Główny fort artyleryjski 52 „Borek" na Klinach - remont / opinie na forum

Informacje o nowych biurowcach, budynkach użyteczności publicznych, hotelach, parkach oraz obiektach przemysłowych w Krakowie infrastrukturze i jej remontach oraz planach rozwoju.
slawek

Główny fort artyleryjski 52 „Borek" na Klinach - remont / opinie na forum

Postautor: slawek » 11 wrz 2018, 0:33

Podczas niedawnej wycieczki na Kliny, widziałem, że fort 52 "Borek" (główny fort artyleryjski) jest remontowany, prace chyba trwają już sporo czasu, ale dobrze, że postępują, bo to ciekawy obiekt, a jeszcze niedawno był zupełną ruiną rozkradaną przez zbieraczy złomu. Słyszałem jakiś czas temu, że ma tam powstać Muzeum Harcerstwa albo coś takiego, ktoś orientuje się dokładnie, jak to ma wyglądać :?: Mam kilka zdjęć tego, jak idą prace, jak będę miał chwilę, to wrzucę na forum, chyba, że ktoś mnie uprzedzi ;)

ragar

Re: Główny fort artyleryjski 52 „Borek" na Klinach - remont / opinie na forum

Postautor: ragar » 14 wrz 2018, 12:37

Fort Borek jest remontowany, choć nie idzie to jakoś specjalnie szybko, jak widać na załączonych zdjęciach, no ale skoro już się za to zabrali, to pewnie kiedyś też skończą.

Obrazek

To pewnie będzie ładny obiekt, dodatkowo na nim jest sporej wielkości plac, pewnie bardzo miła kawiarnia mogłaby na nim powstać.

Obrazek

Dodatkowo dookoła pewnie powstanie park, co także dobrze wróży temu miejscu.

Obrazek

No i remont, to nie tylko prace na zewnątrz, ale także w fortowych pomieszczeniach sporo się dzieje :)

Wróć do „Nowe biurowce, hotele, obiekty publiczne, przemysłowe i infrastruktura”