Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Forum dla przyszłych mieszkańców inwestycji osiedla Wielicka Garden w Krakowie, które buduje deweloper Atal. Wybór mieszkania, ceny, opinie, budowa bloku i sprawy mieszkańców - zapraszamy do dyskusji.
erni

Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: erni » 01 maja 2016, 0:39

A tu kilka zdjęć, na których widać, jak powstaje inwestycja Wielicka Garden Kraków, za którą odpowiada dobrze wszystkim znany w naszym mieście deweloper Atal :) W wiosennej scenerii wszystko to wygląda naprawdę nieźle i miejsce wydaje się być całkiem miłe :)

Obrazek

Tu tablica informacyjna z danymi o tej budowie, do której umieszczenia zobowiązany jest inwestor.

Obrazek

Tutaj wykop pod nowe mieszkania przy Wielickiej, której powstaną nieco obok, to chyba będzie ten nieco bardziej wysunięty blok :)

Obrazek

Kolejne są zaawansowane znacznie bardziej, tu już część poziomu -1, na którym znajdą się garaże podziemne została zbudowana. Po samym forum nie zdawałem sobie sprawy, że tego jest tam już tyle zrobione :) A w tle widać także zabytkowy piec do wypalania wapienia, którym ma zostać w przyszłości wyremontowany i będzie stanowił pewną atrakcję tej okolicy.

Obrazek

Tu widać, że część ścian poziomu garaży podziemnych Wielickiej Garden jest jeszcze nadal w deskowaniu, a gdzieniegdzie widać jeszcze zbrojenia. Trzeba jednak przyznać, że prace Atal prowadzi bardzo sprawnie, podobnie zresztą, jak w przypadku innych swoich inwestycji prowadzonych w Krakowie i pewnie nie tylko w naszym mieście :)

Obrazek

Sama okolica też jest całkiem przyjemna, sporo w niej zieleni, choć ma się też trochę takie wrażenie, że te budynki powstają w starym kamieniołomie, co chyba zresztą jest odrobinę prawdą ;) Czekam z niecierpliwością, aż da się zobaczyć całość tego projektu w finalnej formie. Mam nadzieję, że nie będzie to gorsze od tych wizualizacji :idea: A jakie są Wasze opinie na ten temat :?:

Nowy

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: Nowy » 31 sty 2017, 21:12

Macie może jakieś nowe zdjęcia tego, jak wygląda teraz inwestycja Wielicka Garden, bo chętnie zobaczyłbym co tam się zmieniło ostatnio :) Ostatnio widziałem ten projekt jeszcze na etapie dziury w ziemi, więc chętnie bym zobaczył, jak on wygląda w tej chwili. A to może być naprawdę całkiem ładne osiedle i do tego bardzo ciekawie położone, zwłaszcza jak jakoś zagospodarowany zostanie otaczający je teren :)

Marcinek

Re: Budowa inwestycji Atal Wielicka Garden w Krakowie - zdjęcia, opinie, komentarze

Postautor: Marcinek » 13 lut 2017, 22:33

Bardzo fajny ktoś ma projekt mieszkania ;-) Nie mogę się już doczekać jego realizacji. Pozdrawiam Pani Karolino !

drabka

Postautor: drabka » 11 kwie 2017, 16:50

Teraz osiedla Atala rosną momentalnie, dopiero co dziura w ziemi a już bloki stoją, za chwilę się ludzie będą wprowadzać, fajne zdjęcia, a kuchnia rzeczywiście ładnie zaaranżowana i kolorystycznie też mi się podoba ;)

iti

Postautor: iti » 16 kwie 2017, 20:51

Fantastyczne zdjęcia @Alicjo :) Świetne jest to, że wygląda, jakby Tauron Arena Kraków była zaraz obok - w tle wyłania się dach hali widowiskowo-sportowej :) Osiedle będzie chyba całkiem ładne, a do tego jeszcze jest oryginalnie położone, co także jest spory plusem.

Iza855

Postautor: Iza855 » 22 kwie 2017, 17:02

Nawet cień się zgadza :D

lolek18

Park przy ścianie kamieniołomu obok osiedla Atal Wielicka Garden w Krakowie

Postautor: lolek18 » 16 cze 2017, 9:44

czesc :) chcialam zapytac, o ile ktos sie orientuje, czy moze powstanie jeszcze cos na dzialce zaraz przy scianie kamieniolomu (w tym momencie ustalono, ze bedzie tam park). Pytam poniewaz z tego co widzialam teren jest olbrzymi, i zastanawiam sie czy mozna liczyc na jeszcze jeden budynek mieszkalny? Bede wdzieczna za informacje, pozdrawiam

Eve

Re: Park przy ścianie kamieniołomu obok osiedla Atal Wielicka Garden w Krakowie

Postautor: Eve » 19 cze 2017, 9:06

lolek18 pisze:czesc :) chcialam zapytac, o ile ktos sie orientuje, czy moze powstanie jeszcze cos na dzialce zaraz przy scianie kamieniolomu (w tym momencie ustalono, ze bedzie tam park). Pytam poniewaz z tego co widzialam teren jest olbrzymi, i zastanawiam sie czy mozna liczyc na jeszcze jeden budynek mieszkalny? Bede wdzieczna za informacje, pozdrawiam

W planie zagospodarowania teren jest "terenem zielonym", więc nic tam powstać nie może poza drzewami :) Poza tym teren ten będzie własnością mieszkańców, więc musielibyśmy sami chcieć tam blok wybudować :)

lolek18

Postautor: lolek18 » 20 cze 2017, 21:20

Dzięki wielkie :)
Zadaje to pytanie ponieważ w biurze sprzedaży otrzymałam broszurę, na której jest mapka i napis "Etap I/Etap II/Etap III". Dwa pierwsze etapy są oznaczone, trzeci już nie. Wolny i nieoznaczony pozostaje tylko teren zielony i stąd moje pytanie. Może to po prostu kwestia nazewnictwa. Ale z drugiej strony kupić mieszkanie z widokiem "na park" i za dwa lata powstanie tam blok...
:shock:

Eve

Postautor: Eve » 20 cze 2017, 22:17

lolek18 pisze:Dzięki wielkie :)
Zadaje to pytanie ponieważ w biurze sprzedaży otrzymałam broszurę, na której jest mapka i napis "Etap I/Etap II/Etap III". Dwa pierwsze etapy są oznaczone, trzeci już nie. Wolny i nieoznaczony pozostaje tylko teren zielony i stąd moje pytanie. Może to po prostu kwestia nazewnictwa. Ale z drugiej strony kupić mieszkanie z widokiem "na park" i za dwa lata powstanie tam blok...
:shock:

A mozesz wrzucić zdjęcie tej broszury? Pytałaś co to jest EtapIII?

Wróć do „Wielicka Garden Kraków od dewelopera Atal - forum mieszkańców osiedla”