Jak ktos zna jakies osiedle pasywne wszak teraz ceny mieszkan w Krakowie dosc wysokie wiec pewnie juz takie bajery w wielu projektach sa dostepne. To dajcie znac ponizej.

pozdro pisze:Zastanawiam aie czy sa w Krkaowie inwestycje mieszkaniowe o podwyzszonym standardzie czyli mieszkania pasywne z niskim zapotrzebowaniem na energie. Nie wiem ile tam EP powinno wychodzich 15-20kW/m2/rok. Rozumiem ze wiekszosc obecnego budownictwa ma kolo 75kW/m2/rok. Gdzie mozna kupic cos lepszego? Bo nie chcialbym sie zadluzac na 30 lat po to zeby kupowac budynek w przestazalych technologiach. To tak jakby kupowac obecnie diesla wiedzac ze wycofywane sa z uzytku i zastepowane autami elektrycznymi. Wiadomo, ze tradycyjny budynek bedzie generowal bardzo duze kosTy utrzymania w przyszlosci bo jednak jest na paliwa kopalne a te beda sustematycznie eliminowane z gospodarki europejskiej. Wiec takie cieplo z MPEC bedzie coraz drozsze.
Jak ktos zna jakies osiedle pasywne wszak teraz ceny mieszkan w Krakowie dosc wysokie wiec pewnie juz takie bajery w wielu projektach sa dostepne. To dajcie znac ponizej.
pozdro pisze:Nie chce mi sie budowac domu. Nie jestem typem osoby ktora dobrze sie czuje w domu na odludziu poza miastem. Nie chcialoby mi sie tez w to bawic. Slabe jest to ze nie ma nic sensownego w ofercie. Moze sie cos pojawi do 2025. Choc nie ukrywam ze pakowanie sie w kredyt na takie mieszkanka w starych technologiach to troche slabo wyglada. Podobno mieszkania pasywne duzo latwiej zbudowac niz domy. Dziwne ze nikt tego nie buduje.
Wróć do „Nowe inwestycje mieszkaniowe w Krakowie - bloki, apartamentowce, domy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Karlinho i 48 gości