Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum
Re: Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum
Widzę że obok inwestycji w stronę kościoła przygotowali działkę, ciekawe czy powstanie obok kolejna inwestycja czy po prostu usunęli wysokie trawy i tyle
-
Re: Kantorowicki Zakątek Kraków / Towarzystwo Budownictwa Społecznego „Krak-System” S.A. - opinie na forum
Też jestem ciekawa czy w tamtym miejscu tez coś powstanie. Ale myślę że póki co czekamy na kolejny etap strefa ciegielnia, który jest w planach. Czy ktoś z mieszkańców kantorowickiego zakątka da znać jak się mieszka? 

Patrycjamieszkaniec pisze:Też jestem ciekawa czy w tamtym miejscu tez coś powstanie. Ale myślę że póki co czekamy na kolejny etap strefa ciegielnia, który jest w planach. Czy ktoś z mieszkańców kantorowickiego zakątka da znać jak się mieszka?
Póki co te dzialki są rękach prywatnych, deweloperowi nie udało się wykupić. Działkę obok deweloper porzadkuje.
Odbiory dopiero luty / marzec

-
Witam. Czy terminy odbiorów są już zaplanowane? A może już ktoś mieszka w nowych blokach? Jestem ciekawa opinii dotyczących okolicy 

Odbiory od 3 miesięcy, juz zapewne odebrane są wszystkie, parę osób już mieszka.
Ja u siebie nie miałem większych bubli, zamówiłem odbiór i prócz paru estetycznych gaf jak brak farby i paru krzywizn ktore deweloper poprawił to reszta była ok.
Okolica jak w kalejdoskopie. Z jednej strony małe, urokliwe osiedle z bardzo rozległym placem zabaw, skwerem, boiskami oraz niespotykanom w innych rejonach miastach inicjatyw społecznych (z 5 stowarzyszeń). Z drugiej strony codzienny widok na zombie chłodzących z bloków socjalnych i działek do zabki i spowrotem po 20razy na dobę.
Ja u siebie nie miałem większych bubli, zamówiłem odbiór i prócz paru estetycznych gaf jak brak farby i paru krzywizn ktore deweloper poprawił to reszta była ok.
Okolica jak w kalejdoskopie. Z jednej strony małe, urokliwe osiedle z bardzo rozległym placem zabaw, skwerem, boiskami oraz niespotykanom w innych rejonach miastach inicjatyw społecznych (z 5 stowarzyszeń). Z drugiej strony codzienny widok na zombie chłodzących z bloków socjalnych i działek do zabki i spowrotem po 20razy na dobę.
-
No niestety, im bliżej wiosny i lata tym więcej spacerujących mieszkańców bloków socjalnych. Zima jest o wiele spokojniej.
Fajnie ze w mieszkaniach odbiory poszły sprawnie i nie ma dużych gaf, deweloper się postarał:)
Fajnie ze w mieszkaniach odbiory poszły sprawnie i nie ma dużych gaf, deweloper się postarał:)
Patrycjamieszkaniec pisze:Fajnie ze w mieszkaniach odbiory poszły sprawnie i nie ma dużych gaf, deweloper się postarał:)
Wrzucisz może jakieś zdjęcia osiedla Kantorowicki Zakątek na forum? Chętnie bym zobaczył, jak to wygląda, ale jakoś ostatnio mi nie po drodze z tą okolicą. Sąsiedztwo bloków socjalnych niesie ze sobą jakieś uciążliwości?
-
Niestety nie mam żadnych zdjęć, może ktoś z mieszkańców byłby chętny podesłać? Co do budynku socjalnego to myślę że tylko względy wizualne tu najbardziej mogą przeszkadzać. Ciężko powiedzieć gdy się tam nie mieszka. Ale chętnie również się dowiem 

Nie mieszkam ale czesto jezdze na budowe, ogolnie jak to w socjalach, wychudzeni, pijani, wleczący sie od boku do boku ludzie. Ktos pisal o przypadkach zalatwiania sie na srodku drogi czy pobliskim placu, ktos pare lat temu kogoś zamordowal, mozna poczytac internet.
Odbywalo sie tez spotkanie z ZBK, policja, radną miasta w sprawie poprawy sytuacji ale jak sie mozna domyslec wyrzucic ich nie wyrzucą, są plany na remont elewacji i uporzadkowania terenu.
tutaj ktos odwazny wrzucil filmik stamtąd:
youtube.com/watch?v=6WzSa--k12s
Odbywalo sie tez spotkanie z ZBK, policja, radną miasta w sprawie poprawy sytuacji ale jak sie mozna domyslec wyrzucic ich nie wyrzucą, są plany na remont elewacji i uporzadkowania terenu.
tutaj ktos odwazny wrzucil filmik stamtąd:
youtube.com/watch?v=6WzSa--k12s
-
Jeśli chodzi o nagranie to jest jak widać sprzed dwóch lat - z tego co wiem w środku odbył się remont. Strona wizualna z zewnątrz niestety bez zmian.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”