Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
vcs

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: vcs » 20 sie 2024, 0:15

free66 pisze:
vcs pisze:
free66 pisze:
Taki tor jest spokojny, a poza tym, raczej nikt nie jeździ na nim przez całą godzinę - wątpię, czy ktoś miałby na to wystarczającą kondycję ;)

Tak się składa że mieszkam w okolicy i jako że jest lato to ten tor zajmują głównie dzieciaki z rowerami albo bez, w ciepłe wieczory potrafią siedzieć do 22, więc jedynie co moze być uciążliwego to ich darcie się. Jazdy na rowerze nie słychać, bo tor jest wyasfaltowany.

Rozumiem, że dzieciaki czasem są głośne, ale ich zabawa to normalna część życia w sąsiedztwie, zwłaszcza latem. W końcu to nic strasznego, a fajnie, że mają gdzie się wyszaleć. Lepiej, że spędzają czas na świeżym powietrzu niż przed ekranami.

Jasne, w pełni się zgadzam.

lokator123

Re: Lubostroń 13 Kraków od Żołnierska Inwestycja Spółka z o.o. - informacje i opinie na forum

Postautor: lokator123 » 20 sie 2024, 20:19

Czy jest już ktoś po odbiorze mieszkania w tej inwestycji? Jakie wnioski i jak to w ogóle wygląda ?

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 20 sie 2024, 20:55

lokator123 pisze:Czy jest już ktoś po odbiorze mieszkania w tej inwestycji? Jakie wnioski i jak to w ogóle wygląda ?

Jesteś już umówiony ma odbiór?
Też jestem ciekaw jak idzie z odbiorami.

lokator123

Postautor: lokator123 » 21 sie 2024, 12:22

boromir13579 pisze:
lokator123 pisze:Czy jest już ktoś po odbiorze mieszkania w tej inwestycji? Jakie wnioski i jak to w ogóle wygląda ?

Jesteś już umówiony ma odbiór?
Też jestem ciekaw jak idzie z odbiorami.

Nie jestem umówiony ale już klienci gotówkowi już podobni zaczynają odbiory

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 23 sie 2024, 9:14

Ktoś cos już wie więcej?
Jak wrażenia? Dużo wad?
Jak przechodziłem tam ostatnio to jedno z mieszkań na parterze miało z 20 naklejek na szybie. To chyba zaznaczenia rys byly

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 29 sie 2024, 12:28

Byłem na odbiorze. Nie wygląda to jakoś źle. W zasadzie nie znalazłem żadnej poważnej usterki, wady. Raczej jakieś szczegóły, rysy itp.

Ktoś cos więcej powie jak to u Was wyglądało?
Był ktoś kto nie zgłosił wad i odbierał klucze?

anonymouss

Postautor: anonymouss » 29 sie 2024, 15:39

Też jestem po pierwszym odbiorze. Jest całkiem dobrze. Najwięcej problemów z oknami - skazy na szkle, uszkodzony laminat z zewnątrz, słaby montaż (stukanie przy otwieraniu / zamykaniu). Wylewka nie jest idealnie prosta, ale mieści się w normach budowlanych (do 5mm różnicy na długości 2 metrów). Więc pewnie dodatkowe wylewka samopoziomująca będzie potrzebna.

Byłem też w podziemnym garażu. Jak dla mnie tragiczne zabezpieczenie rowerowni. Plastikowe łączniki spinające sobą siatkę. Mocniejszy kopniak powinien wystarczyć, żeby wejść gdziekolwiek bez klucza. Nie ma rzeczy w 100% bezpiecznych, ale tym przesadzili.

Pb44

Postautor: Pb44 » 29 sie 2024, 15:46

anonymouss pisze:Też jestem po pierwszym odbiorze. Jest całkiem dobrze. Najwięcej problemów z oknami - skazy na szkle, uszkodzony laminat z zewnątrz, słaby montaż (stukanie przy otwieraniu / zamykaniu). Wylewka nie jest idealnie prosta, ale mieści się w normach budowlanych (do 5mm różnicy na długości 2 metrów). Więc pewnie dodatkowe wylewka samopoziomująca będzie potrzebna.

Byłem też w podziemnym garażu. Jak dla mnie tragiczne zabezpieczenie rowerowni. Plastikowe łączniki spinające sobą siatkę. Mocniejszy kopniak powinien wystarczyć, żeby wejść gdziekolwiek bez klucza. Nie ma rzeczy w 100% bezpiecznych, ale tym przesadzili.

Cześć, też jestem po odbiorach i mam podobne doświadczenia. Mieszkanie w miarę ok (trochę drobnicy do poprawy). Okna w fatalnym stanie (większość szyb do wymiany lub polerowania). Zabezpieczenie rowerowni totalna tragedia od strony wytrzymałościowej tych klatek - miałem wrażenie że przy otwieraniu to się rozpadnie.

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 30 sie 2024, 10:37

Czyli widzę, że wszędzie podobnie. Generalnie ok, ale stolarka okienna w bardzo kiepskim stanie. U mnie chyba każda szyba ma rysy.
W garażu te boksy są atak wytrzymałe, że równie dobrze można by tych drzwi nie zamykać. No, ale cóż ... cięcie kosztów i wszyscy te bosky/komórki robią z super cienkiego alu.
Ja jeszcze mam obawy co do wylewki w garażu. Niestety nie ma wylanej żywicy, wygląda jakby było zatarte na gładko i widać takie małe pęknięcia. Oby to po jednej zimie nie zaczęło pękać. Druga sprawa to odprowadzenie wody. Ciekawi mnie jak ze spadkami to będzie wyglądać, ale nie ma żadnych rówków na wodę - tylko ewentualne spadki i malutkie kratki co jakiś czas (które swoją drogą są już całe pordzewiałe).

boromir13579

Postautor: boromir13579 » 17 wrz 2024, 8:57

Jest już ktoś komu udało się przenieść własność?
Klucze dostaliście po tym czy już po finalnym odbiorze deweloper daje klucze?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”