Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie

Forum dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Nowe |Zabłocie (kiedyś Willa Pana Tadeusza) na Zabłociu, za którą odpowiada deweloper Chemobudowa (Polski Holding Nieruchomości). Zapraszamy do wymiany informacji i opinii na forum.
nick707

Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie

Postautor: nick707 » 22 maja 2024, 22:27

Nie uważacie, ze trochę jednak blisko tutaj ruchliwej ulicy i torów tramwajowych? Nie jestem przekonany czy do tramwaju można się tak łatwo przyzwyczaić :D na mapie akustycznej Krakowa ten teren jest oznaczony na czerwono

smilealittlebit

Re: Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie

Postautor: smilealittlebit » 23 maja 2024, 13:48

nick707 pisze:Nie uważacie, ze trochę jednak blisko tutaj ruchliwej ulicy i torów tramwajowych? Nie jestem przekonany czy do tramwaju można się tak łatwo przyzwyczaić :D na mapie akustycznej Krakowa ten teren jest oznaczony na czerwono

Tam nic nie będzie słychać. Mam okno na ulicę w Salsie (zaraz obok) i wyciszenie jest bdb - przy zamkniętych oknach w ogóle nic nie słychać w środku. A ja lubię sobie popatrzeć na samochody. ;)

tomekl007

Re: Hałas i uciążliwość ulicy oraz torów tramwajowych w okolicy inwestycji Willa Pana Tadeusza w Krakowie

Postautor: tomekl007 » 23 maja 2024, 15:00

Hałas można załatwić dobrymi oknami trójszybowymi, pytanie co ze spalinami :?:

Kwiatuszek

Postautor: Kwiatuszek » 24 maja 2024, 23:28

buda pisze:Ale że tak do śmierci nie otworzyć okna i nigdy nie powąchać powietrza? Jak w Seksmisji ? Najprosciej budowac mieszkania bez okien, tylko z ekranami ledowymi i wyświetlac widoczki ze świata.

Te bloki nie będą bezpośrednio przy ulicy Klimeckiego bo jest tam inny budynek mieszkalny a nowe bloki będą dopiero za nim. Dodatkowo ich kształt i położenie będzie takie że większość okien i balkonów w ogóle nie będzie wychodziła na tą ulicę.

smilealittlebit

Postautor: smilealittlebit » 25 maja 2024, 13:54

buda pisze:Ale że tak do śmierci nie otworzyć okna i nigdy nie powąchać powietrza? Jak w Seksmisji ? Najprosciej budowac mieszkania bez okien, tylko z ekranami ledowymi i wyświetlac widoczki ze świata.

Ale dlaczego nigdy nie powąchać powietrza? W tej chwili mam uchylone okno z widokiem na Klimeckiego i w mieszkaniu (niedziela, godzina 13:52) mam 56 db. To nie jest na tyle dużo, żeby "do śmierci nie otwierać okna" - nie przesadzajmy już.

sithpawel

Postautor: sithpawel » 07 cze 2024, 13:53

Generalnie z perspektywy salsy to tramwaj w zasadzie jest nieslyszalny i obstawialbym ze na terenie chemobudowy tez bedzie podobnie. Szum ulicy jednak slychac dosc wyraznie ALE na tej czesci klimeckiego jest ekran + jakas zabudowa z przodu. Takze raczej bedzie zupelnie ok.

Wróć do „Nowe Zabłocie Kraków - Chemobudowa / PHN (Willa Pana Tadeusza) - forum mieszkańców osiedla”