Macio123 pisze:DobrzeJuzBylo pisze:Macio123 pisze:Hej, zastanawiam się też nad kupnem mieszkania na tej dzielnicy. Tylko widzę, że inwestycja Osiedle Kołłątajówka jest całe wyprzedane.
Jest troszkę dalej inwestycja jeszcze Kuźnicy Kołłątajowskiej 42. Ktoś był oglądać? Co myślicie?
Niestety bardzo mało jest informacji o tej inwestycji na forach.
Nie wiem, czego szukasz, ale to jest po prostu blok wbity w istniejącą już tam zabudowę - Kuźnicy Kołłątajowskiej to miks domów jednorodzinnych i bloków.
Z plusów to bardzo blisko jest przystanek tramwajowy i faktycznie kupując wysoko z oknami na południe masz szansę na przyzwoity widok.
Z minusów - Kuźnicy Kołłątajowskiej już stoi rano i popołudniu, bo to nie jest droga zaprojektowana na ruch, jaki musi obsługiwać. Niemal brak usług w pobliżu. O zieleni zapomnij.
Przejrzałem juz mase inwestycji na GN i nie wiem na co się zdecydować.
Na oku mam:
YIT Nordic Górka Narodowa - tutaj jest problem bo mieszkanie leży w ekspozycji północnej
Kuźnicy Kołlatajowskiej - jest jeszcze sporo mieszkan do wyboru ale nie jestem przekonant co do lokalizacji.
Może Ty cos polecisz? Interesuje mnie mieszkanie 3-pokojowe do 950tys
YIT Nordic przyjemnie wyglądał, ale z oknami na północ to faktycznie może być przygnębiajace (chyba, że jest większa ekspozycja). Dodatkowo skandalem moim zdaniem jest brak zadaszenia balkonów i to nawet nie tylko na najwyższym piętrze. W naszym klimacie to robi niefunkcjonalny balkon. Skończy się tym, że gdy tylko gwarancja na elewacje minie to ludzie zaczną robić sobie rozmaite zadaszenia i markizy. Cały efekt w miarę estetycznej bryły przepadnie.
Przy czym ten obecnie wybudowany etap jest stosunkowo daleko od tramwaju.
Nie myślałeś od Dom Development, gdy jeszcze mieli ofertę? Tam za 950k to byłeś w stanie kupić nawet w 2025 70+ metrów (3/4 pokoje) z ekspozycją dwustronną. Mój kolega z klasy kupił za 890k mieszkanie 4-pokojowe, północ/południe w ostatnim etapie. I podobne transakcje możesz na deweloperuchu podejrzeć. Tylko tam stropy z kolei są takie, że słychać ludzi nawet z piętra niżej.
Co z Ozonem? Tam chyba jeszcze sporo do sprzedania. Plus Banacha 12 i Drago na pewno mają dużo w ofercie.
To jest dobry czas na grube targowanie, poza tym spodziewam się, że YIT jednak uruchomi 2. etap. Nie daj się forumowym naganiaczom i jak masz czas to i 10 ofert dawaj deweloperowi. NIe zgodzi się to idź do następnego. Nawis niesprzedanych, gotowych mieszkań nigdy nie był w historii Krakowa większy.
Z obecnych mieszkań tam na pewno z czystym sumieniem nie mogę niczego polecić. Sama okolica jest taka sobie przez brak usług, ale załóżmy, że to akceptujesz to chociaż zadbaj żeby mieć takie mieszkanie, jak chcesz a nie kompromisowe rozwiązanie. Planujesz wydać blisko bańkę. Szanuj siebie i swoje pieniądze. Czas jest po Twojej stronie teraz.
Z wtórnego nic nie wchodzi w grę?