Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Atal - Wielicka Garden Kraków
Re: Odbiory nowych mieszkań od dewelopera Atal - Wielicka Garden Kraków
A w ogóle ATAL zamierza oddawać już w grudniu komukolwiek?
Witam
Ja odbieram w grudniu bo tak mam zapisane w umowie, ale oprócz tego, że jest przekazanie kluczy to nic więcej nie wiem, pierwszy raz odbieram mieszkanie.
pozdr
Jacek
Ja odbieram w grudniu bo tak mam zapisane w umowie, ale oprócz tego, że jest przekazanie kluczy to nic więcej nie wiem, pierwszy raz odbieram mieszkanie.
pozdr
Jacek
Ciekawe, bo ja jak kupowałem to mam termin do 28 lutego
Ale dowiedziałem się dzisiaj, że budowa została odebrana przez strażaków oraz nadzór budowlany

A wracając do głównego tematu, czy może komuś udało się odebrać już mieszkanie? Jeżeli tak, to jakie są wrażenia?
matw pisze:A wracając do głównego tematu, czy może komuś udało się odebrać już mieszkanie? Jeżeli tak, to jakie są wrażenia?
Odbiory zaczynają się od 4 grudnia. Po dwa mieszkania dziennie.
Pozdrawiam
Jacek
ja się tak nie napalam z tymi odbiorami, znam historie znajomych którzy kupili mieszkania od ATALa na w innych miejscach, np na Bagrach
Otóż, wyglądało to tak:
1. Upewniasz się miesiąc wcześniej, czy wszystko będzie na czas i czy odiory techniczne są zakonczone - odpowiedź oczywiście dostajesz pozytywną
2. Umawiane jest spotkanie na odbiór mieszkania.
3. Dzień lub 2 dni przed odbiorem upewniasz się, czy spotkanie jest nadal aktualne: odpowiedź oczywiście dostajesz pozytywną
4. Dzień przed spotkaniem, wieczorem, dostajesz maila że odbiór jest przesunięty od miesiąc. I co im zrobisz ?
Oczywiście finalnie mieszkania były odebrane z opóźnieniem, kary umowne zostały wypłacone. Dodatkowo, na 1 etapie Bagrów wszyscy już wpłacili ostatnią transze, a potem dowiedzieli się że jest opóźnienie... a to jest już niepotrzebny stres. Z tego co wiem na kolejnych etapach było już o tyle lepiej, że ATAL mówił żeby zaczekać z wpłatą ostatniej transzy, gdy zapowiadało się opóźnienie.
Zobaczymy jak będzie tutaj, mam nadzieję że wyciągają wnioski z poprzednich wpadek
Otóż, wyglądało to tak:
1. Upewniasz się miesiąc wcześniej, czy wszystko będzie na czas i czy odiory techniczne są zakonczone - odpowiedź oczywiście dostajesz pozytywną
3. Dzień lub 2 dni przed odbiorem upewniasz się, czy spotkanie jest nadal aktualne: odpowiedź oczywiście dostajesz pozytywną
4. Dzień przed spotkaniem, wieczorem, dostajesz maila że odbiór jest przesunięty od miesiąc. I co im zrobisz ?
Oczywiście finalnie mieszkania były odebrane z opóźnieniem, kary umowne zostały wypłacone. Dodatkowo, na 1 etapie Bagrów wszyscy już wpłacili ostatnią transze, a potem dowiedzieli się że jest opóźnienie... a to jest już niepotrzebny stres. Z tego co wiem na kolejnych etapach było już o tyle lepiej, że ATAL mówił żeby zaczekać z wpłatą ostatniej transzy, gdy zapowiadało się opóźnienie.
Zobaczymy jak będzie tutaj, mam nadzieję że wyciągają wnioski z poprzednich wpadek

sadam pisze:ja się tak nie napalam z tymi odbiorami, znam historie znajomych którzy kupili mieszkania od ATALa na w innych miejscach, np na Bagrach
Otóż, wyglądało to tak:
ja i tak wszelkie roboty i fachowców mam zaplanowanych na po nowym roku wiec miesiac opoznienia nie robi różnicy,
co innego ze z racji ze pracuje bardzo blisko dosyc czesto jestem na miejscu i tak z zewnątrz wyglada ze wszystko jest skonczone,
ale oczywiscie żadnej pewności nie ma
na Bagrach też prace zakończyli na czas, natomiast mieli problemy z odiobrami. A tego nie widać, a tym bardziej o tym nie mówią 

bleszcz pisze:Cześć, odbieram 27.11 więc dam znać jak było
jak oglądałam mieszkanie wcześniej to miałam jedną krzywą ścianę, ale mam nadzieję, ze już wyprostowanamiała iść do poprawki
Ogólnie znajomi którzy odbierali mieszkanie od Atal są zadowoleni, dlatego też zdecydowałam się na nich jako dewelopera i nie słyszałam o opóźnieniach, wręcz przeciwnie oddano je nawet wcześniej.
1. Dostałam maila odnośnie odbioru mieszkania z podanymi datami i godzinami
2. umówiłam się na konkretny termin i tydzień przed odbiorem ostatnia transza musiała zostać zapłacona
3. Dostałam od Atal informację odnośnie kwoty jaką muszę dopłacić bo metraż okazał się większy.
4. Odbieram w poniedziałek i nie dostałam, żadnego maila, że jednak jest opóźnienie.
Wszystkie prace miały zostać ukończone do 31.10.2017 tak mam w umowie i faktycznie wygląda na to, ze tak jest. Myślę, że nie ma sensu robić złego PR
Pozdrawiam. Będzie co ma być
Czekamy na relację!

Pytanie trochę inne, czy ktoś z 1 etapu jeszcze nie dostał maila z informacją o odbiorze ? 

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”