Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum
Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum
W zasadzie to zrozumiałe. Dajcie znać, czy komuś udało się coś znegocjować z deweloperem w kwestii ceny.
Re: Bluszcz Apartamenty Kraków / deweloper Bryksy (ul. Goszczyńskiego, Podgórze) - opinie na forum
agaa pisze:
Nawet nie w teorii, sprzedali już fizycznie połowę mieszkań- i nie są to zagrywki dewelopera. Aktualnie podpisywane są umowy rezerwacyjne, a te mieszkania które widnieją jako dostępne na stronie są już praktycznie wszystkie zarezerwowane. Mają chyba jakiś błąd na stronie. Inwestycja cieszy się na tyle dużym zainteresowaniem, że nie za bardzo da się cokolwiek wynegocjować- od harmonogramu płatności, do niewielkich zmian w mieszkaniu.
Ha Ha, serio? Ja bym się tak bardzo tym nie podniecał.
Rezerwacja ustna a nawet na piśmie nic dla tego dewelopera nie znaczy. Kilka lat temu było głośno o tym jak potraktowali klientów którzy mieli pisemne rezerwacje w inwestycji na Saskiej. Albo dopłata 1500 od metra albo mamy innych chętnych na upatrzone mieszkania.

To samo robił kilka razy HSD.
https://budujesie.pl/viewtopic.php?t=5693&hilit=bryksy+saska&start=10
-
Jakaś podejrzana ta inwestycja
też byliśmy w biurze dwa tygodnie temu. Pan w biurze powiedział, że póki co umowy są jedynie słowne, żadne mieszkanie nie zostało jeszcze sprzedane - choć strona mówi co innego. Za kazda byle jaką przeróbkę w mieszkaniu trzeba dopłacać, ale cennik nieznany
sprzedawca miał wysłać ofertę i informacje zaraz na drugi dzień i do dnia dzisiejszego cisza 

