Hałas od ulicy Lipskiej w mieszkaniach Przewóz 42 Kraków (Atal) / czy będzie uciążliwy

Forum dla osób, które kupiły lub chcą dowiedzieć się czegoś więcej o nowych mieszkaniach w Krakowie w inwestycji Przewóz 42 w Krakowie, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
bohom

Hałas od ulicy Lipskiej w mieszkaniach Przewóz 42 Kraków (Atal) / czy będzie uciążliwy

Postautor: bohom » 11 wrz 2024, 23:22

Tak się też zastanawiam, czy przynajmniej w części mieszkań na osiedlu Przewóz 42 budowanym przez Atal w Krakowie, nie będzie uciążliwa ulica Lipska, z której powstający blok nieźle widać. A to jednak jest całkiem uciążliwa droga.

Obrazek

Ja wiem, że powstało też sporo inwestycji zlokalizowanych bliżej, ale jednak najlepiej to mieć w mieszkaniu ciszę i spokój. Jak myślicie, czy odległość od ruchliwej ulicy jest na tyle duża, że da się tam w miarę spokojnie otworzyć okno, czy jednak szum jeżdżących samochodów może być uciążliwy dla mieszkańców.

mrmatii

Re: Hałas od ulicy Lipskiej w mieszkaniach Przewóz 42 Kraków (Atal) / czy będzie uciążliwy

Postautor: mrmatii » 21 wrz 2024, 17:04

Zastanawiam się nad zakupem na przewozie albo Myśliwskiej od Develi. Byłem niedawno okolicy się rozejrzeć. Podszedłem pod obie budowy.
Jak byłem na Przewozie zaraz przy bramie to nie słyszałem samochodów, a chwilę tam spacerowałem. Wydaje się, że blok przed w 1 lini zabudowy mocno wygłusza.

Podejrzewam, że mieszkania na wyższych piętrach nie bedą mieć problemu hałasu.

Wróć do „Przewóz 42 Kraków od Atal - forum mieszkańców osiedla”