yogmen pisze:Dzozo pisze:Powiem tak, na początku tego wątku ostrzegałem. Teraz sami widzicie co jest grane. Tak z ręka na sercu czy każdy z was dokładnie wie z czego/jakich materiałów jest budowane wasze nowe mieszkanie? Lepiej, czy jesteście w stanie ocenić czy zastosowane materiały są tymi, które Deweloper zapewniał? (jeśli zapewniał

Ile osób dostało tzw prospekt informacyjny?
Chyba wszyscy bo ciężko jest podpisać umowę deweloperską bez niego? A czy ty posiadasz wiedzę i jesteś w stanie ocenić z jakich materiałów jest zbudowane twoje mieszkanie?
Na prawdę nie zrozumcie mnie zle, nie cisnę ze ktoś tu coś kupił.. tylko chce żebyście pilnowali dobrze obietnic Dewelopera.
Mój Deweloper jest/był transparentny. Na wszystkie pytania udzielał rzetelnej informacji, dotrzymywał obiecanych terminów. Informacje pokrywały się z etapem budowy oraz materiały były zgodne z przekazywanymi informacjami. Deweloper nie wzbudził moich podejrzeń w przeciwieństwie do WBG i podejścia do klienta. Wiedza o swojej inwestycji to podstawa, wydajesz 0,5 mln, a nie 500 zł

Dzozo pisze:Przypomnę... to miało być w 1 wersji skończone 4Q 2018. Jeżeli kierownicy budowy się zmienili to dlaczego?
Nic mi nie wiadomo na temat zmiany kierowników budowy. 4Q2018 - ciekawe bo mnie od samego początku przedstawiany był 1Q2019 jednak zapisy umowy i prawo pozwala im na przeniesienie własności max 3/4Q 2019 a dokładnie 28.10.2019
Na stronie była informacja 4Q 2018, widocznie nie czytasz stron Dewelopera albo nie dopuszczasz informacji, ze coś może być nie tak. Jest to błędne podejście.
Dzozo pisze:Ja się wycofałem z kupna u tego Pana Prezesa wyglądającego jak Łysy kark z Nowej Huty, bo ich szybko rozgryzłem i mieszkam sobie w nowym mieszkaniu od Marca 2019 (taki termin podawał mój nowy inny Deweloper od samego początku) a jakbym został przy tym WBG Q4 2018 to jak widać do dziś bym nie zamieszkał..
Z Łysym karkiem z Nowej Huty to pojechałeś i to mocno. Jeżeli twój deweloper by się spóźnił to też musiałbyś im wyznaczyć 120 dniowy dodatkowy termin bo ustawa Cię do tego obliguje jednak cieszę się że w twoim wypadku nie było opóźnień - szczerze.
Życzę szczerze, żeby odbiór się odbył w połowie lipca bez problemów, bo się na wigilie nie wprowadzisz

A niestety już tu czytam o problemie z gazem itp. Żebyście się nie zdziwili, obym się mylił.
Dzozo pisze:Przygotujcie największych kozaków na odbiór, taka rada

Czy kozaków to nie wiem ale taki mam zamiar

Super, punktuj Dewelopera ile wlezie. Coś czuje, ze z reklamacjami tez może być batalia:-)
sarames pisze:Dzień dobry, czy osoby z III etapu mogą już ruszać z wykończeniem? Jak wygląda sytuacja?
Niestety nie wiem - ja i tak nie ruszam przed zakończeniem przygody z WBG.