Zakup / współdzielenie / wynajęcie komórki lokatorskiej - Piasta Park Kraków

Forum przeznaczone dla przyszłych mieszkańców inwestycji Osiedle Piasta Park w Krakowie, którego budowniczym jest deweloper Wawel Service. Wybór mieszkania, ceny, budowa bloku i sprawy mieszkańców.
Qubus

Re: Zakup / współdzielenie / wynajęcie komórki lokatorskiej - Piasta Park Kraków

Postautor: Qubus » 01 paź 2017, 12:13

roza pisze:Nie wiem z kim rozmawiałeś (Qubus)- ja byłem już 2 razy w tym pierwszy raz gdzie szef ekipy ,która będzie wykańczać mieszkanie pomierzył sobie wszystko aby móc wycenić roboty i wiedzieć ile i jakie makie materiały kupić.
Wystarczy umowić się na budowie z panią w punkcie sprzedaży (na wprost Lidla). Z tego co wiem to co chwilę (co jakieś poł godz.)ktoś jest poumawiany i pani chodzi z przyszłymi mieszkańcami na blok.

Jakaś porażka z nimi... zaczynam żałować, że w ogóle od nich kupiłem mieszkanie.

Simson

Re: Zakup / współdzielenie / wynajęcie komórki lokatorskiej - Piasta Park Kraków

Postautor: Simson » 13 paź 2017, 22:26

Fakt faktem że komórek lokatorskich było mało i szybko się sprzedały. Ale coś kosztem czegoś. Będą piwnice nie będzie miejsc postojowych podziemnych i odwrotnie.

RREvoque

Postautor: RREvoque » 14 paź 2017, 6:33

Nie wiem o co chodzi z tymi komorkami lokatorskimi, ale jak kupowałem mieszkanie w czerwcu 2016r. to byłem poinformowany (specjalnie o to pytałem) czy są komorki lokatorskie, odpowiedź sprzedawcy WS była, że nie ma i nie są przewidziane w tym budynku, tylko miejsca postojowe, które sobie kupiłem na szczęście. W prospekcie informacyjnym, który jest załącznikiem do umowy deweloperskiej nic nie ma na temat komórek lokatorskich, są miszkania, klatki schodowe, miejsca postojowe i tyle. Jak by były komórki to musiałoby to być w prospekcie informacyjnym, mimo to że np. jak ja już kupowalem to byly sprzedane. Jesli ktoś z was kupił komórkę lokatorską to w którym miejscu w garażu one będą? Powinny być zaznaczone na planie, a nic takiego nie widzę.

Simson

Postautor: Simson » 14 paź 2017, 16:57

RREvoque pisze:Nie wiem o co chodzi z tymi komorkami lokatorskimi, ale jak kupowałem mieszkanie w czerwcu 2016r. to byłem poinformowany (specjalnie o to pytałem) czy są komorki lokatorskie, odpowiedź sprzedawcy WS była, że nie ma i nie są przewidziane w tym budynku, tylko miejsca postojowe, które sobie kupiłem na szczęście. W prospekcie informacyjnym, który jest załącznikiem do umowy deweloperskiej nic nie ma na temat komórek lokatorskich, są miszkania, klatki schodowe, miejsca postojowe i tyle. Jak by były komórki to musiałoby to być w prospekcie informacyjnym, mimo to że np. jak ja już kupowalem to byly sprzedane. Jesli ktoś z was kupił komórkę lokatorską to w którym miejscu w garażu one będą? Powinny być zaznaczone na planie, a nic takiego nie widzę.

W kwietniu 2016 komórki lokatorskie były chyba dwie. Sprzedały się dość szybko. Z względu na brak piwnic. Komórki lakatorskie mieszczą się na poziome - 2 pod garażami. Dlatego może nie być ich na planie części garażowej.

RREvoque

Postautor: RREvoque » 14 paź 2017, 21:04

Chyba nie ma poziomu -2, bo to by było nie oplacalne kopać dziure pod kilka komórek:)
Dalej nie ma informacji o tym poziomie w prospekcie informacyjnym, są poszczególne informacje o ilości kondygnacji mieszkalnych, garażu, korytarzach itd...
Poziom -2 w prospekcie i opisie inwestycji nieistnie, dlatego ciekawy jestem gdzie one mogą być i jak to jest możliwe. Osoby, które nabyły je też nie wiedzą gdzie one są :)
Jeśli są w bloku, a w prospekcie ich nie ma to jest oszustwo:)

Simson

Postautor: Simson » 14 paź 2017, 22:16

RREvoque pisze:Chyba nie ma poziomu -2, bo to by było nie oplacalne kopać dziure pod kilka komórek:)
Dalej nie ma informacji o tym poziomie w prospekcie informacyjnym, są poszczególne informacje o ilości kondygnacji mieszkalnych, garażu, korytarzach itd...
Poziom -2 w prospekcie i opisie inwestycji nieistnie, dlatego ciekawy jestem gdzie one mogą być i jak to jest możliwe. Osoby, które nabyły je też nie wiedzą gdzie one są :)
Jeśli są w bloku, a w prospekcie ich nie ma to jest oszustwo:)

Nie można tego nazwać dosłownie poziom - 2.
Z planu wynika że jest na poziomie garaży bądź pod nimi. Jest to mała przestrzeń i wejście jest z środkowej klatki schodowej. Mieści się tam około 20 komórek o wielkości ~2m2.
Czy się opłacało kopać hmm niewiem. Wiem że komórka kosztowała około 1,800zl/m.

RREvoque pisze:
grzegoor pisze:Przydałoby się miejsce na trzymanie rowerów, bo bez komórki lokatorskiej/piwnicy raczej tak średnio. :(

Jesli będzie możliwość założenia na ścianie w garażu wieszaka to taki założę:) ma niejsce na blokadę i skladane ramiona po zdjęciu roweru:)

To jedyne rozwiązanie o ile ma się wykupione miejsce postojowe w garażu podziemnym.

Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”