Ja raczej swojego mieszkania w Bunscha Parku wcześniej nie obejrzę, bo nie bardzo chcą się na to zgodzić, i w zasadzie wcale im się nie dziwię. O ile się nie mylę, wymaga to wstrzymania poważniejszych prac na budowie, jest sporo przepisów BHP, które mocno komplikują takie rzeczy, więc zostaje mi tylko wyrysowanie planu w skali 1:1 na śniegu

Zasadniczo dziwię się, że w ogóle się na coś takiego zgodzili, bo to po prostu opóźnia budowę i podnosi koszty (jak trzeba zrobić przestój), ale kto szczęściarz, ten się załapał, a skoro tak, niech wrzuci z tego jakąś fotkę albo i dwie

Ale liczę na to, że jak jeszcze trochę podciągną robotę do przodu, to zorganizują jakieś dni otwarte Bunscha Park i wtedy chętni będą sobie mogli obejrzeć, co się dzieje na budowie. O ile im się jeszcze nie sprzeda na tyle dużo mieszkań, że będą mieć motywację do tego, żeby je urządzić, a to wcale nie takie pewne. Jak myślicie, zrobią coś takiego, a jeśli tak, to kiedy obstawiacie

No i mam jeszcze nadzieję na to, że kiedy już faktycznie budynek będzie w 100% ukończony, ale zacznie się okres czekania na wszelkie pozwolenia na użytkowanie i przeglądy (podobno może to trwać nawet ze 3 miesiące), to w tym czasie zorganizują jakieś oględziny lokatorskie, wstępne oględziny czy jak to się nazywa. Znajomi mieli u swojego dewelopera taki wstępny odbiór mieszkania, który nie kończy się oficjalnym protokołem, ale który pozwala zgłosić ewentualne zastrzeżenia znacznie wcześniej i daje czas na ich poprawienie przed oficjalnym odbiorem mieszkania. A ja chciałbym przyjść na końcowy odbiór z pewnością, że na pewno wszystko jest w porządku i wyjdę z niego z kluczami, bo to znaczy, że na drugi dzień można wpuszczać do mieszkania ekipy wykończeniowe

A tak w ogóle, to zżera mnie ciekawość odnośnie tego, jak idzie, pewnie podobnie jak resztę przyszłych mieszkańców