Loft 04 Kraków - Czyżyny / deweloper HK Group - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
czang

Re: Loft 04 Kraków - Czyżyny / deweloper HK Group - opinie na forum

Postautor: czang » 04 lis 2024, 23:48

I jeszcze jedna inwestycja dewelopera HK Group w tej okolicy.

Obrazek

Czyli Loft 04 budowany po sąsiedzku.

Obrazek

Budynek stoi i wygląda na to, że całość jest bardzo blisko już ukończenia. Elewacja jest tu też całkiem porządnie zrobiona, podobnie jak niedaleko i na jeszcze jeden inwestycji w tej okolicy.

czang

Postautor: czang » 04 lis 2024, 23:52

Trochę blisko jest inna inwestycja, choć nie wiem czy to ten sam deweloper, ale jakoś dosyć długo już ten budynek jest kończony, co widać na wcześniejszych zdjęciach.

Obrazek

Fajnie to wszystko wygląda, aczkolwiek sama okolica jest dosyć oryginalna.

Obrazek

To by mogło nieźle wyglądać, gdyby całą okolicę rozsądnie zastawiono takimi niewielkimi blokami, ale tam są też stare, starsze i nowe domy jednorodzinne.

iti

Postautor: iti » 01 gru 2024, 23:30

Jeszcze o tej inwestycji przy ul. Strumyk (chyba), to ona ma też swoje specyficzne momenty, na pewno jeśli chodzi o miejsca postojowe w garażach.

Obrazek

Przyznam, że takiego rozwiązania jeszcze nie widziałem, żeby były niezależne garaże z dostępem z zewnątrz, ale w każdym z nich była platforma postojowa i wchodziły do każdego po dwa samochody : D

iti

Postautor: iti » 01 gru 2024, 23:34

Jak dla mnie, to dosyć dziwne jest to rozwiązanie, choć trzeba przyznać, że mocno kreatywne.

Obrazek

No ale wymagany współczynnik miejsc postojowych najpewniej się zgadza. Ciekawe, czy można sobie było kupić jedno miejsce w takim garażu i czy może on mieć dwóch właścicieli, ale pewnie tak, choć pewności nie mam. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Stefan1005

Postautor: Stefan1005 » 01 gru 2024, 23:41

iti pisze:Jak dla mnie, to dosyć dziwne jest to rozwiązanie, choć trzeba przyznać, że mocno kreatywne.

Obrazek

No ale wymagany współczynnik miejsc postojowych najpewniej się zgadza. Ciekawe, czy można sobie było kupić jedno miejsce w takim garażu i czy może on mieć dwóch właścicieli, ale pewnie tak, choć pewności nie mam. Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Zastanawiam się jak będzie to wyglądać po mocnych opadach... wjazd do garażu już jest zaniżony względem poziomu ulic do tego dochodzi wykop na dolną platformę :?

iti

Postautor: iti » 01 gru 2024, 23:52

Stefan1005 pisze:Zastanawiam się jak będzie to wyglądać po mocnych opadach... wjazd do garażu już jest zaniżony względem poziomu ulic do tego dochodzi wykop na dolną platformę :?

Warto dodać, że w tej okolicy są problemy z odprowadzaniem wód opadowych, nie ma w wielu ulicach kanalizacji deszczowej w ulicach i w okolicy były już problemy z zalanymi garażami.

MałaMi

Postautor: MałaMi » 08 mar 2025, 22:07

Jaki etap budowy? Czy klucze już zostały przekazane?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”