Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Budowy nowych mieszkań i domów w Krakowie i innych miastach - zdjęcia, relacje, nowe informacje, ceny mieszkań.
Natasha

Re: Osiedle Górka Narodowa Kraków od Dom Development - opinie na forum

Postautor: Natasha » 13 maja 2025, 22:01

kngstn pisze:
Natasha pisze:
kngstn pisze:Czy ktoś się orientuje co z niezagospodarowaną częścią pomiędzy blokami? Wrzucam kilka screenów żeby pokazać o który fragment mi chodzi.

Na geoportalu widać, że to osobne działki, a parking z budynku E kończy się dokładnie na granicy działek. Nawet ogródek narożnego mieszkania w F jest ścięty zgodnie z granicą działki. Czy ktoś ma jakiekolwiek informacje na ten temat? Wygląda jakby Dom Development nie kupił tych działek, a za kilka lat ktoś tam wybuduje kolejny blok.

Od początku był planowany lącznik do Słomczyńskiego.

Był i przestał być? możesz mnie odesłać do źródła? Przecież tam w linii prostej na południe jest parking osiedlowy.

To jest screenshot z geoportal ( mapy.geoportal.gov.pl/imapnext/imap/index.html?moduleId=modulPP&mapview=50.099368%2C19.953991%2C500s )

Obrazek

amargos

Postautor: amargos » 14 maja 2025, 12:03

W planie zagospodarowania jest droga....

Obrazek

MieszkaniecPolski

Postautor: MieszkaniecPolski » 30 cze 2025, 18:58

Udało się wam przyzwyczaić do dudnienia kroków?

Cookie

Postautor: Cookie » 05 lip 2025, 23:56

MieszkaniecPolski pisze:Udało się wam przyzwyczaić do dudnienia kroków?

Niestety nie , ani do samolotów. Pomieszkiwałam tu i az tak mi to nie przeszkadzało ale aktualnie np. W sb od godz 23 do północy leciał samolot chyba co 2 min. I nie wiem czy tylko ja mam wrażenie,że jakos niżej? Ze bardziej hałasują ostatnio?

patomieszkaniec

Postautor: patomieszkaniec » 06 lip 2025, 15:44

Bo startują na wschód zamiast lądować od tej strony

przyjezdny

Postautor: przyjezdny » 01 mar 2026, 21:42

Przespacerowałem się dzisiaj wokół ostatnio oddanych bloków z tej inwestycji (etap 4 i 5). Moim zdaniem nie ma się do czego doczepić. Ładne elewacje, wejścia do klatek, wykończenie balkonów, czy zagospodarowanie terenu wokół bloków. Ogrom lokali usługowych na parterze. Te nowe bloki od DD robią dużo lepsze wrażenie niż najnowsze etapy sąsiedniego Ozonu.

Oczywiście nie oceniam grzęd z cienkim przegródkami pomiędzy balkonami, czy widoku na brzydkie bloki na Słomczyńskiego. Ale wydaje mi się, że jak ktoś kupił mieszkanie z indywidualnym balkonem z widokiem na ul. Papierni Prądnickich albo Anny Jantar to będzie zadowolony.

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 02 mar 2026, 2:30

Totalnie się zgadzam. Nie wiem kto wydał zgodę na Ozon.
Przez 8 lat mieszkałam na Avii, tak bardzo krytykowanej przez wiele osób. Ale szczerze - to było cudowne miejsce. Wszystko było na miejscu - piekarnia, Lewiatan, mięsny, warzywniak. Park przy Orlińskiego duży, korty do gry w siatkówkę, masa placów zabaw. No i bloki - są blisko, ale nie AŻ TAK. No i połączenie super - jako studentka miałam blisko absolutnie wszędzie.

Odkąd mieszkam przy Kuźnicy i robię zakupy na Ozonie zawsze się zastanawiam, skąd tak wyGÓROwane ceny xd Jeden, wielki, masywny beton.

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 02 mar 2026, 19:41

KKołłątajówka pisze:Totalnie się zgadzam. Nie wiem kto wydał zgodę na Ozon.
Przez 8 lat mieszkałam na Avii, tak bardzo krytykowanej przez wiele osób. Ale szczerze - to było cudowne miejsce. Wszystko było na miejscu - piekarnia, Lewiatan, mięsny, warzywniak. Park przy Orlińskiego duży, korty do gry w siatkówkę, masa placów zabaw. No i bloki - są blisko, ale nie AŻ TAK. No i połączenie super - jako studentka miałam blisko absolutnie wszędzie.

Odkąd mieszkam przy Kuźnicy i robię zakupy na Ozonie zawsze się zastanawiam, skąd tak wyGÓROwane ceny xd Jeden, wielki, masywny beton.

