co by nie postawił deweloper to będzie jego najgorsza inwestycja w historii, nie tylko w krakowie, lokalizacja (w tym otoczenie) na mapie miasta jest baaaardzo średnia i cokolwiek by tam postawiono to nigdy nie będzie pełnoprawne premium, chociaż nie wątpię że przykryć to będą chcieli 100%-owymi cenami premium
póki co na pewno z wyższej półki (żenady) są układy małych 1 pokojowych mieszkań o powierzchni 60m2 z kiblem 'na zapleczu' i licznymi niepełnymi kątami prostymi między ścianami, taki potworek mnie osobiście rozczula
Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
Nie tylko 1 pokojowe 60m2 są bez sensu, 2 pokojowe 75m2, 3 pokojowe 87m2. To są układy dla bogatych singli?realista pisze:póki co na pewno z wyższej półki (żenady) są układy małych 1 pokojowych mieszkań o powierzchni 60m2 z kiblem 'na zapleczu' i licznymi niepełnymi kątami prostymi między ścianami, taki potworek mnie osobiście rozczula
-
Re: Inwestycja Angel Green Kraków / Angel Poland (ul. Prądnicka) - opinie i forum
Peace pisze:Nie tylko 1 pokojowe 60m2 są bez sensu, 2 pokojowe 75m2, 3 pokojowe 87m2. To są układy dla bogatych singli?realista pisze:póki co na pewno z wyższej półki (żenady) są układy małych 1 pokojowych mieszkań o powierzchni 60m2 z kiblem 'na zapleczu' i licznymi niepełnymi kątami prostymi między ścianami, taki potworek mnie osobiście rozczula
Chyba nie przyjrzałeś się uważnie, oni z jakiegoś dziwnego powodu podając liczbę pokoi nie uwzględniają salonu z aneksem więc w rzeczywistości to mieszkanie 75 metrów jest 3-pokojowe a 87 metrów 4-pokojowe czyli całkowicie standardowe mieszkania z normalnymi układami. Natomiast te 60 metrów salon z kuchnią i sypialnia gdzie na dodatek do jedynej toalety trzeba przejść przez sypialnię to faktycznie kuriozum.
Bo oni chyba tak po amerykańsku, podają liczbę sypialni w mieszkaniu, bo tak naprawdę to wyznacza pojemność mieszkania / funkcjonalność.
A jeszcze co do lokalizacji, to mnie ona specjalnie nie urzeka. Dobrze kojarzę, że gdyby się chciało iść w stronę centrum, to trzeba iść pod tym wiaduktem na Kamiennej czy Prądnickiej? To jednak spory kawałek do Nowego Kleparza. Już lepiej chyba byłoby się tam dostać tramwajem.
A jeszcze co do lokalizacji, to mnie ona specjalnie nie urzeka. Dobrze kojarzę, że gdyby się chciało iść w stronę centrum, to trzeba iść pod tym wiaduktem na Kamiennej czy Prądnickiej? To jednak spory kawałek do Nowego Kleparza. Już lepiej chyba byłoby się tam dostać tramwajem.
Master pisze:Bo oni chyba tak po amerykańsku, podają liczbę sypialni w mieszkaniu, bo tak naprawdę to wyznacza pojemność mieszkania / funkcjonalność.
Stamtąd pieszo pod kleparz jest dosłownie 5-7 minut przecież. Co jak co ale lokalizacja jest super.
Kethael pisze:Stamtąd pieszo pod kleparz jest dosłownie 5-7 minut przecież. Co jak co ale lokalizacja jest super.
Dodaj jeszcze, ze to miły spacerek, pod wiaduktami itp.
Ale swoja drogą, to ruszyły tam jakieś prace wreszcie, czy nadal wszystko stoi, jak stało?
Stoi jak stało.
Do kleparza jest 5 minut spacerem
Do kleparza jest 5 minut spacerem
guzbi pisze:Do kleparza jest 5 minut spacerem
Google pokazuje 11 min, od przystanku tramwajowego pod działką na której ma to powstać, do skrzyżowania ul. Prądnickiej z al. Słowackiego - 850 metrów. 4 min owszem, ale samochodem, choć nie bardzo mi się w to chce wierzyć, jak przychodzą tam godziny szczytu.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”