szalony kupiec pisze:Jakaś podejrzana ta inwestycjateż byliśmy w biurze dwa tygodnie temu. Pan w biurze powiedział, że póki co umowy są jedynie słowne, żadne mieszkanie nie zostało jeszcze sprzedane - choć strona mówi co innego. Za kazda byle jaką przeróbkę w mieszkaniu trzeba dopłacać, ale cennik nieznany
sprzedawca miał wysłać ofertę i informacje zaraz na drugi dzień i do dnia dzisiejszego cisza
ten deweloper to jeden z większych januszy na rynku krakowskim i u niego to standard, także nic podejrzanego, klasyk klasyki
na maila nie licz, póki co za mało prosiłeś i nie dostąpiłeś zaszczytu otrzymania oferty (chociaż trudno mówić o ofercie, jak pewnie nie ma prawomocnego pozwolenia na budowę), a tym bardziej nie jesteś znajomkiem rodziny brykasów
Szczerze mówiąc, to zastanawiam się czy dużo straciłem - z jednej strony bardzo dobra lokalizacja, blisko Bagrów, dworca Płaszów i linii tramwajowej, dość kameralna inwestycja. Patrząc na okolicę, to widok z okien pewnie wychodzący na dachy domów jednorodzinnych, więc też na plus.
Z drugiej strony, z tego co widziałem i podpytałem w biurze sprzedaży - miejsca parkingowe tylko na platformach niezależnych, dużo skosów w mieszkaniach - szczególnie w budynku A, no i dużo ścian konstrukcyjnych w mieszkaniach.
Zastanawiam się czy czekać czy może się coś zwolni, czy też brać jakieś mieszkanie np. w Przewozie 42 od Atala.
Z drugiej strony, z tego co widziałem i podpytałem w biurze sprzedaży - miejsca parkingowe tylko na platformach niezależnych, dużo skosów w mieszkaniach - szczególnie w budynku A, no i dużo ścian konstrukcyjnych w mieszkaniach.
Zastanawiam się czy czekać czy może się coś zwolni, czy też brać jakieś mieszkanie np. w Przewozie 42 od Atala.
realista pisze:szalony kupiec pisze:Jakaś podejrzana ta inwestycjateż byliśmy w biurze dwa tygodnie temu. Pan w biurze powiedział, że póki co umowy są jedynie słowne, żadne mieszkanie nie zostało jeszcze sprzedane - choć strona mówi co innego. Za kazda byle jaką przeróbkę w mieszkaniu trzeba dopłacać, ale cennik nieznany
ten deweloper to jeden z większych januszy na rynku krakowskim i u niego to standard, także nic podejrzanego, klasyk klasyki
na maila nie licz, póki co za mało prosiłeś i nie dostąpiłeś zaszczytu otrzymania oferty (chociaż trudno mówić o ofercie, jak pewnie nie ma prawomocnego pozwolenia na budowę), a tym bardziej nie jesteś znajomkiem rodziny brykasów
Akurat pozwolenie na budowę zostało wydane jakiś miesiąc temu. Polecam śledzić stronę https://wyszukiwarka.gunb.gov.pl, bo można szybciej dowiedzieć się o nowych inwestycjach. Ja podpisałam umowę rezerwacyjną i ceny nikt mi nie podwyższył, mimo że aktualnie dostępne mieszkania są już znacznie droższe. Co do kontaktu to prawda, że trzeba samemu się przypomnieć, ale problemu żadnego nie miałam- zawsze telefon odebrany i dokumenty na maila dostałam wraz z ofertą. A przeróbki w mieszkaniu, no cóż, trzeba zdecydować, co dla kogo jest ważniejsze.
l4mb3r7 pisze:Szczerze mówiąc, to zastanawiam się czy dużo straciłem - z jednej strony bardzo dobra lokalizacja, blisko Bagrów, dworca Płaszów i linii tramwajowej, dość kameralna inwestycja. Patrząc na okolicę, to widok z okien pewnie wychodzący na dachy domów jednorodzinnych, więc też na plus.
Na pewno Atal ma przewagę jeśli chodzi o harmonogram płatności. Niedawno widziałam ofertę czasowa 20/80, więc myślę, że na spokojnie dałoby się ją wynegocjować. Na Goszczyńskiego jedyne co, to podwyższyli teraz ceny i są porównywalne do Atala. W wątku o inwestycji przewóz 42 wymieniono już chyba wszystkie wady i zalety, także nie będę się tu rozpisywać, ale polecam się przejść i zobaczyć jakie są realne odległości od innych bloków.
agaa pisze:Na pewno Atal ma przewagę jeśli chodzi o harmonogram płatności. Niedawno widziałam ofertę czasowa 20/80, więc myślę, że na spokojnie dałoby się ją wynegocjować. Na Goszczyńskiego jedyne co, to podwyższyli teraz ceny i są porównywalne do Atala. W wątku o inwestycji przewóz 42 wymieniono już chyba wszystkie wady i zalety, także nie będę się tu rozpisywać, ale polecam się przejść i zobaczyć jakie są realne odległości od innych bloków.
Tak, pojechałem tam wczoraj i faktycznie odległości między budynkami, linią garaży, a także między niektórymi poszczególnymi balkonami to dramat - odpada. Dziękuję.
Wracając do Bluszczu - mają pozwolenie na budowę, ale ono nie jest jeszcze prawomocne

Pozwolenie nie prawomocne ale agaa pisze że przecież połowę mieszkań już sprzedali.l4mb3r7 pisze:Wracając do Bluszczu - mają pozwolenie na budowę, ale ono nie jest jeszcze prawomocne

Co wy piszecie za bzdury z tym pozwoleniem? Pozwolenie zostało udzielone 19 sierpnia 2024. Do uprawomocnienia dochodzi w 2 tygodnie, czyli już dawno się uprawomocniło. Zresztą sami sprawdźcie (sygnatura sprawy: AU-01-4.6740.1.74.2024).
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”