Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Awatar użytkownika
ajoj

Re: Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka

Postautor: ajoj » 25 mar 2019, 13:54

Osiedle wygląda na bardzo spójne i ładne ;) Fajnie by było jakby zaistniała też niewielka dysproporcja pomiędzy wielkościami balkonów a mieszkaniami.

megi

Re: Osiedle Dobra Forma - opinie i forum - nowe mieszkania w Krakowie na Bochenka

Postautor: megi » 30 cze 2019, 15:42

Wygląda na to, że takie osiedle Dobra Forma w Krakowie, jakie znamy teraz, to jeszcze nie koniec tego projektu, bowiem ostatnio pojawiała się informacja, że rusza kolejny etap tej inwestycji mieszkaniowej w naszym mieście.

Obrazek
Materiały dewelopera Dobra Forma 2 sp. z o.o.

Kojarzycie, czy ten nowy blok ma powstać na miejscu parkingu przy szpitalu św. Rafała czy może w jakimś innym miejscu? Forma budynku będzie chyba nieco inna, niż poprzednie, ale jednak stylistyka raczej pasująca do reszty. Ciekawe, jaki będzie tam współczynnik miejsc postojowych dla tego bloku i dla całego osiedla, które tam powstało.

Może podzieli się ktoś opiniami o jakości wybudowanych tam mieszkań, jak się mieszka w tej okolicy, jak deweloper poradził sobie z obsługą posprzedażową? Spisali się i wszystkie ewentualne usterki zostały sprawnie naprawione?

didi89

Postautor: didi89 » 04 lip 2019, 23:58

Megi - inwestycja powstanie na parkingu szpitala. Z jednej strony szpital z drugiej bloki Malwy z trzeciej inne etapy dobrej formy.
hmm jak się mieszka w okolicy - ciężko - wjazd szpitala został przeniesiony przez co ruch przeniósł się pod bloki;/ nie jest ciekawie. Obsługa posprzedażowa - haha - nie wyszli jeszcze z I etapu. Ciągle coś - dwa razy poprawa elewacji, poprawki w środku w mieszkaniach, że o częściach wspólnych nie wspomnę. Raczej do końca rękojmi zejdzie im.

Gacek89

Postautor: Gacek89 » 22 lip 2019, 21:15

Hmm jutro jestem umówiony właśnie w spawie zakupu mieszkania pod inwestycję. Zobaczymy co powiedzą.

didi89

Postautor: didi89 » 22 lip 2019, 22:41

A jaka cena za m2?

Gacek89

Postautor: Gacek89 » 23 lip 2019, 9:41

ok 7800

aqq

Postautor: aqq » 11 mar 2020, 11:04

Nie polecam kupna mieszkania na ul. Bochenka, ponieważ sama kupiłam ale na każdym kroku pojawiają się jakieś usterki które deweloper niechętnie chce poprawić. Już przy samym odbiorze mieszkania powstało kilka usterek na których usunięcie czekałam miesiąc teraz po 8 miesiącach po odbiorze wynikły inne wady na których poprawę czekam już 3 miesiąc. Deweloper ma olewczy stosunek do wady w mieszkaniu, które powstały przez jego niedociągnięcia i zwleka z ich naprawą.

Radziu

Postautor: Radziu » 10 sie 2020, 11:12

Cześć wszystkim,
jak wygląda sytuacja z tym deweloperem? Przeczytałem trochę negatywnych opinii szczególnie jeśli chodzi o poprawki (j.w.). Czy ktoś z obecnych mieszkańców osiedla, może się wypowiedzieć? Plusy, minusy.

Radziu

Postautor: Radziu » 12 sie 2020, 8:08

Pyskaty pisze:
Radziu pisze:Cześć wszystkim,
jak wygląda sytuacja z tym deweloperem? Przeczytałem trochę negatywnych opinii szczególnie jeśli chodzi o poprawki (j.w.). Czy ktoś z obecnych mieszkańców osiedla, może się wypowiedzieć? Plusy, minusy.

Nie jestem mieszkańcem, ale kolega kupował tam mieszkanie, więc opisywał mi problem z realizacją naprawy usterek. Po wielu miesiącach zaproponowano mu jakąś symboliczną rekompensatę, a usterki nie były błahe. Mogę Ci napisać PW o co chodzi, bo wolałbym nie podawać publicznie szczegółów, gdyż sprawa się tak raczej nie skończy.

Dzięki, czekam zatem na privie.

Nowy2020

Postautor: Nowy2020 » 30 sie 2020, 10:37

Pyskaty pisze:
Radziu pisze:Cześć wszystkim,

Nie jestem mieszkańcem, ale kolega kupował tam mieszkanie, więc opisywał mi problem z realizacją naprawy usterek. Po wielu miesiącach zaproponowano mu jakąś symboliczną rekompensatę, a usterki nie były błahe. Mogę Ci napisać PW o co chodzi, bo wolałbym nie podawać publicznie szczegółów, gdyż sprawa się tak raczej nie skończy.

Cześć, jestem na etapie kupna od tego dewelopera. Czy mógłbym Cię poprosić również o informację na priva w sprawie tych usterek? Byłbym bardzo wdzięczny.

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”