Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Centralna Park Kraków, za którą odpowiada deweloper Develia. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
KlientS

Re: Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Postautor: KlientS » 09 mar 2025, 22:45

Ale jakoś nie zachwycają mnie te widoki osiedlowe.

Obrazek

Bloków na osiedlu przy Centralnej jest dużo, a będzie jeszcze więcej w tej okolicy, są do siebie podobne, nie ma zieleni wyższej, o czym było wcześniej, zresztą niższej też wiele nie ma.

KlientS

Re: Osiedle Centralna Park Kraków od Develia - architektura / układ bloków / informacje i opinie na forum

Postautor: KlientS » 09 mar 2025, 22:48

A nie ma, bo większość terenu w podwórkach bloków deweloper zaadaptował na miejsca postojowe, w związku z czym niemal wszystko wyłożono kostką brukową.

Obrazek

Myślałem, że już się tak nie buduje, a tu proszę. To oczywiście moje subiektywne odczucia, pewnie znają się ludzie, którzy będą zadowoleni ze swojego wyboru mieszkając tam. I gdyby cena była rzeczywiście znacząco niższa niż w lepszych miejscach, to może i miałoby to jakiś sens, ale chyba nie jest tu jakoś specjalnie taniej?

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 14 mar 2025, 8:36

KlientS pisze:A nie ma, bo większość terenu w podwórkach bloków deweloper zaadaptował na miejsca postojowe, w związku z czym niemal wszystko wyłożono kostką brukową.

Myślałem, że już się tak nie buduje, a tu proszę. To oczywiście moje subiektywne odczucia, pewnie znają się ludzie, którzy będą zadowoleni ze swojego wyboru mieszkając tam. I gdyby cena była rzeczywiście znacząco niższa niż w lepszych miejscach, to może i miałoby to jakiś sens, ale chyba nie jest tu jakoś specjalnie taniej?

A ja kupiłem tam mieszkanie w etapie VI i czy jakoś źle się mieszka? No nie. W tej cenie co kupiłem mieszkanie to już raczej bym nie kupił. Głównie to zadecydowało. Przy okazji znam te tereny jak jeszcze były tam pola, bo mieszkałem po sąsiedzku, więc wiedziałem na co się pisze. Jedyne czego obecnie brakuje to szkoła, reszta jest pod ręką. Czy przeszkadzają mi parkingi w środku? Z jednej strony mamy rozwiązany problem z miejscami parkingowymi i zawsze jest gdzie zaparkować z drugiej strony auta wjeżdżające generują jakiś tam hałas. Przynajmniej samochody nie parkują na chodnikach.

Seba24

Postautor: Seba24 » 16 mar 2025, 19:58

Jest całkiem ok na dziedzińcu są darmowe miejsca dla gości wysokie drzewa przy bloku nie są mi do szczęścia potrzebne obok ma powstać niewielki skwer między tymi blokami a nowym etapem. Jest blisko do sklepów. To osiedle dla ludzi co lubią miasto a nie oglądać sarenki z okna

MarekP

Postautor: MarekP » 18 mar 2025, 18:59

Czy ktoś wie, co powstanie obok Develia Centralna Vita?

Obrazek

Obrazek

czyzy

Re: Co powstanie obok osiedla Centralna Vita od Develia - informacje i opinie na forum

Postautor: czyzy » 18 mar 2025, 22:18

MarekP pisze:Czy ktoś wie, co powstanie obok Develia Centralna Vita?

Najpewniej będą to kolejne bloki, ewentualnie sklepy. Pewnie rada dzielnicy chciałaby przeznaczenia tych działek np. pod zieleń, ale znając krakowskich urzędników i ich nastawienie do mieszkańców, to pewnie niewiele z tego wyjdzie.

czyzy

Postautor: czyzy » 18 mar 2025, 22:20

Zresztą zobacz, że na Twoich zdjęciach teren już jest grodzony. Czy tam przypadkiem nie miał powstać wielki sklep z meblami?

MarekP

Postautor: MarekP » 21 mar 2025, 13:22

Nie mam pojęcia. Planuję kupić tu mieszkanie, więc chciałem tylko sprawdzić. Jakieś czerwone flagi?

czyzy

Postautor: czyzy » 23 mar 2025, 22:12

MarekP pisze:Nie mam pojęcia. Planuję kupić tu mieszkanie, więc chciałem tylko sprawdzić. Jakieś czerwone flagi?

Ogólnie jest tam elektrociepłownia, coś takiego trudno przeoczyć, więc na pewno wiesz o tym. Jeśli chodzi o okolicę, to wszystko wskazuje na to, że wolne tereny w tej okolicy będą szły pod mieszkaniówkę i ewentualnie duże sklepy. Z ciekawostek, to ma w ciągu najbliższych lat ruszyć budowa szkoły w Łęgu - niby jest planowana przy ul. Centralnej, ale do końca nie wiadomo jeszcze, jaka zostanie wskazana dokładna lokalizacja.

scr4tchi

Postautor: scr4tchi » 24 mar 2025, 7:51

MarekP pisze:Nie mam pojęcia. Planuję kupić tu mieszkanie, więc chciałem tylko sprawdzić. Jakieś czerwone flagi?

Co byś chciał wiedzieć o okolicy to chętnie opowiem, bo mieszkam tu od dziecka.

Wróć do „Centralna Vita / Centralna Park Kraków od Develia - forum mieszkańców osiedla”