Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Andrii

Re: Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum

Postautor: Andrii » 18 wrz 2024, 3:51

Widzę że obok inwestycji w stronę kościoła przygotowali działkę, ciekawe czy powstanie obok kolejna inwestycja czy po prostu usunęli wysokie trawy i tyle

Patrycjamieszkaniec

Re: Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 09 paź 2024, 7:15

Też jestem ciekawa czy w tamtym miejscu tez coś powstanie. Ale myślę że póki co czekamy na kolejny etap strefa ciegielnia, który jest w planach. Czy ktoś z mieszkańców kantorowickiego zakątka da znać jak się mieszka? :D

Mercy

Postautor: Mercy » 09 paź 2024, 14:38

Patrycjamieszkaniec pisze:Też jestem ciekawa czy w tamtym miejscu tez coś powstanie. Ale myślę że póki co czekamy na kolejny etap strefa ciegielnia, który jest w planach. Czy ktoś z mieszkańców kantorowickiego zakątka da znać jak się mieszka? :D

Póki co te dzialki są rękach prywatnych, deweloperowi nie udało się wykupić. Działkę obok deweloper porzadkuje.

Odbiory dopiero luty / marzec :).

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 10 mar 2025, 14:12

Witam. Czy terminy odbiorów są już zaplanowane? A może już ktoś mieszka w nowych blokach? Jestem ciekawa opinii dotyczących okolicy :)

Mercy

Postautor: Mercy » 10 mar 2025, 18:01

Odbiory od 3 miesięcy, juz zapewne odebrane są wszystkie, parę osób już mieszka.

Ja u siebie nie miałem większych bubli, zamówiłem odbiór i prócz paru estetycznych gaf jak brak farby i paru krzywizn ktore deweloper poprawił to reszta była ok.

Okolica jak w kalejdoskopie. Z jednej strony małe, urokliwe osiedle z bardzo rozległym placem zabaw, skwerem, boiskami oraz niespotykanom w innych rejonach miastach inicjatyw społecznych (z 5 stowarzyszeń). Z drugiej strony codzienny widok na zombie chłodzących z bloków socjalnych i działek do zabki i spowrotem po 20razy na dobę.

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 10 mar 2025, 19:01

No niestety, im bliżej wiosny i lata tym więcej spacerujących mieszkańców bloków socjalnych. Zima jest o wiele spokojniej.

Fajnie ze w mieszkaniach odbiory poszły sprawnie i nie ma dużych gaf, deweloper się postarał:)

voyager

Postautor: voyager » 10 mar 2025, 23:29

Patrycjamieszkaniec pisze:Fajnie ze w mieszkaniach odbiory poszły sprawnie i nie ma dużych gaf, deweloper się postarał:)

Wrzucisz może jakieś zdjęcia osiedla Kantorowicki Zakątek na forum? Chętnie bym zobaczył, jak to wygląda, ale jakoś ostatnio mi nie po drodze z tą okolicą. Sąsiedztwo bloków socjalnych niesie ze sobą jakieś uciążliwości?

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 11 mar 2025, 13:22

Niestety nie mam żadnych zdjęć, może ktoś z mieszkańców byłby chętny podesłać? Co do budynku socjalnego to myślę że tylko względy wizualne tu najbardziej mogą przeszkadzać. Ciężko powiedzieć gdy się tam nie mieszka. Ale chętnie również się dowiem :)

Mercy

Postautor: Mercy » 11 mar 2025, 13:33

Nie mieszkam ale czesto jezdze na budowe, ogolnie jak to w socjalach, wychudzeni, pijani, wleczący sie od boku do boku ludzie. Ktos pisal o przypadkach zalatwiania sie na srodku drogi czy pobliskim placu, ktos pare lat temu kogoś zamordowal, mozna poczytac internet.

Odbywalo sie tez spotkanie z ZBK, policja, radną miasta w sprawie poprawy sytuacji ale jak sie mozna domyslec wyrzucic ich nie wyrzucą, są plany na remont elewacji i uporzadkowania terenu.

tutaj ktos odwazny wrzucil filmik stamtąd:

youtube.com/watch?v=6WzSa--k12s

Patrycjamieszkaniec

Postautor: Patrycjamieszkaniec » 12 mar 2025, 15:32

Jeśli chodzi o nagranie to jest jak widać sprzed dwóch lat - z tego co wiem w środku odbył się remont. Strona wizualna z zewnątrz niestety bez zmian.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”