Nie no faktycznie, Avia wcale nie przytłacza betonem :lol: szczególnie, że tam są jeszcze wysokie bloki a na Ozonie niskie...
W sumie to nie wiem czemu się przeprowadziłaś na GN jak na Avii tak pięknie? (to nie jest złośliwe pytanie)
No i te przestrzenie, pejzaże i ta zieleń na Avii...no cudo:
Obrazek

KKołłątajówka

Postautor: KKołłątajówka » 06 kwie 2026, 11:18

XD Każde osiedle będzie wyglądało jak zrobisz mu fotę z tej perspektywy. Czy ty byłeś tam chociaż raz? W tych dwóch dużych parkach? W wielu ogromnych placach zabaw, miejsc do siatkówki? Na samym Orlińskiego są dwie siłownie plenerowe :D Wiele przychodni, piekarni, klinik, trzy szkoły, żłobek co dwie witryny. Chłopie o czym my mówimy. Na GN powstaje sto bloków tygodniowo a usług publicznych jak nie było tak nie ma. Obiecali nam szkołę do 2035 i bloki komunalne naprzeciwko :-)

Nie wiem na jakim etapie życia jesteś, ale po studiach i okresie wynajmu następuje chęć ustabilizowania się i zakup własnego mieszkania. Na GN ceny mieszkań trzy lata temu i dojazd do pracy były dla mnie najkorzystniejsze. Na Avii (co mnie nie dziwi) ceny mieszkań z rynku wtórnego potrafią sięgać astronomicznych kwot. Mimo to nadal liczę, że uda mi się tam wrócić, kiedyś... ale jak walną tam metro to nie wiem :(

tonyxxl

Postautor: tonyxxl » 06 kwie 2026, 14:25

KKołłątajówka pisze:Czy ty byłeś tam chociaż raz?

Dziesiątki razy.
KKołłątajówka pisze:W tych dwóch dużych parkach?

W jakich dużych parkach?????? tam nie ma duzych parków tylko pas startowy:) O czym ty piszesz? O parku lotników? TAm trzeba zrobić wyprawę. To tak jakby napisac że Park Kościuszki albo basen na Clepardii jest obok GN. No niby blisko ale nie to tak 15-20 min w jedną stronę trzeba maszerować.
KKołłątajówka pisze:W wielu ogromnych placach zabaw, miejsc do siatkówki?

Nie gram w siatkówkę i nie potrzebuję placu zabaw. Choć doceniam że macie takie cuda nowoczesnego świata.
KKołłątajówka pisze:Na samym Orlińskiego są dwie siłownie plenerowe :D

Kolejna niesamowita rzecz. Fajnie, ale to jest dodatek dla nielicznych.
KKołłątajówka pisze:Wiele przychodni, piekarni, klinik, trzy szkoły, żłobek co dwie witryny.

Żadnego przedszkola i szkoły nie potrzebuję a wręcz bym nie chciał.
Jedne delikatesy, jakaś piekarnia, alkoholowy, sa w zasięgu kilkuset metrów na większości osiedli na GN również.
Większe zakupy i tak się robi w dyskontach.
KKołłątajówka pisze:Chłopie o czym my mówimy.

Ja o tym, że Avia to przygnąbiająca betonoza udające nowoczesność i wygodę, a GN robi się niestety nie lepsza, ale cały czas ma więcej przestrzeni wokół i szybciej można uciec poza miejski syf i, że mi lepiej się tam żyje niż przy pasie startowym na pograniczu Krakowa i Huty. A ty o czym?
KKołłątajówka pisze:XD Każde osiedle będzie wyglądało jak zrobisz mu fotę z tej perspektywy.

no nie każde
KKołłątajówka pisze:Na GN powstaje sto bloków tygodniowo a usług publicznych jak nie było tak nie ma.

no nie no, tyle to nie.
Kilka rocznie i tendencja będzie spadać naturalnie, a to dlatego tylko, że jeszcze jest miejsce, Na Czyżynach już się skończyło. Chyba że zabiora z pasa startowego albo terenów lotniska. Juz by zabrali dawno jakby mogli .
KKołłątajówka pisze:Obiecali nam szkołę do 2035 i bloki komunalne naprzeciwko :-)

Bloki komunalne to są w całym mieście a całe centrum to w większości albo mieszkania komunalne albo jednodniówki, więc nawet jeśli ma coś takiego powstać tam (nie wiem, nie śledzę na bierząco) to nie jest koniec świata. Szkoła powstaje dopiero teraz, bo okolica przez ostatnie 10 lat się podwoiła albo potroiła to logiczne, że nie wszystko nadążyło.
KKołłątajówka pisze:Nie wiem na jakim etapie życia jesteś, ale po studiach i okresie wynajmu następuje chęć ustabilizowania się i zakup własnego mieszkania.

Nie bardzo rozumiem, czy ja komuś bronie kupować?
KKołłątajówka pisze:Na GN ceny mieszkań trzy lata temu i dojazd do pracy były dla mnie najkorzystniejsze.
Na Avii (co mnie nie dziwi) ceny mieszkań z rynku wtórnego potrafią sięgać astronomicznych kwot.

Tutaj powiem delikatnie, że mijasz się z prawdą. No chyba, że oglądasz oferty tylko od kogos kto szuka frajera.
Pierwsze lepsze, znalezione naprawdę w minute 2 przykłady ogłoszeń. Mieszkania kompletnie wyposażone, do wprowadzenia a ceny jak na GN w stanie deweloperskim:
https://www.otodom.pl/pl/oferta/gotowe- ... ta-ID4zLmN
https://www.otodom.pl/pl/oferta/tramwaj ... ok-ID4Ah8U
Tazke bez problemu znajdziesz na Avii ceny w średniej krakowskiej albo poniżej, nie przesadzałbym z tymi astronomicznymi kwotami.
KKołłątajówka pisze:Mimo to nadal liczę, że uda mi się tam wrócić, kiedyś... ale jak walną tam metro to nie wiem :(

teraz to już całkiem nie kumam...metro ci w czym niby przeszkodzi?

Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”