[Etap III] Kiedy odbiory mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków
[Etap III] Kiedy odbiory mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków
Witam jak myślicie kiedy będzie odbiór mieszkań,? styczeń? budowa idzie dość szybko 

Re: [Etap III] Kiedy odbiory mieszkań od dewelopera - Piasta Park Kraków
Styczeń - też mam taką nadzieję. 

Jeśli nic się nie zmieniło to informację jaką dostałem w marcu tego roku brzmiała: "mamy duże przyspieszenie i planujemy zacząć oddawanie mieszkań w grudniu 2020 roku"
Ekipy budowlane mają dobre tempo pracy i wygląda na to, że nawet wirus nie zatrzymał budowy.
Budynki C2 i C3 są już zamknięte z zewnątrz. Trwają prace wewnętrzne. C1 - końcówka ocieplenia, ale w środku trwają montaże kanałów wentylacji
Ekipy budowlane mają dobre tempo pracy i wygląda na to, że nawet wirus nie zatrzymał budowy.
Budynki C2 i C3 są już zamknięte z zewnątrz. Trwają prace wewnętrzne. C1 - końcówka ocieplenia, ale w środku trwają montaże kanałów wentylacji
Witam czy ktoś z Państwa dostał pismo z sądu ? dotyczące roszczeń co do działki ?
Coś więcej na ten temat? O jaką działkę chodzi i kto ma roszczenia?
@Marc0 - jak coś chcesz napisać to najpierw dowiedz się o co chodzi, a dopiero potem strasz ludzi.
Roszczenie to nic innego jak skutek podpisania umowy deweloperskiej. W dziale III księgi wieczystej - Prawa, roszczenia i ograniczenia - pojawiła się treść wpisu:
"Roszczenie o wybudowaniu na nieruchomości położonej przy ulicy Piasta Kołodzieja/Ognistych Wici w Krakowie Budynku C2 ( tu w zależności od kupionego mieszkania), wyodrębnienie w tym budynku lokalu mieszkalnego oznaczonego roboczo numerem XX oraz o przeniesienie prawa własności tego lokalu mieszkalnego wraz z prawami do wyłącznego korzystania ze wskazanymi w umowie: miejsc postojowych i komórki lokatorskiej na rzecz: (Tu nazwiska i dane kupujących)
Roszczenie to nic innego jak skutek podpisania umowy deweloperskiej. W dziale III księgi wieczystej - Prawa, roszczenia i ograniczenia - pojawiła się treść wpisu:
"Roszczenie o wybudowaniu na nieruchomości położonej przy ulicy Piasta Kołodzieja/Ognistych Wici w Krakowie Budynku C2 ( tu w zależności od kupionego mieszkania), wyodrębnienie w tym budynku lokalu mieszkalnego oznaczonego roboczo numerem XX oraz o przeniesienie prawa własności tego lokalu mieszkalnego wraz z prawami do wyłącznego korzystania ze wskazanymi w umowie: miejsc postojowych i komórki lokatorskiej na rzecz: (Tu nazwiska i dane kupujących)
Dzięki amiskiew.
Jak zwykle ktoś coś usłyszy, źle zinterpretuje a potem ferment...
Normalne pismo które każdy po akcie notarialnym powinien dostać.
Pozdrowienia
Jak zwykle ktoś coś usłyszy, źle zinterpretuje a potem ferment...
Normalne pismo które każdy po akcie notarialnym powinien dostać.
Pozdrowienia
Witam dzisiaj 19.05.2020 dzwoniłem do ws i poinformowała mnie panie że odbioru mieszkania może być we wrześniu tego roku, oby to była prawda 

Mały pisze:Witam dzisiaj 19.05.2020 dzwoniłem do ws i poinformowała mnie panie że odbioru mieszkania może być we wrześniu tego roku, oby to była prawda
Byłeś na budowie? Widziałeś stan zaawansowania? Takie bajki to dzieciom opowiadaj. Jeszcze elewacja nie skończona, nie wspominając o instalacjach wewnętrznych, ścianach działowych, wylewkach itp. na to potrzeba kilka dobrych miesięcy.
amiskiew pisze:Mały pisze:Witam dzisiaj 19.05.2020 dzwoniłem do ws i poinformowała mnie panie że odbioru mieszkania może być we wrześniu tego roku, oby to była prawda
Byłeś na budowie? Widziałeś stan zaawansowania? Takie bajki to dzieciom opowiadaj. Jeszcze elewacja nie skończona, nie wspominając o instalacjach wewnętrznych, ścianach działowych, wylewkach itp. na to potrzeba kilka dobrych miesięcy.
Witam, tak byłem na budowie ale czy to ma jakieś znaczenie jak napisałem to informacja z biura WS a nie ze ja tak powiedziałem, z tego winika zostałem oszukany jak sądzisz ze to bajki.
Wróć do „Piasta Park Kraków od Wawel Service - forum mieszkańców osiedla”