Biurowce Bonarka for Business (B4B) Kraków - TriGranit Development - forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
iti

Biurowce Bonarka for Business (B4B) Kraków - TriGranit Development - forum

Postautor: iti » 07 lis 2017, 1:22

Jeszcze jedna inwestycja komercyjna, której sporo już stoi, ale nie wiem dlaczego jeszcze nie znalazła się na forum - Biurowce Bonarka for Business Kraków, czyli zespół budynków stojących i ciągle powstających w okolicy Bonarki, w sąsiedztwie centrum handlowego o tej samej nazwie. Za ich budowę odpowiada TriGranit Development Polska, czyli firma, która sporo inwestuje w obiekty komercyjne w naszym kraju (centra handlowe, biurowce).

Obrazek

Cześć budynków już jest ukończonych i ulokowały się w nich różne firmy, głównie spore centra usług :) Wygląda to wszystko całkiem nieźle, przynajmniej takie są moje opinie, ma ktoś może jakieś zdjęcia i wrzuci na forum :?:

slawek

Re: Biurowce Bonarka for Business (B4B) Kraków - TriGranit Development - forum

Postautor: slawek » 07 lis 2017, 20:16

Gdzieś mi się przewinęło ostatnio, że ma obok biurowców Bonarka for Business Kraków ma powstać oczko wodne, a w zasadzie niewielki zbiornik wodny z zagospodarowaniem wokół :) Wizualizacja taka, jak poniżej.

Obrazek

Niby wszystko wygląda ładnie, jakieś ścieżki, jest trochę drewnianych (chyba) tarasów... W zasadzie nie wygląda to źle, ale jednak jeśli poszukać w sieci, to można znaleźć przykłady na to, że mogłoby to wyglądać lepiej, na przykład tak, jak tutaj:

Obrazek

Fakt, że to nie są identyczne obiekty, ale jednak można by się czymś takim zainspirować :) Kawałek zagospodarowanej zieleni chyba przydałby się nie tylko pracownikom biurowców, ale także mieszkańcom powstających w okolicy inwestycji, na przykład inwestycja Strumienna Kraków, z której będzie tam relatywnie blisko.

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”