[Bud. A B] Rezerwacja / sprzedaż / ceny nowych mieszkań - Dąbska Street od Dasta

Forum przeznaczone dla osób, które już kupiły lub chcą kupić nowe mieszkanie w Krakowie w inwestycji Dąbska Street za którą odpowiada deweloper Dasta Invest. Zapraszamy do wymiany informacji i opinii.
luk

[Bud. A B] Rezerwacja / sprzedaż / ceny nowych mieszkań - Dąbska Street od Dasta

Postautor: luk » 17 lip 2018, 10:59

toja pisze:Witam,

jakie macie doświadczenia z tym developerem? Od kilku dni próbuje się dowiedzieć czegoś na temat dostępnych jeszcze mieszkań w budynku D, ale biuro nie odpowiada na maile nie można się również do nich dodzwonić. Czy to u nich standard?

Wie ktoś może kiedy mają rozpocząć się prace nad ostatnim etapem (budynkiem A i B) i kiedy jest planowane ich zakończenie?

Kontaktowalem się z biurem Dasta Invest przez formularz kontaktowy na ich stronie i odpowiedz otrzymalem po 2 godzinach.

Jakich cen mieszkań etapu A i B się spodziewacie?

tomekl007

Re: [Bud. A B] Rezerwacja / sprzedaż / ceny nowych mieszkań - Dąbska Street od Dasta

Postautor: tomekl007 » 17 lip 2018, 14:36

Bazujac na tym jak zmienily sie etap C i D to tutaj pewnie bedzie ~7800 m/2

mi_ki2014

Re: [Bud. A B] Rezerwacja / sprzedaż / ceny nowych mieszkań - Dąbska Street od Dasta

Postautor: mi_ki2014 » 18 lip 2018, 11:50

luk pisze:

Kontaktowalem się z biurem Dasta Invest przez formularz kontaktowy na ich stronie i odpowiedz otrzymalem po 2 godzinach.

I co Panu odpowiedzieli po tych 2 godzinach ? Że na razie nic nie wiedzą za pewne. Ja jestem tylko ciekawa czy rezerwacje na te dwa budynki będą znowu robione zanim oferta zostanie oficjalnie przedstawiona.

luk

Postautor: luk » 18 lip 2018, 12:00

mi_ki2014 pisze:
luk pisze:

I co Panu odpowiedzieli po tych 2 godzinach ? Że na razie nic nie wiedzą za pewne. Ja jestem tylko ciekawa czy rezerwacje na te dwa budynki będą znowu robione zanim oferta zostanie oficjalnie przedstawiona.

Niestety nie pytałem kiedy zaczynają prace nad etapami A oraz B ani czy pojawią się w ofercie jednocześnie. Dostałem informację że można się spodziewać rozpoczęcia przedsprzedaży kolejnego etapu w połowie sierpnia

sami_10

Postautor: sami_10 » 02 sie 2018, 17:16

luk pisze:
mi_ki2014 pisze:
luk pisze:

Niestety nie pytałem kiedy zaczynają prace nad etapami A oraz B ani czy pojawią się w ofercie jednocześnie. Dostałem informację że można się spodziewać rozpoczęcia przedsprzedaży kolejnego etapu w połowie sierpnia

W maju/czerwcu mówili, że chcą rozpocząć budowę budynków A i B jeszcze w tym roku. Oba budynki mają być budowane jednocześnie z racji wspólnego garażu podziemnego.

Rezerwacje na pewną będą robione zanim oferta zostanie przedstawiona. Trzeba dzwonić/pisać i dopytywać się kiedy mozna rezerwować mieszkanie. Mieszkanie z II etapu rezerwowałem kilka miesięcy przed pojawieniem się oferty na stronie internetowej.

kowal123

Postautor: kowal123 » 11 sie 2018, 21:42

Podobno można już rezerwować od czwartku. Info od znajomego, który interesuje się inwestycją.

pozdro

Postautor: pozdro » 11 sie 2018, 22:29

Mysle ze 8000zl/m2 to juz trzeba sie przyzwyczaic ze to minimalna cena wewnatrz 3 obwodnocy Krakowa. Ppza mozma cos szukac po 7000zl

mi_ki2014

Postautor: mi_ki2014 » 16 sie 2018, 12:57

kowal123 pisze:Podobno można już rezerwować od czwartku. Info od znajomego, który interesuje się inwestycją.

To jest pewna informacja ? Mnie powiedzieli, że jeszcze nie można :)

umniedziala

Postautor: umniedziala » 31 sie 2018, 9:44

ja dostałam informacje ze dopiero koncem wrzesnia bedzie oferta na stronie internetowej i ze tym razem nie bedzie przedwstepnych rezerwacji (przed wypuszczeniem oferty na stronie do sprzedazy)

mostio

Postautor: mostio » 04 wrz 2018, 12:32

Dodzwoniłem się do biura i dowiedziałem się następujących rzeczy:
- Przedsprzedaż powinna ruszyć w okolicach 20 września
- Na dniach powinny się pojawić rzuty na stronie internetowej
- Budynki A i B zostaną oddane równocześnie
- Planowany termin oddania inwestycji: styczeń 2021

Czy nie uważacie, że to jest dość odległy termin ukończenia inwestycji? Toż to prawie 30 miesięcy!

Wczoraj inna osoba od developera powiedziała mi o 16 miesiącach liczonych od końca września.

Wróć do „Dąbska Street Kraków od Dasta Invest - forum mieszkańców osiedla”