Budowa II etapu osiedla Nowy Targówek Warszawa od Atal - zdjęcia / opinie

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Warszawie w inwestycji Nowy Targówek, za którą odpowiada deweloper Atal. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii
kaboom

Budowa II etapu osiedla Nowy Targówek Warszawa od Atal - zdjęcia / opinie

Postautor: kaboom » 11 maja 2017, 12:23

Byłem na budowie 2-go etapu, czego się dowiedziałem/co widziałem:

- budynek jest w stanie surowym, wstawione są okna ale generalnie wszędzie widać tylko gołe ściany, beton, wystające kable i więcej betonu :) Dużo się dzieje ale po wejściu do mieszkania, które mnie interesuje mogę powiedzieć niewiele na tym etapie prac. Układ wygląda tak jak na planie, plusem są duże okna (oglądałem mieszkanie od wewnętrznej strony budynku). Minusem jest to że niektóre balkony oddzielone będą od siebie z jednej strony szybą mleczną a nie ścianą - nie jest to jakaś straszna wada ale osobiście wolałbym ścianę.

- przy wejściu do budynku będzie rowerownia i ochrona

- widok wewnątrz osiedla wygląda ok, będzie kawałek zieleni na dziedzińcu, na przeciwko są bloki 3 etapu - myślę że będzie spokojnie, jak to na małym osiedlu. W dniu w którym tam byłem nie było za dużo słońca akurat ale wydaje mi się że te duże okna przepuszczą wystarczająco dużo światła.

- widok z mieszkań na ul. Św. Wincentego też jest całkiem ok (byłem na 3 piętrze), ciekawie wyglądają te narożne okna w mieszkaniach ~42m^2, cmentarz nie straszy widokiem, widać tylko mur i drzewa. Jest tylko jedno ale - w przyszłości, mniej więcej w miejscu gdzie teraz jest biuro sprzedaży ma powstać jakiś pasaż handlowy. Raczej nie będzie wysoki ale nie ma na razie żadnego planu i nie wiadomo jak będzie wyglądał (pewnie powstanie dopiero po zakończeniu sprzedaży jak będą mogli zaorać biuro) - więc skoro nie ma planu zawsze jest ryzyko że będzie miał np. 2-3 piętra.

- zdjęć nie posiadam ponieważ nie wolno ich robić na budowie (przed wejściem trzeba podpisać papierek, który tego zabrania). Postaram się w sobotę przejść się po okolicy i zrobić kilka fotek osiedla - zobaczycie jak to teraz wygląda.

- jak wspominałem wcześniej brak jest wolnych komórek lokatorskich - paskudny minus

- jakby ktoś wybierał się na budowę to zaopatrzcie się w gumiaki, chociaż jak nie będziecie mieli to dostaniecie w biurze ale jak ktoś ma to na pewno będzie mu wygodniej.

- za 3 etapem, obok budowy Dom Development będzie szkoła (chyba podstawowa) - budynek będzie podobno niski więc raczej nie będzie przeszkadzał. Wiem że gdzieś jeszcze ma się budować przedszkole. Co do infrastruktury to wiem jeszcze, że w okolicach św. wincentego/gilarskiej ma powstać pętla tramwajowa (targowek.info/2017/04/petla-tramwajowa-na-polu-pgr), coś o tramwajach i poszerzaniu św. Wincentego też mi w biurze mówili ale to jeszcze chyba nie jest pewne.

Jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to dam znać.

alex

Re: Budowa II etapu osiedla Nowy Targówek Warszawa od Atal - zdjęcia / opinie

Postautor: alex » 30 lip 2017, 0:16

A ma ktoś może jakieś zdjęcia z budowy aktualne, na których byłoby widać, jak powstaje osiedle Nowy Targówek :?: Chętnie bym zobaczył, jak idzie robota na inwestycji, bo nie mogę się doczekać aż wreszcie dostanę mieszkanie :)

AnnAGA

Postautor: AnnAGA » 30 lip 2017, 21:35

Atal wrzuca zdjęcia chyba co ok. 2 tygodnie.
Ja byłam w sobotę tj. 29.07.2017r. - pokręciłam sie pod biurem sprzedaży - budynki z zewnątrz wydają się być "ogarnięte" są np zamontowane kamery. Teraz trwają prace wewnątrz - malowanie, montowanie drzwi itp.

jeśli chodzi o części wspólne na zewnątrz (chodniki, uliczki, zieleń ) to jest całe mnóstwo pracy do zrobienia, a biorąc pod uwagę że ruszyli z budową budynku handlowo-usługowego to wydaje mi się że prędko z tym nie ruszą.

MagdaMak.

Postautor: MagdaMak. » 10 sie 2017, 13:29

Ja byłam na budowie niecałe 2 tygodnie temu:

Obrazek

Bohyn

Postautor: Bohyn » 01 wrz 2017, 20:45

Dzień dobry,

mam pytanie do osób które oglądały mieszkania.

Czy okna są do sufitu czy jest jakas belka między sufitem a oknem?

hq_

Postautor: hq_ » 01 wrz 2017, 20:53

My właśnie dzisiaj byliśmy oglądać mieszkania i jest kawałek ściany nad oknem i pod nim.
Pod każdym na całą długość jest też taki niewysoki kaloryfer.

Bohyn

Postautor: Bohyn » 01 wrz 2017, 22:46

Właśnie oglądałem zdjęcia z budowy. Śrrednio mi się podobają okna pod sufit.

Czy ktoś wie co to jest za pomieszczenie w budynku E1 (na koncu po prawo) i takie samo w C3? Nie przynależy do żadnego mieszkania.
//EDIT: Wydaje mi sie ze to szyby wentylacyjne. Ktos ma jakies doswiadczenie z szybami przy mieszkaniu? Jak z wygluszeniem akustycznym?

pawerez

Postautor: pawerez » 02 wrz 2017, 8:06

Te wielkie okna są super, bywam czasem w mieszkaniu z małymi oknami to kompletnie nie mogę w takim się wyluzować, jak w bunkrze. Tutaj te okna jak wspomniałem są zarąbiste, jedyne co bym zmienił to usunął zbyt wysoki próg w drzwiach na balkon. Wypoczynek na kanapie przy wielkiej szybie zamiast murowanej ściany i muzyczka z dobrego hi-fi bezcenne :P

janka

Postautor: janka » 03 wrz 2017, 16:18

W Biurze Sprzedaży powinni Ci udostępnić plan architektoniczno-budowlany (można go wypożyczyć z Biura Budowy).
Nie dajcie się spławić, jeśli Panie mówią, że nie mają bardziej szczegółowych planów ;-)
Tam będą wszelkie informacje o szybach, windach, plan zagospodarowania przestrzeni wokół budynku, pewnie również hala garażowa.

andrzejewska

Postautor: andrzejewska » 10 wrz 2017, 18:51

Też uważam że duże okna są ogromnym atutem, a takich okien po sufit jeszcze nie miałam więc nie będę się wypowiadać a już na pewni nie skrytykuję, co do progu pewnie można się przyzwyczaić, bo u mojej mamy jest taki, jak wymieniali okna to jakoś tak dziwnie założyli ale przynajmniej woda przy ulewach nie podcieka jak u sąsiadów.

Wróć do „Nowy Targówek od Atal Warszawa - forum mieszkańców osiedla”