- budynek jest w stanie surowym, wstawione są okna ale generalnie wszędzie widać tylko gołe ściany, beton, wystające kable i więcej betonu

- przy wejściu do budynku będzie rowerownia i ochrona
- widok wewnątrz osiedla wygląda ok, będzie kawałek zieleni na dziedzińcu, na przeciwko są bloki 3 etapu - myślę że będzie spokojnie, jak to na małym osiedlu. W dniu w którym tam byłem nie było za dużo słońca akurat ale wydaje mi się że te duże okna przepuszczą wystarczająco dużo światła.
- widok z mieszkań na ul. Św. Wincentego też jest całkiem ok (byłem na 3 piętrze), ciekawie wyglądają te narożne okna w mieszkaniach ~42m^2, cmentarz nie straszy widokiem, widać tylko mur i drzewa. Jest tylko jedno ale - w przyszłości, mniej więcej w miejscu gdzie teraz jest biuro sprzedaży ma powstać jakiś pasaż handlowy. Raczej nie będzie wysoki ale nie ma na razie żadnego planu i nie wiadomo jak będzie wyglądał (pewnie powstanie dopiero po zakończeniu sprzedaży jak będą mogli zaorać biuro) - więc skoro nie ma planu zawsze jest ryzyko że będzie miał np. 2-3 piętra.
- zdjęć nie posiadam ponieważ nie wolno ich robić na budowie (przed wejściem trzeba podpisać papierek, który tego zabrania). Postaram się w sobotę przejść się po okolicy i zrobić kilka fotek osiedla - zobaczycie jak to teraz wygląda.
- jak wspominałem wcześniej brak jest wolnych komórek lokatorskich - paskudny minus
- jakby ktoś wybierał się na budowę to zaopatrzcie się w gumiaki, chociaż jak nie będziecie mieli to dostaniecie w biurze ale jak ktoś ma to na pewno będzie mu wygodniej.
- za 3 etapem, obok budowy Dom Development będzie szkoła (chyba podstawowa) - budynek będzie podobno niski więc raczej nie będzie przeszkadzał. Wiem że gdzieś jeszcze ma się budować przedszkole. Co do infrastruktury to wiem jeszcze, że w okolicach św. wincentego/gilarskiej ma powstać pętla tramwajowa (targowek.info/2017/04/petla-tramwajowa-na-polu-pgr), coś o tramwajach i poszerzaniu św. Wincentego też mi w biurze mówili ale to jeszcze chyba nie jest pewne.
Jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to dam znać.