Odbiór etapu C - Slow City Ekopark Kraków / kiedy ruszają odbiory mieszkań
Odbiór etapu C - Slow City Ekopark Kraków / kiedy ruszają odbiory mieszkań
Czy ktoś orientuje się kiedy realnie można będzie już wejść do mieszkań? Wiem, że koniec budowy planowany jest na koniec Listopada 2024 a odbiory są do Czerwca 2025, ale czy jest szansa na szybszy termin? Czy ktoś z etapu B ma takie informacje? Tam też odbiór był na Czerwiec, ale może udało się wejść wcześniej? Liczę szczerze mówiąc na Luty/Marzec 

Re: Odbiór etapu C - Slow City Ekopark Kraków / kiedy ruszają odbiory mieszkań
Magda97 pisze:Czy ktoś orientuje się kiedy realnie można będzie już wejść do mieszkań?
A jak ten blok aktualnie wygląda, wszystko już przy nim jest zrobione i skończone? Wrzucisz jakieś zdjęcia na forum, bo chętnie bym zobaczył, a nie mam ostatnio jak podejść i kiedy.
Wygląda na gotowy, tylko teren wokół jeszcze do wyrównania i zagospodarowania. A zdjęć nie dodam bo za każdym razem wyskakuje mi błąd 

Magda97 pisze:A zdjęć nie dodam bo za każdym razem wyskakuje mi błąd
Dodaj np. przez postimages.org, a tu tylko linki do zdjęć w znacznickach [img].
youtu.be/DGU_wkzPjZk
Tu filmik z drona, dodany przez dewelopera sąsiedniej inwestycji. Ładnie uchwycili slow city. Byłam tam niedawno i trochę tego nabudowali. Na sąsiedni blok dół wykopany. Obok inwestycja PRADO a naprzeciwko MOZAIKA. Z trzech stron budowa..
Tu filmik z drona, dodany przez dewelopera sąsiedniej inwestycji. Ładnie uchwycili slow city. Byłam tam niedawno i trochę tego nabudowali. Na sąsiedni blok dół wykopany. Obok inwestycja PRADO a naprzeciwko MOZAIKA. Z trzech stron budowa..
Po sąsiedzku zaczyna się również budowa „Look up house” i po drugiej stronie trasy Wolbromskiej kolejne bloki dom- bud. Fajnie, że na około będziemy mieć nowe osiedla/ drogi/ przystanki. Tylko niech każda z inwestycji zadba o lokale usługowe.
W etapie C slow city robią już porządki wokół bloków, zagospodarują części wspólne i ogródki. Powoli etap dobiega końca.
W etapie C slow city robią już porządki wokół bloków, zagospodarują części wspólne i ogródki. Powoli etap dobiega końca.
daniel88 pisze:Po sąsiedzku zaczyna się również budowa „Look up house” i po drugiej stronie trasy Wolbromskiej kolejne bloki dom- bud. Fajnie, że na około będziemy mieć nowe osiedla/ drogi/ przystanki. Tylko niech każda z inwestycji zadba o lokale usługowe.
A jeśli chodzi o Look Up House Kraków, to deweloper Imperial buduje to na działce graniczącej z działkami, na których Ekopark stawia Slow City? Próbowałem sobie to umiejscowić dokładnie, ale nie mogę dociec, które to miejsce jest.
Lokale usługowe, to powinien być obowiązek budowy, przynajmniej na parterach od strony głównych dróg, żeby po podstawowe produkty czy usługi nie trzeba było jeździć samochodem do oddalonego sklepu.
daniel88 pisze:W etapie C slow city robią już porządki wokół bloków, zagospodarują części wspólne i ogródki. Powoli etap dobiega końca.
Wrzucisz może jakieś zdjęcia, jak to w tej chwili wygląda? Chętnie bym zobaczył, a trochę nie mam kiedy się wybrać.
slowww pisze:daniel88 pisze:W etapie C slow city robią już porządki wokół bloków, zagospodarują części wspólne i ogródki. Powoli etap dobiega końca.
Wrzucisz może jakieś zdjęcia, jak to w tej chwili wygląda? Chętnie bym zobaczył, a trochę nie mam kiedy się wybrać.
Sorry ale nie zrobiłem żadnych zdjęć, a jestem już poza Krakowem.
slowww pisze:daniel88 pisze:Po sąsiedzku zaczyna się również budowa „Look up house” i po drugiej stronie trasy Wolbromskiej kolejne bloki dom- bud. Fajnie, że na około będziemy mieć nowe osiedla/ drogi/ przystanki. Tylko niech każda z inwestycji zadba o lokale usługowe.
A jeśli chodzi o Look Up House Kraków, to deweloper Imperial buduje to na działce graniczącej z działkami, na których Ekopark stawia Slow City? Próbowałem sobie to umiejscowić dokładnie, ale nie mogę dociec, które to miejsce jest.
Lokale usługowe, to powinien być obowiązek budowy, przynajmniej na parterach od strony głównych dróg, żeby po podstawowe produkty czy usługi nie trzeba było jeździć samochodem do oddalonego sklepu.
Imperial buduje tuż przy torach ul. Pękowicka/ ul. Rybatłowska

Wróć do „Slow City Kraków od Ekopark - forum mieszkańców osiedla”