Piasta Park w Krakowie - gotowy budynek pierwszego etapu - zdęcia i opinie

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
marika

Piasta Park w Krakowie - gotowy budynek pierwszego etapu - zdęcia i opinie

Postautor: marika » 06 lis 2017, 1:22

A ja byłam ostatnio w okolicy i zrobiłam kilka fotek pierwszego bloku na osiedlu Piasta Park, muszę przyznać, że prezentuje się bardzo dobrze, co mnie cieszy :)

Obrazek

Tutaj nowy blok z kawałkiem parku, super, że będziemy mieć blisko sporo zieleni, to na pewno duża zaleta tego osiedla. Chociaż te pola za blokiem pewnie z czasem się zabudują.

Obrazek

Skala bloku robi wrażenie, chociaż ta "studnia" jest całkiem jasna, inna sprawa, że to było dosyć słoneczne przedpołudnie, więc ładnie świeciło.

Obrazek

Szkoda, że w środku nie ma jakiejś lepiej zaprojektowanej przestrzeni wspólnej, mogłoby być trochę ciekawszej zieleni, jakaś ławeczka i alejka, no ale tu już się chyba wiele nie zmieni.

Obrazek

No i jeszcze strona zachodnia bloku zbudowanego przez Wawel Service - tu chyba będzie nieźle, bo raczej nic się nie zbuduje z tej strony (jest droga), jest to na lekkim stoku, pewnie te mieszkania będą jasne i słoneczne popołudniami :)

Obrazek

Dobrze, że projekt bloku powstał w pracowni B2 Studio, bo jednak deweloper Wawel Serwice nie słynął do tej pory ze specjalnie urodziwych inwestycji, ale wiadomo, rzecz gustu i moje opinie :) W każdym razie tam chyba też trochę poszli po linii mniejszego oporu, bo ten zygzak przy wjeździe do garażu wygląda chyba identycznie, jak w projektach, które robili dla Budimexu w Nowych Czyżynach. Ale skoro wygląda to dobrze, to dlaczego mieliby tego nie wykorzystywać :)

ragar

Re: Piasta Park w Krakowie - gotowy budynek pierwszego etapu - zdęcia i opinie

Postautor: ragar » 13 lis 2017, 9:36

Wygląda to całkiem nieźle, zwłaszcza ten blok jest dobrze umieszczony, bo jest przy samym parku :) Choć część mieszkańców może tam mieć kiedyś nieco bardziej zacienione mieszkania. Za to ciekawią mnie te tarasy kaskadowo opadające na budynku, ciekawe jaki widok będzie z najwyższych z nich, może ktoś się podzieli jakimiś fotkami na ten temat, jak już wejdzie do mieszkania ;)

rosek

Postautor: rosek » 13 lis 2017, 11:12

Widok jest taki że widać tylko drzewa :D Może w zimie będzie lepiej ale wtedy będzie smog :D

Ogólnie na tarasie nie byłem ale taki widok jest z 9 piętra więc z tarasu będzie jeszcze bardziej zasłonięte.

Marti

Postautor: Marti » 14 lis 2017, 21:58

Lepszy widok na drzewa i park niż na sąsiadów z naprzeciwka jak w wielu inwestycjach obecnie ma to miejsce :) Marika fajne fotki, dzięki!

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”