Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Forum dla osób, które zastanawiają się jaka lokalizacja mieszkania w Krakowie jest najlepsza? W której dzielnicy Krakowa dobrze się mieszka? Ciekawe mijsca w Krakowie i Małopolsce.
MarcinG

Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Postautor: MarcinG » 14 wrz 2024, 17:37

k-meal pisze:No właśnie szukam czegoś podobnego. Mogę wyłożyć 1.5 mln jak będę wiedzieć, że nie usłyszę oddychania sąsiada zza ściany i nie będę się budził na dźwięk spłukiwanej wody piętro wyżej.

Obawiam sie, ze z tymi sasiadami to chyba nigdy nie ma pewnosci.
@k-meal: Jakies ciekawe miejsca/lokalizacje rozwazasz?

Nowy

Re: Kraków, mieszkanie 60-80 m, w stylu premium / gdzie kupić / jakie inwestycje

Postautor: Nowy » 15 wrz 2024, 8:53

Ostatnio pojawiło się w sprzedaży coś takiego - Apartamenty Bluszcz - jest tam też sporo większych mieszkań, jak na to, co buduje się w Krakowie. Tylko nie wiem czy to ten segment premium, o którym mowa w temacie. Tak naprawdę na tej półce niewiele się buduje w Krakowie - zresztą gdyby tego się dużo budowało, to czy ciągle byłoby premium?

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 15 wrz 2024, 9:42

MarcinG pisze:Obawiam sie, ze z tymi sasiadami to chyba nigdy nie ma pewnosci.
@k-meal: Jakies ciekawe miejsca/lokalizacje rozwazasz?

Najbardziej chciałbym mieszkać na południu Krakowa. Ul. Wielicka lub Ruczaj.

Nowy pisze:Ostatnio pojawiło się w sprzedaży coś takiego - Apartamenty Bluszcz - jest tam też sporo większych mieszkań, jak na to, co buduje się w Krakowie. Tylko nie wiem czy to ten segment premium, o którym mowa w temacie. Tak naprawdę na tej półce niewiele się buduje w Krakowie - zresztą gdyby tego się dużo budowało, to czy ciągle byłoby premium?

Dzięki, sprawdzę. Dla mnie premium w Krakowie to coś więcej niż podłe smutne osiedla na Woli Duchackiej.

MarcinG

Postautor: MarcinG » 16 wrz 2024, 10:19

Ja rowniez interpretuje pojecie "premium" niekoniecznie przez pryzmat sali kinowej i kącika dla dzieci oraz silowni w budynku, a bardziej poprzez lokalizacje, dostep do parku, Wisły, komunikacji. Nastepnie patrze na naswietlenie mieszkania, fajnie gdy budynek jest kameralny, a nie jest wielką szafą. Pozniej dopiero standard wykonczenia i bajery. Na Wielickiej, to widzialem tutaj ladne mieszkanie, ale cena w przeliczeniu za metr konkret, ale moze zobacz – prawie 60 metrow. homfi.com/nieruchomosci/11805722/krakow-podgorze

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 17 wrz 2024, 22:45

Dzięki. Fajne mieszkanie, ale jednak 55 m2 to trochę mało. Szukam jednak czegoś między 60, a 80.
To co wkleiłeś jest przy bardzo ruchliwej ulicy Wielickiej i z okna widzisz inne okno :D Za Ogólnie wykończenie 8/10 i bardzo mi się podoba. Jak wpadnie Ci w ręce coś podobnego to wklej proszę.

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 23 lut 2025, 14:54

Odgrzewam temat, bo dalej nic nie kupiłem. Mam środki około 1.0 - 1.2 mln na zakup mieszkania i dalej nie mogę nic znaleźć.

Bonarka Mieszkaj w mieście
- drogo bo około 18k za metr
- będzie tłoczno i widok na biuro albo na sąsiada

BONA
- trochę taniej niż Bonarka i w podobnej okolicy, ale ceny nie są wiele niższe i to Ekopark więc jakościowo będzie słabo

JEROZOLIMSKA
- Deweloper ma głeboko w poważaniu zalewanie garaży w I etapie który został oddany już chwilę temu. Nic specjalnego.

ZABŁOCE /PORTOWA
- brak usług oprócz żabki
- same magazyny i hale w okolicy
- ceny nawet atrakcyjne jak na lokalizację, ale za 10 lat okolica będzie się nadawać do życia (a wtedy z miasta będę się wynosił).

Coś jeszcze macie ciekawego?

realista

Postautor: realista » 23 lut 2025, 15:19

kasy masz na przeciętne mieszkanie o wielkości 60 m2 a szukasz premium, to wynik inny być nie mógł

dozbieraj drugie tyle i będziesz mógł myśleć o premium

Krakowp3

Postautor: Krakowp3 » 23 lut 2025, 16:59

Może wtórny? Top osiedle z prawdopodobnie najlepszą infrastrukturą bloków w Krakowie, place zabaw, altany, wybiegi dla psów dużo zieleni. Blisko: tramwaj, park miejski, zalew Bagru, Lidl, nowa szkoła podstawowa kończy się budować. Żabki, srabki, lokalny duży spożywczak, hybrydy, doczepy i weterynarz też pod ręką. 15 minut na pociąg do Balic. 20 minut do dworca tramwajem, 10-15 minut autem na Kazimierz/ Rynek, 10 minut na południową obwodnicę miasta.

otodom.pl/pl/oferta/jasne-mieszkanie-pd-zach-na-bagry-park-ID4w3Gr

otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-w-wysokim-standardzie-z-3-balkonami-ID4w3ur

otodom.pl/pl/oferta/mieszkanie-70m2-w-wysokim-standardzie-3-balkony-ID4w4ax

k00ea1

Postautor: k00ea1 » 23 lut 2025, 19:30

Ciekawe jakie są ceny transakcyjne tych mieszkań. Sorry, ale 21k za Płaszów to ostre przegięcie. Myślę że przy 17k można iść na oglądanie. Wielkie blokowiska, teren zalewowy, korki i słaba komunikacja.

realista

Postautor: realista » 23 lut 2025, 19:44

k00ea1 pisze:Ciekawe jakie są ceny transakcyjne tych mieszkań. Sorry, ale 21k za Płaszów to ostre przegięcie. Myślę że przy 17k można iść na oglądanie. Wielkie blokowiska, teren zalewowy, korki i słaba komunikacja.

idź w rynek wtórny i nie daj się sfrajerzyć deweloperom

Wróć do „Gdzie i jak kupić mieszkanie w Krakowie forum? Ciekawe w Małopolsce”