Inwestycja ul. Dolnomłyńska Kraków / HK Group deweloper - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
czang

Inwestycja ul. Dolnomłyńska Kraków / HK Group deweloper - opinie na forum

Postautor: czang » 24 paź 2024, 23:48

Wygląda na to, że deweloper HK Group ruszył z jeszcze jedną inwestycją w tzw. Starych Czyżynach, a dokładniej to przy ul. Dolnomłyńskiej w Krakowie, nie mylić z ul. Dolnych Młynów, bo to jednak sporo różniące się lokalizacje ; )

Obrazek

Na jednej z działek, w bliskim sąsiedztwie domu jednorodzinnego, stawiany jest wąski bloczek. Może nie jest jakiś okazały, ale gabarytami jednak znacznie dom przewyższa.

Obrazek

Jakby ktoś chciał poznać więcej szczegółów, to tu jest tablica informacyjna inwestycji.

czang

Re: Inwestycja ul. Dolnomłyńska Kraków / HK Group deweloper - opinie na forum

Postautor: czang » 24 paź 2024, 23:51

Wygląda na to, że nowy blok przy ul. Dolnomłyńskiej w Krakowie jest stawiany w granicy działki, chyba dlatego jest przyklejony do tego domu, a do tego ściana graniczna pozbawiona jest okien.

Obrazek

Ciekawe, z jakimi uciążliwościami wiąże się budowa takiego budynku za ścianą dla mieszkańców domu i czy był robiony jakiś garaż podziemny pod tym? No ale zmienia się okolica, choć jak na razie zaczyna to wszystko wyglądać dosyć chaotycznie. Do tego np. ulica Strumyk jest obok, na której brakuje normalnej nawierzchni.

Obrazek

Ktoś może widział ofertę sprzedaży mieszkań tam? Jakie układy, jakie ceny, co myślicie? Podzieli się ktoś na forum opinią o tej inwestycji i jej położeniu?

Stefan1005

Postautor: Stefan1005 » 24 paź 2024, 23:59

Ciekawe czy mają tego jakieś wizualizacje, bo niezła pokraka wyjdzie z takiego połączenia. Swoją drogą, że też jest to legalne łączyć w taki sposób dom jednorodzinny (patrząc po gabarycie) i budynek wielorodzinny. Wychodzisz z domu i po sąsiedzku ściana bez okien na kilka metrów :?

HK Group ma jeszcze zezwolenie na wyburzenie budynku naprzeciwko (tj. Dolnomłyńska 5) i buowę budynku wielorodzinnego. Widać Ten deweloper polubił się z tym regionem.

Aga19

Postautor: Aga19 » 25 paź 2024, 10:54

czang pisze:Wygląda na to, że nowy blok przy ul. Polskiej w Krakowie jest stawiany w granicy działki, chyba dlatego jest przyklejony do tego domu, a do tego ściana graniczna pozbawiona jest okien.

Obrazek

Tutaj wkradł się błąd. Nie przy ulicy Polskiej tylko Poleskiej. Tam jest ul. Poleska :)

tomekl007

Postautor: tomekl007 » 25 paź 2024, 10:58

Jakie ceny?

Aga19

Postautor: Aga19 » 25 paź 2024, 12:33

tomekl007 pisze:Jakie ceny?

Patrzylam na ich stronę i cen tam nie ma. Ale z tego co zrozumiałam nie ma też już wolnych mieszkań. Wszystko sprzedane. Ze strony wynika, że mieszkań było 30.

czang

Postautor: czang » 25 paź 2024, 14:49

Aga19 pisze:

Patrzylam na ich stronę i cen tam nie ma. Ale z tego co zrozumiałam nie ma też już wolnych mieszkań. Wszystko sprzedane. Ze strony wynika, że mieszkań było 30.

Ale to chyba patrzyła Pani na dwie inne inwestycje tego dewelopera w tej okolicy, które już są prawie gotowe - postaram się wrzucić zdjęcia, jak znajdę chwilę. Tej budowanej tu i opisywanej jeszcze nie ma na stronie, a może już nie ma, a może w ogóle nie będzie - nie wiem.

czang

Postautor: czang » 25 paź 2024, 14:49

I słuszna uwaga z ulicą, oczywiście chodziło mi o ulicę Poleską, tylko jakaś autokorekta zadziałała. A sama inwestycja jest budowana przy ul. Dolnomłyńskiej, więc tu moja pomyłka - już poprawiona.

Aga19

Postautor: Aga19 » 25 paź 2024, 16:46

czang pisze:
Aga19 pisze:

Ale to chyba patrzyła Pani na dwie inne inwestycje tego dewelopera w tej okolicy, które już są prawie gotowe - postaram się wrzucić zdjęcia, jak znajdę chwilę. Tej budowanej tu i opisywanej jeszcze nie ma na stronie, a może już nie ma, a może w ogóle nie będzie - nie wiem.

O kurcze, to nawet nie wiedziałam, że aż tyle oni tam budują. Chyba fakatycznie bardzo polubili sie z okolica :D Chodzę tam dość często i widzę ogrom nowych bloków tam powstających. I pewnie tak, źle sprawdzialam. Ale jak dla mnie to tam nie idzie się połapać, która inwestycja to ul. Dolnomlynska, która to ul. Strumyk a która Poleska :?

Helgenn

Postautor: Helgenn » 02 gru 2024, 22:28

Mieszkam w jednym z bloków od dewelopera i kiedyś mówili, że budują "dom w zabudowieblizniaczej", który nie będzie na sprzedaż. Ale ciężko mi powiedzieć czy chodzi o ten budynek, bo to jednak nie jest dom.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”