krupnicza, czyli przebudowanej ulicy Krupniczej w Krakowie.
Re: Przebudowa ul. Dolnych Młynów w Krakowe / projekt / prace - zdjęcia i opinie na forum
Ale mam też trochę mieszane uczucia odnośnie tych planów, faktycznie wydaje się, że będzie to lepiej wyglądało niż teraz, bo to nie są jakieś piękne i reprezentacyjne ulice, choć niemal w centrum Krakowa. Ale jednocześnie wygląda na to, że intencją jest tu także zrobienie dodatkowego miejsca pod gastronomię na chodnikach, słyszałem nawet hasło Piwna Krupnicza.

Wizualizacja: Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie
Niby fajnie, ale pewnie są tam jeszcze jacyś stali mieszkańcy, a takie sąsiedztwo to nie jest coś, co chciałoby się miało mieć pod oknem mieszkania. Otoczenie pewnie będzie dobre dla inwestorów kupujących mieszkania w inwestycji Dolnych Młynów, ale czy to będzie coś dobrego dla tego miejsca? Jakie macie opinie odnośnie proponowanych zmian w tej okolicy?

Wizualizacja: Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie
Niby fajnie, ale pewnie są tam jeszcze jacyś stali mieszkańcy, a takie sąsiedztwo to nie jest coś, co chciałoby się miało mieć pod oknem mieszkania. Otoczenie pewnie będzie dobre dla inwestorów kupujących mieszkania w inwestycji Dolnych Młynów, ale czy to będzie coś dobrego dla tego miejsca? Jakie macie opinie odnośnie proponowanych zmian w tej okolicy?
Jak na razie, to ulica Dolnych Młynów nie prezentuje się jakoś wybitnie i pewnie przydałyby się na niej jakieś zmiany.

Tak to już pewnie jest, że turystyczne centrum poszerza się coraz bardziej, a też wątpię, żeby mieszkania w inwestycji Noho Investment Dolnych Młynów były jakoś masowo zasiedlane przez rodziny z dziećmi.

Tak to już pewnie jest, że turystyczne centrum poszerza się coraz bardziej, a też wątpię, żeby mieszkania w inwestycji Noho Investment Dolnych Młynów były jakoś masowo zasiedlane przez rodziny z dziećmi.
Zresztą kawałek dalej ulica Czarnowiejska też nie urzeka urodą.

Pewnie zmiany tam i tak nadejdą, może lepiej, że ma je robić ktoś z pomysłem i kapitałem, niż miałoby się to odbywać przez ZDMK, który odpowiada zwykle nie za jakieś wybitne realizacje.

Pewnie zmiany tam i tak nadejdą, może lepiej, że ma je robić ktoś z pomysłem i kapitałem, niż miałoby się to odbywać przez ZDMK, który odpowiada zwykle nie za jakieś wybitne realizacje.
Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”