Skałeczna 7 Kraków / KG S57 sp. z o.o. (Koneser) - opinie na forum
Skałeczna 7 Kraków / KG S57 sp. z o.o. (Koneser) - opinie na forum
Spora kamienica poszła do remontu na Kazimierzu - Skałeczna 7 Kraków, a za remont i przebudowę odpowiada chyba Koneser Group albo jakaś spółka powołana do tego KG S57 sp. z o.o. Sporo mieszkań jeszcze dostępnych, choć może określenie, że to mieszkania, nie jest do końca precyzyjne, bo bardziej przypomina to jednostki hotelowe pod wynajem krótkoterminowy, i pewnie wielu stałych mieszkańców to tam nie będzie. Ale jak na kamienice, to okolica niezła, mam wrażenie, że jednak w tych uliczkach jest nieco spokojniej, niż w okolicach Placu Nowego.
Re: Skałeczna 7 Kraków kamienica / KG S57 sp. z o.o. (Koneser) - opinie na forum
A jeszcze jeśli chodzi o tą okolicę, to ciekawe czy przypadkiem na mniej spokojną nie zmieni jej budowa nowej kładki przez Wisłę w Krakowie ze Skałki na Ludwinów. Można sobie wyobrazić, że to zmieni brzegi Wisły w jej okolicach podobnie, jak stało się to po tym, jak została wybudowana Kładka Bernatka.
Ale jak dla mnie szkoda, że nie robi się w kamienicach dużych mieszkań, jak to w nich było pierwotnie, a przerabia się je na małe klitki. Wiadomo, że wynika to z tego, że na klitkach można znacznie lepiej zarobić, ale może tym powinno się jakoś inaczej pokierować?
Ale jak dla mnie szkoda, że nie robi się w kamienicach dużych mieszkań, jak to w nich było pierwotnie, a przerabia się je na małe klitki. Wiadomo, że wynika to z tego, że na klitkach można znacznie lepiej zarobić, ale może tym powinno się jakoś inaczej pokierować?
-
Re: Skałeczna 7 Kraków / KG S57 sp. z o.o. (Koneser) - opinie na forum
Czy możecie podzielić się opiniami na temat Koneser Group? Z tego co wiem, to kupują kamienice w dobrych lokalizacjach w Krakowie, remontują tylko części wspólne i sprzedają mieszkania do samodzielnego wykończenia (nie jest to stan deweloperski; podciągają do mieszkania tylko główne przewody, rury etc., ale rozprowadzenie po mieszkaniu należy już do nabywcy; w środku mieszkania należy sobie samemu wszystko zrobić od A do Z; ich rolą jest tylko wyremontowanie fasady, klatek schodowych i dachu; za ten remont części wspólnych płacą nabywcy mieszkań, którzy dodatkowo, oprócz ceny za mieszkanie, muszą dopłacić za ten remont; jest to około 3 tys. zł/ 1m2). Miał ktoś doświadczenia z takim typem transakcji i mógłby podzielić się doświadczeniami plus opiniami na temat Koneser Group? Jak wygląda kwestia finansowania remontu części wspólnych? Jak wygląda sprawa z terminami - oddają mieszkania na czas?
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”