[Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Warszawie w inwestycji Nowy Targówek, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
dntrt

Re: [Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek

Postautor: dntrt » 10 lis 2017, 16:37

No i klops. Czy data oddania to 31 marca teraz czy 30 czerwca ?!

ZET

Postautor: ZET » 10 lis 2017, 17:00

Pismo z Atal'u przesuwające o kolejny kwartał oddanie mieszkań :twisted:

Obrazek

RaV

Postautor: RaV » 10 lis 2017, 17:02

Ale lipa. Żenada. Niby lokale wydadzą do 31 marca 2018 r., a wyodrębnienie w czerwcu. W tym momencie to już nie mam żadnego zaufania do terminów, które deweloper nam proponuje.

andrzejewska

Postautor: andrzejewska » 10 lis 2017, 18:29

Szkoda :(, ale siła wyższa, miałam nadzieję że termin będzie utrzymany, ja mam(miałam) mieć odbiór w grudniu ale teraz widzę że nic z tego, liczyłam się z opóźnieniami ale miałam nadzieję że ich nie będzie, a wiadomo jak się mpwik zacznie gramolić, dojdą jeszcze jakieś przestoje z powodu mrozu to faktycznie na marzec się trzeba przygotować dopiero

AnnAGA

Postautor: AnnAGA » 14 lis 2017, 8:50

Cześć wszystkim,
czy w związku z piątkową informacją podejmujecie jakieś konkretne kroki? Czy komunikujecie się z deweloperem w jakiś oficjalny sposób?

hq_

Postautor: hq_ » 14 lis 2017, 10:26

Zgodnie z radą innego forumowicza trzeba wysłać list z żądaniem wydania lokalu w ciągu max 30 dni od otrzymania pisma od Atalu żeby ubiegać się o jakiekolwiek odsetki czy kary bo inaczej podobno z automatu akceptujesz przesunięcie terminu.
My dzisiaj wysyłamy taki list ale nie mam wzoru i nie wiem czy dobrze napisałem. Zaznaczyłem tylko że żądam wydania takiego i takiego lokalu zgodnie z umową deweloperską w której był taki i taki termin oraz dane kontaktowe.

jaromyre

Postautor: jaromyre » 14 lis 2017, 10:50

Wysyłanie takiego listu jest i owszem potrzebne w przypadku chęci rezygnacji, kary umowne wynikają z umowy bezpośrednio.

hq_

Postautor: hq_ » 14 lis 2017, 10:58

Przeczytaj post Pio z 5 strony tego wątku. Z tego wynika że masz 30 dni na poinformowanie dewelopera że będziesz się ubiegał o odesetki.

Proszę jak ktoś nie jest pewny tego co pisze niech nie wprowadza innych użytkowników w błąd.

makowski

Postautor: makowski » 14 lis 2017, 11:00

Mnie to w ogóle nie przekonuje, to i tak nic nie przyspieszy a na tym mi w końcu zależy najbardziej, sam nie wiem czy podejmować w ogóle jakieś kroki...

jaromyre

Postautor: jaromyre » 14 lis 2017, 11:46

Z posta wynika, z umowy i konsultacji z prawnikiem nie bardzo. Nie zaszkodzi takie pismo wysłać, ale nie jest to konieczne.

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”