[Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek
Re: [Bud. B] Terminy ukończenia budowy i przekazania mieszkań - Nowy Targówek
No i klops. Czy data oddania to 31 marca teraz czy 30 czerwca ?!
Pismo z Atal'u przesuwające o kolejny kwartał oddanie mieszkań 

Ale lipa. Żenada. Niby lokale wydadzą do 31 marca 2018 r., a wyodrębnienie w czerwcu. W tym momencie to już nie mam żadnego zaufania do terminów, które deweloper nam proponuje.
-
Szkoda
, ale siła wyższa, miałam nadzieję że termin będzie utrzymany, ja mam(miałam) mieć odbiór w grudniu ale teraz widzę że nic z tego, liczyłam się z opóźnieniami ale miałam nadzieję że ich nie będzie, a wiadomo jak się mpwik zacznie gramolić, dojdą jeszcze jakieś przestoje z powodu mrozu to faktycznie na marzec się trzeba przygotować dopiero

Cześć wszystkim,
czy w związku z piątkową informacją podejmujecie jakieś konkretne kroki? Czy komunikujecie się z deweloperem w jakiś oficjalny sposób?
czy w związku z piątkową informacją podejmujecie jakieś konkretne kroki? Czy komunikujecie się z deweloperem w jakiś oficjalny sposób?
Zgodnie z radą innego forumowicza trzeba wysłać list z żądaniem wydania lokalu w ciągu max 30 dni od otrzymania pisma od Atalu żeby ubiegać się o jakiekolwiek odsetki czy kary bo inaczej podobno z automatu akceptujesz przesunięcie terminu.
My dzisiaj wysyłamy taki list ale nie mam wzoru i nie wiem czy dobrze napisałem. Zaznaczyłem tylko że żądam wydania takiego i takiego lokalu zgodnie z umową deweloperską w której był taki i taki termin oraz dane kontaktowe.
My dzisiaj wysyłamy taki list ale nie mam wzoru i nie wiem czy dobrze napisałem. Zaznaczyłem tylko że żądam wydania takiego i takiego lokalu zgodnie z umową deweloperską w której był taki i taki termin oraz dane kontaktowe.
Wysyłanie takiego listu jest i owszem potrzebne w przypadku chęci rezygnacji, kary umowne wynikają z umowy bezpośrednio.
Przeczytaj post Pio z 5 strony tego wątku. Z tego wynika że masz 30 dni na poinformowanie dewelopera że będziesz się ubiegał o odesetki.
Proszę jak ktoś nie jest pewny tego co pisze niech nie wprowadza innych użytkowników w błąd.
Proszę jak ktoś nie jest pewny tego co pisze niech nie wprowadza innych użytkowników w błąd.
Mnie to w ogóle nie przekonuje, to i tak nic nie przyspieszy a na tym mi w końcu zależy najbardziej, sam nie wiem czy podejmować w ogóle jakieś kroki...
Z posta wynika, z umowy i konsultacji z prawnikiem nie bardzo. Nie zaszkodzi takie pismo wysłać, ale nie jest to konieczne.
Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”