Witam
Jeżeli ktoś dostał notę korekcyjną z dopłatą do swojego mieszkania ma prawo, a wręcz powinien zrobić inwentaryzację na własną rękę. Okazuje się ,że Proins nie dość że ujął w umowie wliczanie powierzchni ścianek działowych w metraż mieszkania / czego nie praktykują inni deweloperzy, to w moim przypadku podał niezgodny ze stanem faktycznym metraż pomieszczeń. Oczywiście na moją niekorzyść . Prawo chroni inwestorów, dlatego każdy kupujący mieszkanie ma prawo do rzetelnego pomiaru i zapłaty za stan faktyczny. Uczulam nabywców lokali mieszkalnych przy ul. Centralnej w Krakowie na niezgodne ze stanem faktycznym naliczanie należności. Jeżeli znajdą się osoby zainteresowane tematem czekam na priv. Buduję szerszą koalicję do prawnych rozstrzygnięć.
Pozdrawiam
Proins Kraków ul.Centralna. Kontrowersyjne dopłaty do metrażu mieszkań
-
Re: Proins Kraków ul.Centralna. Kontrowersyjne dopłaty do metrażu mieszkań
Gdzieś mi mignął na forum wątek że jakaś para wygrała w sądzie sprawę z deweloperem o wliczanie ścianek działowych do metrażu, także temat raczej zero jedynkowy
filantrop pisze:Witam
Jeżeli ktoś dostał notę korekcyjną z dopłatą do swojego mieszkania ma prawo, a wręcz powinien zrobić inwentaryzację na własną rękę. Okazuje się ,że Proins nie dość że ujął w umowie wliczanie powierzchni ścianek działowych w metraż mieszkania / czego nie praktykują inni deweloperzy, to w moim przypadku podał niezgodny ze stanem faktycznym metraż pomieszczeń. Oczywiście na moją niekorzyść . Prawo chroni inwestorów, dlatego każdy kupujący mieszkanie ma prawo do rzetelnego pomiaru i zapłaty za stan faktyczny. Uczulam nabywców lokali mieszkalnych przy ul. Centralnej w Krakowie na niezgodne ze stanem faktycznym naliczanie należności. Jeżeli znajdą się osoby zainteresowane tematem czekam na priv. Buduję szerszą koalicję do prawnych rozstrzygnięć.
Pozdrawiam
Cześć, możesz napisać do mnie na priv? bo ja nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości
Wieczorem odpiszę na priv. Temat warty technicznej i arytmetycznej analizy. Proins ponad miesiąc rozpatruje moją strawę. Niemal pół roku opóźnień budowlanych. Podobnie "szybko" można z nimi cokolwiek załatwić !
-
filantrop pisze:Wieczorem odpiszę na priv. Temat warty technicznej i arytmetycznej analizy. Proins ponad miesiąc rozpatruje moją strawę. Niemal pół roku opóźnień budowlanych. Podobnie "szybko" można z nimi cokolwiek załatwić !
Też poprosze o pw
jestem nowym użytkownikiem i chyba dlatego mam brak mozliwości pisania na priv . Niebawem to sie zmieni. Tymczasem pytajcie na forum
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”