Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers
Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers
Mam pytanie czy u Was też tak ciężko przekręcić klucz w zamku w drzwiach do mieszkania? Od wewnątrz przekręcenie gałki do zamykania/ otwierania też jest dość ciężkie.
Re: Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers
Ja miałem do wyregulowania całe dzwi zamek był ok chodził spoko ale po wyregulowaniu całych dzwi chodzi jeszcze lepiej duzo lżej....
Re: Ciężko otwierający / zamykający się zamek drzwi do mieszkania - Piasta Towers
U nas jakiś czas temu był Pan od drzwi, żeby je wyregulować. Mówił o konserwacji i wspomniał właśnie, że gdyby zaczął źle zamek chodzić trzeba będzie znowu wyregulować drzwi i to jak najszybciej, żeby się zamek nie uszkodzil. Budynek cały czas pracuje, wszystko osiada. Także polecam w administracji poprosić, aby ktoś się zjawił do regulacji i to prędko 

Boo123 pisze:U nas jakiś czas temu był Pan od drzwi, żeby je wyregulować. Mówił o konserwacji i wspomniał właśnie, że gdyby zaczął źle zamek chodzić trzeba będzie znowu wyregulować drzwi i to jak najszybciej, żeby się zamek nie uszkodzil. Budynek cały czas pracuje, wszystko osiada. Także polecam w administracji poprosić, aby ktoś się zjawił do regulacji i to prędko
Z tym prędko to dobry żart, czekam od MARCA

Oooo to dziwne. U nas zjawił się bardzo szybko. Naprawdę kwestia kilku dni.
Miałem podobny problem. Nie czekałem na nikogo. Wystarczy wyregulować na zawiasie. Trzeba zdjąć zaślepkę, która znajduje się u dołu górnego zawiasu, kluczem imbusowym kręcić w lewo lub w prawo (podnoszenie lub opuszczanie drzwi). Kilka sekund roboty 

umara pisze:Miałem podobny problem. Nie czekałem na nikogo. Wystarczy wyregulować na zawiasie. Trzeba zdjąć zaślepkę, która znajduje się u dołu górnego zawiasu, kluczem imbusowym kręcić w lewo lub w prawo (podnoszenie lub opuszczanie drzwi). Kilka sekund roboty
Tylko że ja nie muszę podnosić/opuszczać. U mnie uszczelka nie dolega
Wróć do „Piasta Towers (Inter-Bud) w Krakowie - forum mieszkańców osiedla”