Drzwi wejściowe do mieszkań w inwestycji Prądnik Nowy (etap I)

Zapraszam mieszkańców inwestycji Prądnik Nowy od CP RE do zakładania tematów dotyczących ich osiedla. Miejsca parkingowe, problemy osiedla, nowe etapy inwestycji, wspólnota mieszkaniowa itp.
MarianŁącz

Drzwi wejściowe do mieszkań w inwestycji Prądnik Nowy (etap I)

Postautor: MarianŁącz » 10 sie 2016, 13:03

pawel pisze:U mnie włączniki i gniazdka, plus instalacja pod lampy sufitowe już jest wszędzie. Są też już bezpieczniki - w oddzielnej skrzynce - powyżej tej teletechnicznej ze zdjęcia.
W zasadzie wydaje mi się u mnie jest już wszystko - poza obiciem-panelem drzwi wejściowych - nie ma ani od zewnątrz ani od wewnątrz, tylko sam szkielet z mechanizmami, ale tak jest we wszystkich z tego co widziałem.

Drzwi wejściowe od wewnątrz są w jakim kolorze? Jakiś odcień brązu? To bym już popatrzyła za wewnętrznymi w wolnym czasie.

Michał

Re: Budowa I etapu inwestycji Prądnik Nowy w Krakowie

Postautor: Michał » 10 sie 2016, 22:21

Drzwi wejściowe Dierre są to naprawdę drzwi dobrej klasy z możliwością konfiguracji kolorów okleiny wewnętrznęj, co jest zdecydowanym plusem.
Miałem do czynienia z nimi w kilkuset przypadkach i problemy zdarzały się bardzo rzadko.

Aha, okleina wybrana w naszym bloku to "dąb naturalny".

bartusstw

Postautor: bartusstw » 10 sie 2016, 22:27

Michał - ja podobnie miałem doczynienia z kilkoma set przypadkami i niestety były wątpliwej jakości - chociaż było to jakieś 5-7 lat temu - może od tego czasu jakość się polepszyła lub ja trafiłem na jakąś kiepską partię/model ;-)

Michał

Postautor: Michał » 11 sie 2016, 8:27

Z tymi drzwiami jest tak, że ekipa wchodzi na budynek i zaczyna montować drzwi. Im szybciej zamontują, tym szybciej zafakturują i dostaną kasę.

W praktyce okazuje się, że drzwi zostały zamontowane z tzw wstępną regulacją, która w wielu przypadkach pozostawia bardzo wiele do życzenia, np drzwi się ciężko zamykają, ciężko chodzi klucz w zamku, czy nie działa górna zasuwka (tzw sztywny łańcuch). Używanie nie do końca wyregulowanych drzwi często kończyło się ich zablokowaniem (zamka) i trzeba było rozbierać je i odblokowywać.

Kiedy ekipa zjawiała się drugi raz i po kolei regulowała ostatecznie wszystkie drzwi to z reguły wszystkie usterki były wyeliminowane i drzwi chodziły tak jak powinny.

Nie mówię, że te drzwi są jakieś najlepsze na rynku, bo nie są, ale moim zdaniem są lepsze niż Porta i przez wszystkich wychwalana Gerda (chyba tylko za nazwę).
Chodzi o to, że nie wszyscy sobie zdają sprawę z tego, jak ważna jest regulacja drzwi przed rozpoczęciem użytkowania...

Miejmy nadzieję, że tak będzie i u nas :)

Ania-2012

Re: Drzwi wejściowe do mieszkań w inwestycji Prądnik Nowy (etap I)

Postautor: Ania-2012 » 19 sie 2016, 19:23

Witam
Mam mieszkanko w klatce A, jeżeli chodzi o drzwi Dierre to który model dokładnie mamy.
Ja idę w przyszłym tygodniu na oglądanie naszego mieszkanka :-)
;)
ubezpieczenia-astor.pl

Michał

Postautor: Michał » 22 sie 2016, 15:29

Na moich budowach zwykle były to drzwi Dierre Asso.P więc podejrzewam, że tu będzie podobnie.

Ania-2012

Postautor: Ania-2012 » 22 sie 2016, 16:34

Dzięki :-)
ubezpieczenia-astor.pl

Wróć do „Prądnik Nowy Kraków - forum mieszkańców osiedla”