Kupno mieszkania w Krakowie w inwestycji Reduta Dom-Bud

Forum mieszkańców inwestycji Reduta od Dom-Bud Kraków. Zapraszamy do dyskusji o nowych budynkach, wyrażania tego, jakie są o nich opinie i załatwiania spraw sąsiedzkich.
bedek089

Kupno mieszkania w Krakowie w inwestycji Reduta Dom-Bud

Postautor: bedek089 » 20 cze 2016, 20:39

Witam

Jestem zainteresowany kupnem mieszkania w budynku B czy może mi ktoś udzielić wskazówek ( osoby które zakupiły mieszkania ) jak udało i czy w ogóle udało się wynegocjować dobra cene badz z kim najlepiej rozmawiać w sprawie uzyskania rabaatu w biurze Dom Budu?

Oraz na co zwrócić uwaga w wykończeniu mieszkania (wady zalety) ?
- Orientujecie się ktoś może kiedy ma powstać budynek w wolnym miejscu przed oknami budynku A ( strona z Balkonami)
- Kaloryfery beda w standardzie - drzwi do pokoi też?
- wysokość czynszu ktos pytał już o to przy zakupie może ?

Będe wdzięczny za jakiekolwiek informacje :)

Marysia

Re: Kupno mieszkania w Krakowie w inwestycji Reduta Dom-Bud

Postautor: Marysia » 27 lip 2016, 13:07

Patrzcie, co znalazłam!!!!!!!
otodom.pl/wiadomosci/nowe-inwestycje/dom-bud-wybuduje-osiedle-w-krakowie-id1040.html
Tam ma powstać 7 takich kloców. 7!!!! Są dwa. I ani jednego sklepu! Uzyjcie wyobraźni jak to osiedle będzie wyglądać.

adam_b5

Postautor: adam_b5 » 27 lip 2016, 16:59

yhy ale to było wiadome od zawsze :) nawet na stronie dom-budu na mapce to widać, więc żadna nowość. Niestety to są uroki blokowisk i mieszkania w mieście. Na dole reduty czyli tam gdzie m.in bal-bud buduje nie będzie lepiej. A co do sklepów w okolicy - jakieś są a jakiś większy to biedronka, 5 minut piechotą :)

ksb

Postautor: ksb » 28 lip 2016, 8:27

Dodatkowo w bloku przy ul. Kuczkowskiego 1 na parterze jest Lewiatan, 2 minuty drogi :)

Marysia

Postautor: Marysia » 28 lip 2016, 16:15

Ja o tym nie wiedziałam. Masakra to osiedle. Te na dole są dużo mniejsze! Mieszkam na Prądniku od urodzenia i uwierzcie mi, te sklepy tego nie wytrzymają. Taka Avia w miniaturze. Byłam pewna, że te dwa bloki to już koniec. To nie chodzi tylko o sklepy. Spróbujcie się dostać do lekarza albo zapisać dziecko do przedszkola. Taka inwestycja to gwałt na przestrzeni publicznej. Nie chodzi o to, że wogole budują, tylko jak!!!! Z roku na rok jest coraz gorzej, widać ten regres od osiedla domków jednorodzinnych i małych bloczków na Marchołta (ładnie rozplanowane, dużo zieleni), po te kloce przy Reducie.

ksb

Postautor: ksb » 29 lip 2016, 9:16

Osiedla niżej dużo mniejsze? To proponuję zapoznać się z wizualizacją "Osiedla Reduta" budowanego przez Bal-Bud. Według mnie będzie porównywalne wielkościowo. Nie widzę w tym przypadku powodu ataku na osiedle budowane przez Dom-Bud.
Ale to fakt, tamta okolica ostatnimi czasy dość intensywnie się zabudowuje. Myślę, że ludzi przyciąga fakt, że w najbliższym czasie ma powstać tam duży park, oraz że w nieco dalszej przyszłości ma tamtędy biec nowa linia tramwajowa :)

terens

Postautor: terens » 02 sie 2016, 23:55

Mnie też to zupełnie nie dziwi, jeśli chodzi o wielkość osiedla, a nawet pewnym plusem będzie tu to, że więcej bloków zbuduje jeden deweloper Dom-Bud, dzięki czemu przynajmniej kawałek okolicy będzie jakoś do siebie przystawał, a nie wszystko "z innej parafii", mnie to odpowiada nawet :idea: Nie mówiąc już o innych przykładach gęstej zabudowy w Krakowie, w osiedlem Nowe Czyżyny Budimex na czele i tam też im więcej budynków jest wykończonych, tym bardziej mi się to założenie podoba, jego spójność...

A Kraków będzie się rozwijał na pewno w tamtym kierunku, na nowe mieszkania jest cały czas duże zapotrzebowanie, a okolice ulicy Reduta są jednak położone relatywnie blisko centrum i ta lokalizacja będzie raczej zyskiwała na atrakcyjności (właśnie nowy park, tramwaj kiedyś itp.) :)

kasia7

Postautor: kasia7 » 10 wrz 2016, 22:47

Witam,
a czy można liczyć na jakieś zniżki w dombudzie? cena za metr kwadratowy jest stosunkowo droga na tę okolicę i zastanawiam się czy można coś wynegocjować.... Czy ktoś z Państwa wie jaki będzie wskaźnik miejsc parkingowych?

Wróć do „Inwestycja Reduta Kraków od Dom-Bud - forum mieszkańców osiedla”