Osiedle Mozaika Kraków - KG Group - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
pozdro

Re: Osiedle Mozaika Kraków - KG Group - informacje i opinie na forum

Postautor: pozdro » 19 paź 2024, 11:38

pablozs48 pisze:Generalnie w rejonie jest teraz dużo nowych inwestycji, zaczęli tą Mozaikę od KG Group, Slow City następny etap, Murapol Prado, Imperial też jeden blok przy torach sadzi, do tego Samson Dom z Pękowicka Trio i jeszcze wyżej w Zielonkach Real Construct z 2 blokami. Wiadomo było, że prędzej czy później ruszą z zabudową tej łanówki, ale intensywność - licząc od końca wakacji - jest naprawdę spora. Problem w okolicy - i to mimo Trasy Wolbromskiej, która nie ma aktywnego łącznika z Łokietka - pozostaje słaba infrastruktura.

Spoko że się coś tam ruszyło, może się to fajnie zabuduje. Szkoda że tramwaju nie dociągnieto do obwodnicy wzdłuż trasy wolbromskiej. Jeszcze bym widział przystanki kolejowe na dużej obwodnicy Krakowa i np. połączenie Kraków Mistrzejowice - Karaków Balice na lotnisko.

pozdro

Postautor: pozdro » 19 paź 2024, 11:38

MagMag pisze:Plan osiedla jest porażający!!! Idealny przykład chciwości dewelopera.
Na całkiem sporej i ładnej zielonej przestrzeni bloki są poupychane na wcisk. Obecnie w sprzedaży są dwa bloki na łącznie chyba 200 mieszkań, a na wizualizacji osiedla widocznych jest ich..10. Bloki czteropiętrowe- nie wiem czemu, odstające gabarytami i wysokością od otoczenia. Deweloper pieczołowicie niszczy drzewa na działce. Brak równowagi w zabudowie, brak harmonii. Nie bez znaczenia jest chyba, że zgoda na budowę została udzielona jako jedna z pierwszych decyzji nowego prezydenta Krakowa.

Przecież normalnie sa zaplanowan, bredzisz

luc

Postautor: luc » 19 paź 2024, 20:58

Bloki są upakowane, jak na większości inwestycji prowadzonych ostatnio przez deweloperów w Krakowie. Ekstrasy, jak jakieś lepsze zagospodarowanie działki, wydzielenie kawałka na jakąś atrakcyjną przestrzeń wspólną, to przecież zbędna ekstrawagancja i koszty, których nie trzeba ponosić, bo i po co obniżać marżę, skoro i tak się sprzeda i można zarobić więcej.

MagMag

Postautor: MagMag » 23 paź 2024, 11:20

pozdro pisze:
MagMag pisze:Plan osiedla jest porażający!!! Idealny przykład chciwości dewelopera.
Na całkiem sporej i ładnej zielonej przestrzeni bloki są poupychane na wcisk. Obecnie w sprzedaży są dwa bloki na łącznie chyba 200 mieszkań, a na wizualizacji osiedla widocznych jest ich..10. Bloki czteropiętrowe- nie wiem czemu, odstające gabarytami i wysokością od otoczenia. Deweloper pieczołowicie niszczy drzewa na działce. Brak równowagi w zabudowie, brak harmonii. Nie bez znaczenia jest chyba, że zgoda na budowę została udzielona jako jedna z pierwszych decyzji nowego prezydenta Krakowa.

Przecież normalnie sa zaplanowan, bredzisz

Proponuję przyjrzeć się okolicy. Te bloki rozplanowane są w stylu centrum miasta- ich rozmieszczenie i intensywność zabudowy pasowałyby np. w okolicach ulicy Wrocławskiej. Wg mnie teren miał wieeeelki potencjał, by rozplanować przyjemne, kameralne, zielone osiedle. Gołym okiem widać pazerność inwestora- upchać jak najwięcej, na jak najmniejszej powierzchni.

daniel88

Postautor: daniel88 » 23 paź 2024, 18:28

Większość deweloperów patrzy na zarobek i upchanie jak największej ilości mieszkań. Przecież tak nie jest od „wczoraj”.Podajcie mi przykłady prawidłowych inwestycji ?

realista

Postautor: realista » 23 paź 2024, 18:44

daniel88 pisze:Większość deweloperów patrzy na zarobek i upchanie jak największej ilości mieszkań. Przecież tak nie jest od „wczoraj”.Podajcie mi przykłady prawidłowych inwestycji ?

przecież w pobliżu ekopark buduje osiedle gdzie będzie park dla tamtejszych mieszkanców wielkości tego grajdolnika od pazernego kg group, więc daleko szukać nie trzeba

daniel88

Postautor: daniel88 » 23 paź 2024, 18:48

realista pisze:
daniel88 pisze:Większość deweloperów patrzy na zarobek i upchanie jak największej ilości mieszkań. Przecież tak nie jest od „wczoraj”.Podajcie mi przykłady prawidłowych inwestycji ?

przecież w pobliżu ekopark buduje osiedle gdzie będzie park dla tamtejszych mieszkanców wielkości tego grajdolnika od pazernego kg group, więc daleko szukać nie trzeba

Tak to prawda jest park ale budynki blisko siebie są upchane.

realista

Postautor: realista » 23 paź 2024, 19:01

daniel88 pisze:
realista pisze:

Tak to prawda jest park ale budynki blisko siebie są upchane.

czy ty czytasz czasami swoje konwersacje :D :?: [pytanie retoryczne]

daniel88

Postautor: daniel88 » 23 paź 2024, 19:08

Haha pisałem w pośpiechu. Tak czy owak trudno o idealną inwestycje w dzisiejszych czasach. Może Ty w takiej mieszkasz ?

realista

Postautor: realista » 23 paź 2024, 20:02

daniel88 pisze:Haha pisałem w pośpiechu. Tak czy owak trudno o idealną inwestycje w dzisiejszych czasach. Może Ty w takiej mieszkasz ?

szefie, ale widzisz subtelną przestrzeń między idealnym osiedlem, a patodeweloperką, prawda?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”